Diskuse k článku: Rybáři, odnášejte si své svinstvo!

Autor diskuse: Jiří Vavřík - Profil , 31.1.2008

retrívr - Profil | Út 12.1.2016 16:41:32

bundesfer >> Kde jsi to vyhrabal ? To je dobrej kostlivec.Je to jen příklad, že hovada mezi rybáři byla, jsou a bohužel myslím i budou.Je to tu věčné a vděčné téma.

bundesfer - Profil | Út 12.1.2016 15:15:09

Bohužel stím člověk nemůže nic děla .. chtělo by to velké pokuty.. Hovada jsou bohužel všude!

Cormac - Profil | Čt 7.1.2010 20:21:55

Články tohot ražení jsou bohužel potřeba. Autorovi dík, za pěkně napsaný text a respekt, že jim to řekl do očí. Proč je mezi námi tolik prasat... Mynulí rok, pod Novomlýnskou nádrží na řece v okolí kempu, to samé. Byli jsme vláčet po poledni a v čem tam někteří leželi, navíc očividně zmožení alkoholem - obrázky jak odněkud z technopárty. Tyto odpadky jsou svým způsobem vymezování rybářského místa, páč nemůžu pobrat všechno ještě po jiných a jak se někomu může líbit chytat na skládce to nikdy nepochopím.

beda1 - Profil | St 3.9.2008 16:41:36

S tvým článkem plně souhlasím. Taky velice rád jezdím na Mušov a bohužel stejnou zkušenost a ro nejenom s chlapci ze Severní Moravy. Sou i tací kterým je zatěžko odvést si svůj odpad a snad čekají že jím ho pošlu poštou. Proto zanachli krabici i se svou adresou.

juracarp - Profil | Út 26.8.2008 16:31:52

Ha-ry - díky za střízlivý příspěvek k mému článku o hovadech jsem rád za každý takový názor je vidět žemáš mozek a srdce tam kde má být přeji hodně zdaru a ještě jednou dík
Jura -supcarp

Ha-ry - Profil | Ne 24.8.2008 19:51:03

Zdravím všechny rybáře

Chtěl bych reagovat na příspěvek o přistavování kontejneru k vodě za poplatek i přes všechnu tu dobrou vůli ze strany ať úřadů, spolků, organizací či skupin lidí by nemělo kýžený efekt a to ze tří důvodů 1. kontík je příliš daleko od místa bordelářů a nejsou schopni poponést svůj pytel pár metrů 2. i kdyby donesli odpad až ke kontíků byli by nuceni se sehnout a přehodit ho přes okraj a to je už víc než námaha, pro některé lidi je to nepřekonatelný cvik 3. poplatek ve formě 10Kč (jak bylo zmiňováno) je příliš mnoho pro tyto lidi i když v supermarketu utratí víc za krávoviny které nikdy neupotřebí. Možná by se dalo dodat že lepší než po sobě uklízet je počkat až to někdo uklidí a pokud ne tak si prostě najdou jiný flek který je příliš čistý na to aby mohl v takovém stavu vydržet. Možná že až půjdeme příště k vodě bylo by dobré objednat rovnou tatru 10t a pásový nakladač aby jsme si my obyčejní smrtelníci vůbec zachytali anebo nesundávat prsačky vůbec a přebrodit se až k vodě pak ovšem nesmí člověk zapomenout na kterou hladinu nahazovat.

Ahoj

crypto_rsa - Profil | St 2.7.2008 17:42:11

Scorpion375: Protože někteří jsou prostě prasata od přírody. Těžko jsem se s tímhle zjištěním smiřoval (doufal jsem, že každého lze změnit k lepšímu), ale je to tak.

Scorpion375 - Profil | Po 30.6.2008 23:43:13

No opravdu,někteří jsou dobytci,že jim není rovno. Nemusejí ani vozit to svinstvo takovou dálku,jen se stačí podívat a určitě by nějaký ten kontejner našli!!!! Proč to jiní umějí a druzí ne???

kuna - Profil | So 17.5.2008 18:58:36

mě se strašne líbí jak se skoro každej bije do prsou ,že bordel odnáší od vody a kolikrát je realita ůplně jiná !,mě by zajímalo pánové jestli taky uklízíte když dete jen k vodě třeba na procházku ,nebo jen omrknout revýr ,jít na pokec a zjistit si jak to jde , já takle uklízím celej rok mojí oblíbenou vodu - situace je tak zoufalá ,že když požádám o pomoc třeba odnešení pýtlů k mému autu třeba 20metrů ,tolik nadávek co dostávám ,nebo my taky některý pytle rybáří roztrhnou schávalně když nosím jiný ,těch pytlů ročne seberu kolem 80kusů plně našlapanejch ,tak je smůtné ,že mi skoro až na pár vyjímek nepomůže ten bordel uklidit i když ty totyční nemají pruty !!!

superweb - Profil | So 17.5.2008 18:14:01

ono je celkem smutne ze bordel u vody nedelaji jen rybari..dokazu pochopit ze nekdo zapomene u vody plechovku od kukurice nebo pet lahev, kdyz tam par dni chyta. Co nechapu je kdyz nekdo cilene vyjede k vode zbavit se odpadu. To je bohuzel i pripad reviru z fotografie..jde o celkem hezkej rybnik na kladensku, ve kterem plave rada hezkych amuru a kapru, bohuzel tam celkem casto zastavi nejaci spoluobcane a zacnou z kufru vyhazovat pytle odpadku, v rybnice plave asi desitka pneumatik atd. Vzdycky me to vytoci kdyz se na to z druheho brehu divam, ale hadejte se se ctyrclennou romskou posadkou skody 120 ze..
Oblibene je zastavit na hrazi a uklidit si auto, vse nepotrebne, jako petlahve, ci spinave hadry se odlozi mezi ostatni odpad kde se prece ztrati.
Co do dneska nechapu je proc si vybrali jako odkladiste odpadu zrovna rybnik. Kdyby to vyhodili ke kontejnerum na trideny odpad, nemusi za odvoz taky nic platit a nekdo to za ne uklidi. V rybnice ta pneumatika zustane tak dlouho, nez nekdo sezene dotace a pusti se do rekultivace, toho se ale tnehle nevyznamnej rybnik asi hned tak nedocka..

DAVISS - Profil | Út 22.4.2008 13:42:50

Dík za pěknej článek, bohužel si myslím že pokud se tyto věci nebudou tvrdě postihovat tak budeme bivakovat na smetištích. Tuto neděli měli mladí rybáři brigošku u nás na přehradě a sbírali odpadky. Musím říct, že mě jich bylo docela líto. Jak k tomu ty děcka přijdou aby místo rybaření sbírali bordel po starejch fotrech?

Kapor71 - Profil | Ne 6.4.2008 1:14:53

Tento problém by mal jednoznačne vyriešiť zákon / morálny
§ tu má inšpirácie dosť a dosť ......... motivácie-------( neúrekom)
prasa bude prasa a morálka / svedomím

knight - Profil | Po 24.3.2008 11:49:49

Kdyz si po sobe kazdy uklidi tak bude u vody poradek a nikdo nemusi nic davat.Kdyz si rybari vezou veci k vode tak to jde i kdyz je toho nekolikrat vic ale kdyz je toho do dvou pytlu tak se k tomu chovaji ze to neni jejich.Proste jsou to prasata kterym zalezi jen na nich a priroda a poradek je jim ukradeny.Takovy rybari si nezaslouzi povolenku.

BOWDEN® - Profil | St 19.3.2008 0:51:40

Lidi jsou už tací a jiné nemáme. Vše co říkáte příteli je pravda ale opravdu jste přesvědčen o tom, že by obec neuměla od rybářů vybírat např 10,- Kč/den a za ten peníz přistavit kontejnery?
Sám odvážím od vody odpad a často nikoli svůj ale jako vy odvážím cizí odpad. Často neskutečně páchne a hrozí protržení pytlů a znečištění auta. Nevinil bych jen rybáře.
A i kdyby obec nevybírala peníze, když může stát a EU dávat miliony ochráncům přírody na nesmysly jako stanice handikapovaných živočichů a na vysazování škůdců, nemohlo by se také dotovat něco pořádného, jako třeba to přistavování kontejnerů? Co je lacinější, ten kontejner a nebo následný úklid? Tomáš Krška.

Snappa - Profil | St 6.2.2008 10:05:02

Tak pro me to je SOK do sistemu. Pokud tohle rybari delaji u vody a nebo jen to tam nechavaji lide prubezne tak to je na kriminal. Vsichni mi znami co chytaji ryby tak sbiraji morem vyplavane odpadky a neznam nikoho kdo by u vody neco takoveho nechal. Jak muze stat neco takoveho pripustit? Nejsou tam organy co takove veci kontroluji?
Mpzna to je neco k zamysleni. Snad se to zlepsi.

Šolcik - Profil | Út 5.2.2008 20:14:45

Tak o tom vím svoje hlavně z Rozkoše.Když jsem letos ať už sám,nebo s přítelkyní sbíral u vody bordel po jiných,tak jsme byli terčem výsměch,že jsme blázni.Klidně budu blázen,jen mě sere to,že jedu jednou k vodě a popelnici mám narvanou až povrch.Plně souhlasím s názorem Mirmena,ZMRDI ZMRDAMA zůstanou a takovejch znám bohužel víc,než dost.Tady je jedna fotečka,co se dá nasbírat na Rozkoši asi tak na 20metrovým placu.

JKL - Profil | Po 4.2.2008 20:52:31

misak . To prostě nezajistíš. Nikdy, nikde a v ničem. Můžeš chtít sebevíc. Represe je chvályhodná, ovšem morálku masy lidí nevyřeší. Na to by musela být mnohonásobně rozsáhleší. Bohužel.

reliss - Profil | Po 4.2.2008 19:44:35

Mimochodem předloni mě u vody tak chytly zuby že jsem musel předčasně ukončit ryb.dovolenou a zabalit to.Pro svůj nepořádek jsem si ráno po vytržení dvou zubů přijel abych ho odvezl ( měl jsem ho v igeliťáku ). Byl jsem ještě tolik otelkej,že se mi kamarádi rybář divili proč jsem se vracel a nezůstal doma-že prý by to za mě odvezli.Jenže jsem asi poctivec a věřím jen sám sobě.Po třech týdnech jsem se vrátil na stejné místo a zhrozil jsem se když jsem uviděl co tam nechali.S manželkou jsme to sbírali asi hodinu a pak odvezli... Od té doby jsem s nimi ukončil ryb.kontakty a jezdím jen s jedním kamarádem,je to voják z povolání a má smysl pro pořádek.Mělo by takových být víc...

misak - Profil | Po 4.2.2008 19:27:33

JKL to máš pravdu ale byl jsem svědkem takových věcí že mě to znechutilo a odešel jsem od vody, prehlížení některých věci RS u svých kamarádu. Já říkám to že svaz by měl takové věci tvrdě trestat, člověka u kterého zjistí že nechal bordel u vody bych už nikdy k vodě nepustil.

reliss - Profil | Po 4.2.2008 19:24:14

To je sice pravda,ale proč my svědomití rybáři máme trpět za ty nesvědomité a jako tupci po nich neustále uklízet a tolerovat jim to,jako někteří členové rybářské stráže kteří se zřejmě bojí že dostanou po hubě ??

JKL - Profil | Po 4.2.2008 19:12:10

misak : Nejen ty jsi psal v tomto smyslu. Ale ber to tak, že binec u vody není výhradním problémem souvisejicím s výkonem rybářského práva. A už vůbec není v kompetenci jakékoli organizace změna myšlení lidí. Je to o výchově a svědomí. Nehledejme vinu jinde. Myslíš- li onou vinou nedostatečnou represi - sám víš, že kontrola za každým jednotlivcem stát nemůže.A hlídat nás po celou dobu našeho života může skutečně jen naše vlastní já.

reliss - Profil | Po 4.2.2008 19:09:05

Je to problém Nás všech pokud nebudeme apelovat na ryb.stráže které se kolikrát bojí většině rybářských part něco vyčinit ohledně nepořádku a nadměrnému používání alkoholu u vody.Jezdím na Nechranice a za posledních 5 let se břehy mění ve smetiště...

misak - Profil | Po 4.2.2008 19:05:30

JKL - nenapsal jsem že za to muže svaz jen že to neřeší to je rozdíl, neskrývám své antipatie k svazu, ale je opravdu spousta věcí které neřeší a tohle patří mezi ně

Cottus - Profil | Po 4.2.2008 18:52:25

JKL:doufám,že jsi neparafrázoval moji reakci na "mirmena" zde včera 20:43.... to bylo o něčem jiném.
Faktem však zůstává, že současný stav (monopolní lov za směšnou cenu) lidového rybaření nahrává vývoji směrem dolů (v kvalitě,která se projevuje i tím vztahem k odpadkům)....

Turňa - Profil | Po 4.2.2008 18:38:18

Zdravím, k tomu binci u vody vím své, od Turyňského rybníka. Jenže: naši přednostové spolku raději penízky místo brigád, zaplatíme pět stovek a navíc si stejně uklízíme při příchodu k voděnce, aby jsme nebyli v b....
PS: A to jsem místní, takže neuklízím po sobě. Petrův zdar

Martin.FTB - Profil | Po 4.2.2008 18:01:57

drožďák:ne díky ja nevím jestli bych dokázal sepsat dost dobrou děkovnou řeč takže radši zůstanu v anonimitě.

JKL - Profil | Po 4.2.2008 16:48:03

O binci u vody a nejen u ní si myslím své. Nemá cenu to stále opakovat. Zarazilo - ba přímo umrtvilo - mne něco jiného. A zaznělo to tady. Znělo to nějak takto:" Bordel je hnusný a někteří jsou prasata. A může za to Svaz, nic s tím nedělá." To není jen neuvěřitelné, to je k pláči.

drozďák - Profil | Po 4.2.2008 16:42:48

Martin.FTB: měl bys být navržen na výroční cenu Velkého Zeleného Ala za mimořádný počinek v rámci záchrany naší modré planety :-)

Martin.FTB - Profil | Po 4.2.2008 16:37:52

drožďák:uklidil sem to i s tím co sem vyvrhnul:-)))

Cottus - Profil | Po 4.2.2008 13:52:19

mirmen: Tak a je to tak ! Ale z čeho pak budou žít svazy?

p.chad - Profil | Po 4.2.2008 13:34:47

je to pravda jezdím na dalešickou přehradu a tam je to rok od roku horší!nikdy bych nevěřil kolik je mezi námi rybáři prasat!já si zachytám na uklizeném místě a po mě potopa!!

drozďák - Profil | Po 4.2.2008 13:34:39

Martin.FTB: a uklidil jsi to před potřebou, až po vyvržení nebo vůbec?