Diskuse k článku: Jak jsem (ne)chytil sýrožrouta

Autor diskuse: Michal Kučera - Profil , 14.3.2006

liborcarp - Profil | Ne 26.3.2006 22:26:57

zn-ty po mě jdeš jako blázen?!

macek | Ne 26.3.2006 14:12:48

ZN> zdeňku, dovolím si ti připomenout, že otázka co nebo kdo je sýrožrout, zůstala nezodpovězena, tedy stále je co řešit ;-)

ZN - Profil | Ne 26.3.2006 13:24:35

tak to je fakt legrace. Kdyby se v článku smázl ten zábavný odstavec, nebylo by co k řešení. Proto musím souhlasit s Alanem, dobře že tam zůstal:-)
Jeník:
liborcarp je známý vtipálek, rozhodně však není arbitr elegance, takže v klidu hoď za hlavu, co bere a co ne.

Miloš:
Viktor Sodoma ?:-)

macek | Ne 26.3.2006 12:24:49

Miloš>
Wojczech Jaruzełski!

Miloš_Dia | Čt 23.3.2006 12:57:59

Alan:
Sodoma Gomora !

Alan - Profil | Čt 23.3.2006 10:35:39

Ja jsem se uz primlouval za vyrazeni toho trapneho odstavce, ale nestalo se nic. Na druhou stranu bysme prisli o nektere uzasne hlasky, treba tu liborkarpovu o "poboznem zaveru" (mysleno biblicke rceni jako reakce na jine maxwellovo), to me opravdu potesilo. Petruv zdar, liborcarpe

Robert(původní) - Profil | Čt 23.3.2006 10:13:36

MM: Bylo by prosím možné tento pokec ke článku rozdělit na dva? V jednom by se řešil přejezd italské dálnice a ve druhém bychom třeba diskutovali nad tím, kdo vlastně byl ten sýrožrout či nad příchutěmi bojlí. Díky.

macek | Čt 23.3.2006 10:09:07

alan> ještě mohli sehrát úplný blbce, a tvrdit tomu podělanýmu talijánovi, že si tiket nemohli koupit, protože jsou jehovisti a důrazně odmítají hazard. oni prej jsou na otázky víry docela citliví, tak možná mohli "sejfnout" i tu dvacku… :-))

Korda | Čt 23.3.2006 9:39:48

Jenik:Stále vidím, že jsi mě nepochopil, tak to nemá cenu řešit. Možná si můj příspěvek nečetl taky celý, jako Michalův, tak se tomu nemůžu vlastně divit, že si nepochopil, co jsem ti chtěl říct . Amen :-)

liborcarp - Profil | Čt 23.3.2006 9:33:19

Jeník-začal jste dobře ale ten pobožnej konec to vše pokazil(alespoň u mne).Vaší odpověď jinak docela beru,takže přeji příjemný den.

Jenik - Profil | Čt 23.3.2006 0:18:13

Liborcamp: Přeji hezký den, víte, vůbec nevím, jestli můj příspěvek zde někoho zajímá. Ale podle zadání je to diskuse k článku a mně se prostě část textu týkající se cestování pana Kučery nelíbila a tak jsem svůj názor svobodně napsal a poslal. Jistě, nečtu primárně MRK kvůli tomu, abych se rozčiloval nad způsoby placení-neplacení mýtného v Itálii, rád se zde poučím od zkušenějších a podívám se na krásné úlovky. Ale jistě uznáte, že pokud pan Kučera v článku na MRKu popisuje svůj způsob průjezdu Itálií, mohu se na MRKu k této jeho libůstce vyjádřit. Myslím si, že bychom se téměř všichni účastníci této diskuse dobře pobavili u piva, vůbec v našem sporu nehledám osobní rovinu. Naopak, formulovat myšlenky a podpořit své argumenty logikou nám všem může být užitečné. Jistě také cítíte mírný žaludeční diskomfort a na druhé straně i příjemné vzrušení před finálním "ENTERem", kdy vyšleme do virtuálního světa svůj názor. A když se nám argumentačně dobře vede v obsahové i gramatické rovině a ještě si zachováme alespoň trochu noblesní slovník, je to přeci příjemný souboj (Děkuji příteli Knechtovi za dnešní decentní telefonické upozornění, že mýtné se píše s tvrdým Y...Já to na té obrazovce prostě "nevidím"...). A, nezlobte se (ad Korda), proč mi vyčítáte, že nejsem registrovaný? Po pravdě, klidně Vám napíšu číslo svých bot, ale pokud pravidla a protokol dovolují napsat a odeslat příspěvek do diskuse bez registrace, nevidím důvod....Opravdu se vždy rád podepíšu.
Ad Martin-Havířov- děkuji, máte pravdu, to vysvětlení autora jsem si teď našel. No, to má pan Kučera z pekla smůlu... Taková věc se nestane statisícům řidičů a jemu, donnerwetter, dvakrát. Naštěstí (ad Liborcarp) chytil toho kapra.
Ad maxwell -určitě bez vinny nejsem, mám rád biblická rčení, odpovídám "i svatý za den stokrát zhřeší". Ale uvědomuje si to... A ve stejném duchu odpovídám i dalšímu účastníkovi naší diskuse (abych si zachoval výše deklarovanou noblesu, nebudu jmenovat): Buď si kupte a přečtěte "Základy výrokové logiky" nebo doufejte, že "Blahoslavení chudí duchem, neboť jejich je království nebeské"

Pánové, jsem Vám k dispozici.

Srdečně, J. Krista

liborcarp - Profil | St 22.3.2006 19:48:25

Jeník. Vážený pane Kristo- a jste si jist že váš příspěvek tady na Mrku někoho zajímá a nebo jste jen další rejpal kterej nic nenapíše a jen kolem sebe plive?Michal Kučera to pěkně popsal ale to vy nemůžete vědět protože nečtete celej článek.Možná by bylo lepší M.K zavolat osobně.Jestli chcete dám vám číslo ale na to asi nemáte odvahu.A co říkáte na to že Mik vytáhnul v takovém počasí kapra? Asi nic co.K tomu se totiž nic záporného říct nedá.Toť vše.

Korda | St 22.3.2006 19:05:08

Jenik:Pokud si nepochopil co jsem ti chtěl říct,tak to asi nemá smysl :-)))

Alan - Profil | St 22.3.2006 14:44:45

Cim vic se to tu probira, tim vic me prijde lito, ze jsem u toho nebyl. Prunik na dalnici (znamy jako "stará finta z nouze") za zavoru si predstavuju vselijak (zatim vede preneseni auta ctyrmi udelanymi drsnaky) a uplne me rozpaluje predstava te pantomimy na vyjezdu. No reknete, neni to krouceni rameny origalni zpusob domluvy s domorodci? Viz >>...jsme jen kroutili rameny, že žádný „tiket“ nemáme.

maxwell - Profil | St 22.3.2006 12:01:38

Jeník:a co ty?Ty jsi bez viny,že házíš kamenem?

Martin - Havířov | St 22.3.2006 11:38:35

Jenik : myslím, že sis měl přečíst více příspěvků a narazil bys i na tenhle, který M. Kučera napsal později a tím vysvětlil danou situaci.
Michal Kučera Čt 16.3.2006 9:31:53
All - všem, kterým nedá spát ten přejezd mýtnice, to nebyla promyšlená či plánovaná ojebávka ve snaze ušetřit, pouze jsme se dostali do situace, že nám automat nechtěl vydat lístek a závora se nezvedala. Protože už se nám to jednou stalo a po chvíli zoufalých pokusů se nám tehdy podařilo dostat se přes závoru dál, použili jsme stejnou "fintu" znovu. To není omluva ani výmluva, není se za co stydět, bylo to nouzové řešení. Ono vylízat z auta, když se za váma dělá fronta a jít někam italovi něco vysvětlovat, to opravdu není dobrý nápad. Ale to je jedno, někteří mí "příznivci" by si stejně našli něco jiného, čím mě "vyzdvihnout"...

Jenik - Profil | St 22.3.2006 11:07:35

Korda: Srdečně tě zdravím, po pravdě, teď zase uniká smysl a hlavně logika tvé zprávy mně. Anonymní? Nezaregisterovaný? Napadá mne věta R. Hrušinského z jednoho filmu "Víte pane, já nejsem nikde registrovanej, takže si můžu malovat co chci a kdy chci" Takže jen pro pořádek JAN KRISTA je moje jméno a příjmení a pod minulým příspěvkem ho najdeš.
Opravdu jsem ten článek nedočetl, nemám zapotřebí něco hrát, dokonce mne tak nadzvedl, že jsem si ani nevšiml, že už se v diskusi k tomu leckteří vyjádřili. Z toho mám obrovskou radost, že není všem jedno, jak se Čech chová v cizině a že už začíná být normální, že za zboží a služby se platí.
Zdraví J. Krista

Korda | St 22.3.2006 10:06:15

Jenik :Pokud tě ten článek nezajímal až dokonce, tak co tě vede ke kritice ke článku ?? To co zde řešíš není podstatou věci jako celku a pokud chceš kritizovat, tak je dobré číst od A-Z a ne jen to A, jako ty.I když nevěřím, že jsi ho nedočetl:-))Tak že tvoje kritika je velmi neobjektivní a nemá ani logicky smysl!!! Bez úcty k anonymním či nezaregistrovaným rejpalům a kritikům Korda

Jenik - Profil | Út 21.3.2006 22:03:37

Vážený pane Kučero,

věřte mi, nejsem nějaký zapšklý stařík, ale Vaše vyprávění o cestě do Francie (JAK NECHYTIT SÝROŽROUTA) jsem musel přestat číst přesně v tom okamžiku, kdy jste "prozradil" Vaši fintu, jak se vyhnout placení mítného na dálnici v Itálii a věnoval se velmi vtipnému (= ironie, pane Kučero) líčení onoho italského "pomatence", který se Vás při cestě za kapry do Francie snažil ožebračit. Pane Kučero, opravdu mi to nejde na rozum. Svatá prostoto, chybí mi už jen to, jak jste chytře ušetřil na povolence, na benzín si přilepšil prodejem české kávy či nafukovacího lehátka a pln dojmů, jak jste na ty vydřiduchy vyzrál, jste se vrátil domů. Ale třeba to dál píšete.

Bez úcty,

Jan Krista

macek | Čt 16.3.2006 23:50:08

ottar> ty děláš naprosto programově všechno pro to, aby's měl to zlatý vemeno i zejtra! takhle to nejde!!

drda - Profil | Čt 16.3.2006 18:35:55

Martin M.: ale to přece funguje odjaživa všuda (nejenom na MRKu) a bez pravidel. Už jsem to tady jednou psal.
Debila ze sebe musí udělat každý sám. Nikdo jiný to za nikoho neudělá.

Alan - Profil | Čt 16.3.2006 17:18:22

Fishky>Naprosto nesouhlasim. V tomhle pripade slo vypustit jeden uplne zbytecny odstavec, ktery z clanku couha jak pero z gauce, a byl by klid. Mimochodem, myslim, ze by skoro vsem clankum ze zahranici sluselo vypusteni pasazi o ceste. Snad kazde pojednani o lovu ve Skandinavii zacina nudnou pasazi o nemeckych dalnicich a trajektu, jako by bylo urceno pro zakladni skoly. To je des.

peetrik38 - Profil | Čt 16.3.2006 17:07:22

JBK-není z mé strany účelem někoho napadat,nebo urážet.Jen mě mrzí,že jsi nepochopil o co mi vlastně jde.Omlouvám se tedy všem,kterých se mohla má reakce nějak dotknout.Ted pro VSECHNY.Vážím si všech lidí,kteří se podělí o svůj rybářský um s ostatními a je pravdou,že dobrých článků není nikdy dost.Já osobně jsem autorovi vděčný za to ,že jsem se na Jizeru začal dívat jeho očima.Před lety totiž vyšel v jednom rybářském časopise od MK článek ,který se jmenoval zhruba Jsou na Jizeře 15-ti kilový kapři.Dnes musím říci.Ano jsou a chytil,jsem je/2/díky zminovanému článku.Takže DÍKY MK.Nezbytná poznámka,že mnou chycení kapři v Jizeře zůstali .Doufám,že tam jsou dodnes a ještě o něco těžší.Zpět k článku.Po rybářské stránce mu nevytýkám absolutně nic.MK má můj obdiv,že vydrží mrznout při svých dalekých cestách za milovaným koníčkem.Jsou však již věci,které nedokážu překousnout a vadí mi.TOT VSE.Vsem preji hodně úspěchú v nové rybářské sezoně a díky za všechny kvalitní články.

Fishky - Profil | Čt 16.3.2006 17:01:27

Alan: to by se články nepsali vůbec, kdo chce rýpat... rýpe :(
MM: no, tohle není k článku, já sem ale debil :o)

Alan - Profil | Čt 16.3.2006 16:59:29

MM>Mam jinej napad - k clankum. Vystrihejte se popisu nelegalniho nebo jinak napadnutelneho jednani, zejmena pokud primo nesouvisi s tematem.

Martin M. - Profil | Čt 16.3.2006 16:49:49

Pri cteni cele teto diskuse mne napada nove pravidlo debat na MRKu: verejne oznacit za debila muzete jen sami sebe.

Ottar | Čt 16.3.2006 16:48:00

macek - ®
Vážený pane kolego,tímto bych se Vám rád veřejně omluvil za svůj omyl a nařčení,že jste autorem nevhodné kritiky na článek MK pod změněným nickem .Dojem ,že právě Vy jste autorem jsem si mylně odvodil z Vašeho komentáře ( St 15.3.2006 23:52:38).Domníval jsem se,že jste se pod tlakem okolností rozhodl přiznat a následně zdůvodnit své počínání. Co se týká Vaší reakce na zmíněný článek beru jí jako Váš osobní názor na,který má právo každý.Bohužel jak jistě víte ,neshody mezi sekcemi kaprař x muškař jsou zde známy již delší dobu a tak si myslím,že zveřejnění Vašeho názoru bylo z části zamýšlenou provokací.Předcházející reakce na zmíněný anonym tomu odpovídaly.Prostě jste považoval za nutné danou situaci ještě více vyhrotit.
Na Váš komentář o jantarovi budu reagovat pouze tak,že já jsem reagoval na Vás co by anonyma a nikoliv muškaře.Pouze jsem se Vám snažil objasnit situaci,kterou tady předvádíte a ,že se jedná o zbytečné vyhrocení situace.Jak jsem již níže napsal vážím si spousty lidí ne proto jakým způsobem chytají,ale jací jsou.
Obdivuji i vaší sekci ,že v ní máte pořádek a klid.Což nám se nedaří.Stále se potýkáme s problémy podobných tomuto.Vypadá to,že za chvíli bude mít každý kaprař svou sekci a všude se bude tlachat o ničem.Ještě bych Vás rád požádal,aby jste se pro příště zdržel reakcí a invektív podobné té na kolegu Klikaře.Byl zřejmě rozrušen (což většina z nás) a jeho reakce byla směřována na anonyma nikoliv na Vás.
Ještě jednou se OMLOUVÁM a doufám,že jste pochopil co jsem Vám chtěl říci.
PS: BULK doufám,že ti to takhle vyhovuje.Měl jsem to v úmyslu udělat dřív,ale nebyl jsem na PC.Beru to jako samozřejmost,když udělám chybu,že se omluvím.

ZN - Profil | Čt 16.3.2006 16:47:01

dandys :
nijak jsem nereagoval, ale můžeš prosím tě napsat, co myslíš tou hromadou hnoje?

dandys | Čt 16.3.2006 16:16:54

Michal: už jsem asi přepracovaný, ale nějak mi uniklo, jak tvůj příspěvěk souvisí s článkem ke kterému je tenhle pokec. Omlouvám se za můj nepřípadný příspěvěk, ale zeptat jsem se musel. V tom totiž vidím kámen úrazu celé téhle taškařice. Příspěvky mimo mísu a hromada hnoje kterým se musím pročíst, abych se něco dozvěděl. MM, kdyžtak můj příspěvěk smaž. D.

Michal | Čt 16.3.2006 15:17:14

macek: zase se ti něco povedlo ? nechce se mi to číst celý :-) btw. navážu a vyfotím ti tu modrou mouchu co jsem ti slíbil, od pondělí mám konečně free, tak můžu konečně začít vázat :-)

macek | Čt 16.3.2006 15:13:59

WOW!! kdybych věděl co tím rozpoutám… tak to samozřejmě napíšu znova ;-)

karelc - Profil | Čt 16.3.2006 14:50:36

libocarp: ne, takovej není MRK, takovej je život. Sice jsou občas podobný "výmeny názorů" otravný, ale je tu aspoň živo. tobě by se líbilo, kdyby se všichni plácali po zádech? Nebo měli jen drobné výhrady, ale jinak samozřejmě za 1? To by byla nuda...