Počet ulovených pstruhů nad 40 cm

Vážení kolegové, vzhledem k některým názorům a diskuzím poslední doby mne zajímá, kolik chytnete za sezónu kusů PO a PD nad 40 cm na našich pstruhových svazových revírech ?
Autor diskuse: Per - , 20.4.2005 muškaření - druhy ryb, rekordy
6 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NTomáš - Tom - Profil | Po 25.1.2010 19:58:38

pepa-č >> To by určitě šlo,ale museli by to dělat profíci.Ovšem přehrady,které mají nad sebou v povodí větší množství rybníků bych z toho raději vyloučil bylo by to drahé a dopředu odsouzené k zániku.Harta by byla krásná,ale jeji zarybnění by zřejmně spolklo všechny Po co se vysazují v České Republice.Vysadit tam malé množství by se minulo účinkem.Fotka jednoho ze pstruhové nádrže.

NEčko - Profil | Po 25.1.2010 18:43:18

uxa >> musím potrvrdiť že niečo podobné platí aj v Írskych vodách, nejaké chyť a pusť tu je bizardné slovo, väčšina rýb je zmasená, ale že by to na obsádke jazier či riek nejako uškodilo nie je citiť... rýb je tu dosť, problém v domácich vodách bude asi v tom že je priveľa rybárov na malé vody, je málo púšťajúcich a násady rýb sa nestihnú ani reprodukovať a sú vylovené, radiť ako s toho von je ťažké... tisíc názorov a ani jedno riešenie... na fotke jeden januárový na pidi woblera... takáto veľkosť väčšinou skončí ako potrava veľkých jazerákov... 99rýb so 100 mnou chytených je pustených a domov beriem len poškodené ryby... snažiť sa o osvety vo svete je byť za exota... ale skúšam...

Nuxa - Profil | Po 25.1.2010 15:26:55

když berou je třeba je brát je to nenasytný dravec čím víc velkých odneseš tím víc jch vyroste:))anglické rčení jiný název pro masařinu převzato z England fly report

NKolac1 - Profil | Po 25.1.2010 13:41:31

PD nad pol metra mam 4, a to len za min. rok... najvecsi mal 58cm.

NBachy - Profil | Po 25.1.2010 9:40:03

1ks na 60hodin lovu

NLauri - Profil | Po 25.1.2010 6:51:00

Pstruhy chytám výhradně na řece Metuji od Hronova až po Nové město. Řekl bych že potočáků chytám přibližně stejné množství každý rok, jejich velikost je ale čím dál tím menší, nad čtyřicet jsem se na Metuji ani nedostal. Na sousední mimopstruhové řece jsem chytil asi před třemi lety potočáky 44cm,45cm na přívlač. Bohužel rybáři o nich asi věděli a tak za pomocí žížaly "vyplenili" tento úsek řeky kde se potočákům tak dařilo. U duháků záleží na tom, kolik a jak velkých jich místní hospodář nakoupí (vysadí), podle toho se asi nedají dělat žádné statistiky. Vloni jsem narazil na čerstvě vysazenou rybu, a během dvou hodin jsem jich přitáhl ke břehu přes padesát. Velikostně se pohybovali v "konzumní" velikosti cca od 25-35cm. Bohužel to jiní rybáři rychle zjistili a nemusím Vám říkat co se s čerstvě nasazenými duháky stalo.