Diskuse k článku: Jako ryba na háčku

Diskuse k článku Jako ryba na háčku

Autor diskuse: Pitr - , 15.7.2004

Dalibor - Profil | Pá 13.8.2004 12:43:49

Byl jsem vláčet na Moravě boleny.Lapil jsem asi půlmetrového tlouště .Chytil se za trojhák na břichu woblera.Jak jsem ho zdvihl nad vodu abych ho vypnul, tak sebou tak šikovně mrskl ,že mi vypadl z ruky a ten druhý trojhák mi zasekl do malíku(naštěstí jedním ramínkem).Byla to ukrutná bolest mít na malíku pověšeného mrskajícího se jelce. Asi třikrát jsem ho už skoro vytáhnul ,ale on sebou vždycky mrsknul tak ,že mi mo zarazil do prstu znovu a hloub.Pak jsem rezignoval vzal pean a natvrdo jsem ten trojhák z malíku vytrhl.Jednou rukou si vytáhnout trojháček mi trvalo asi deset minut, za neustálého proklínání mrskající se ryby.V tom vzteku a bolestí mne totiž nenapadlo ,že bych ho mohl klepnout a posléze "za trest " sežrat.Smůla byla ,že to byl nový wobler, na kterém jsem zapomenul zamáčknout protihroty.Proto doporučuji protihroty zamáčknout jednak kvůli rybám ale i sobě samým.

truhlik - Profil | Ne 1.8.2004 21:27:12

mojmu kamaratovi sa satalo nieco podobne ale zavinil som to ja. chytali sme z hausbotu bolene. isiel som nahodit a on stal za mnou. maly trojhak na trojcentimetrovom wobleri sa mu zapicho do nosnej dierky. mal to aj s protihakom ale jemne takze si to vytrhol sa. trochu to krvacalo ale fajn...

Sumík | Po 26.7.2004 22:45:06

Dobrý článek, dobře napsaný. Jednou jsem četl v jedné povídkové knížce jak si rybář, proto aby neslyšel hluk okolo koupajících se a dovádějících plavců ucpal uši střídkou od rolhíku ovšem co se nestalo střídka do jednoho ucha zapadla a udělalo se s ní těsto, které nešlo vyndat pán skončil, poté co selhaly všěchny pokusy a udělalo se mu pěkně zle na ORL, kde před vyšetřením sledoval na nástěnce co všechno že si to neposlušné děti strkají do uší a nosu. Těsto z rohlíku na ryby tam kupodivu nebylo.

Véna - Profil | Po 26.7.2004 21:04:19

pěknej článek........, neco podobního se mě stalo na rybářskím táboře před dvouma rokama v létě......... jeden boreček se mi snažil vitrhnout drobného miniwoblwra na okouny z ruky a trochu mu to ujelo........dva trojháky .Z prvního jeden hák,z druhého dva háky v prstu......pak sem si při čekání v čekárně pěkně pokecal s vedoucím o rybolovu v norsku,pak s doktorem o psturuhovce a pak mi to teprv vytáhli....hmmmmmmm mňamka!!!pak ještě když sem byl hodně malej sem si zapíchl jednoháček do prdele...

Racekl | Pá 23.7.2004 21:13:26

Když jsem dělal s mládeží(rybářskou) zapích si ho jeden mladý rybář při dotahováníí háčku do rtu,skončil poté v nemocnici na chirurgii kde si doktoři podávali dveře a mínili se potrhat smíchy dělali si i fotky a v táborové kronice se skvěl zápis krátký a výstižný:Žák Řeháček chytil se nám na háček(von se tak jmenoval)

MacOS | Čt 22.7.2004 12:43:22

kdysi dávno jsem si vrazil trojháček z devonu do prstu. zkoušel jsem to rozříznout žiletkou abych nedostal sodu od rodičů, ale pak jsem musel s pravdou ven. fotřík mě dovezl na polikliniku a bylo to tak jak v tom článku - nebyl obstřik!! tak jsme jeli 10 km do špitálu a tam se všichni chechtali. pak to mladej doktor postříkal nějakým roztokem a na prstu se mi udělala jinovatka. chytil háček peanem a škubnul. uvázal mi pak na prstu bambuli, devonek zabalil a vrátil mi ho - pohoda.

Leo - Profil | St 21.7.2004 14:59:39

Něco podobného se stalo mýmu tátovi. Tomu ale pokračovali v nemocnici ve směru vpichu a háček provlíkli, podobně jako když zašívají ránu. Nutno podotknout, že to bylo za totáče, kdy se na takovéto "banální" případy žádná anestesie nedávala. Další případ jsem měl s manželkou, která si šlápla na rezavý háček který jsem našel ve vodě. To bylo vloni a jí ho rvali přez protihrot zpět. Naštěstí byl tak rezatý, že vytažení tolik nebránil. Ovšem užila si svoje, anestesii taky nedostala. Od tý doby chodí na rybách kolem mne po špičkách;-)

Mates(původní) | St 21.7.2004 7:06:01

Pitr:Tohle se mi stalo přesně dvakrát vždy se mi podařilo háček vyprostit a ránu vydesinfikovat přímo u vody.Nicméně mě ujistil tvůj článek o tom,že doktoři jsou sadisti a je lepší se jim vyhnout.Obdivuji tvůj klid s jakým si celou lapálii řešil.Já bych asi takhle nedokázal reagovat,první koho bych zabil by byl ten vrátnej.

Noe | Po 19.7.2004 17:51:43

carrot - nemel ho tam dva dny, ale pul dne, a hlavne mel ruku ve sklenici s vodou neb aby rousnice vydrzela :o))
Jinak nejcasteji jsem si zasekaval hacky pri muskareni, to jsem furt nekde vysel za odev nekdy i za maso, ted uz samozrejme chytam ve vsech zpusobech lovu na hacky bez protihrotu a mam svaty klid,......

carrot - Profil | Ne 18.7.2004 22:36:27

jestli jste nekdo vydeli Sveraz narodniho rybolovy (podareny to rusky film), tak tam mel hak v prste i s mohutnou rousnici asi dva dny

Z5 - Profil | Pá 16.7.2004 20:28:27

pěkný :-)) já jsem zažil taky podobnou příhodu, jen jsem si při nahazování načoudil woblera do hlavy, skrz čepici a pěkně do kosti, byla to rána jak lopatou, ještě , že byla nablízku sestra, naštěstí je i sestrou zdravotní.

tidlo | Pá 16.7.2004 15:37:30

jo, jo....take jsem si neco podobneho zazil, nastesti jen jednohacek, ale zase v koutku huby (chvilkova uschova nacazcu), tma, sam, huba natekala a bolela - pean je uzitecny nastroj! Slo to pres protihrot a pet dni jsem mel puku huby jak Dolly Buster. Fuj! Ale zraly jeste nejsem.

Mário | Pá 16.7.2004 13:33:53

smekám klobúk, to treba vedieť :o))

PB - Profil | Pá 16.7.2004 12:55:44

Dal jsem zajedna, znám totiž jedince, co se přišil pr.... no, zadní částí k sedačce auta. Podrobnosti: Trojhák, jeden hrot v té části, dva bezpečně ukotvené v hadru sedačky (a že to tam drží). Nikam jet nechtěl (to chápu) vyprostil jsem ho sám - peánem jsem rozlámal háčky do sedačky a pak jak píše pafka pokračovat až ven, líh jsme sebou neměli. Nejdřív řval jak tygr a cukal se, po mém sdělení, že se na to vykašlu, se uklidnil a prosil mi abych pokryčoval jak uznám za vhodné já, jen si kousnul přes složený kapesník do volantu.

Golem - Profil | Pá 16.7.2004 11:49:11

pafka: Sama voda. Mne se to nastesti nestalo, ale normalne ti to vyrvou i pres protihrot. Ono to totiz provliknout je daleko horsi.

pafka | Pá 16.7.2004 8:26:46

Kromě toho, že jsem chodím na ryby jsem občas chodil i na fakultu. Fakt se tam nikde neučilo o tom, jak vytáhnout háček s protihrotem;-) má zkušenost velí. Jestli nekouká špička, tak zatnout zuby a vypíchnout špičku ven. Pak štípačkama ucvaknout háček pod protihrotem a vytáhnout zpátky. Nejlíp se to dělá s opichem, ale po 2 frťanech tekutého ovoce to jde taky;-)