Feederová kaprařina

Diskuse k rybářskému videu Feederová kaprařina

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 15.7.2010

a...d...a...m - Profil | Út 5.2.2013 9:58:05

vyborny revir... taky jsem chytal na feeder a az po 4 dnech chytani mensich ryb jsem se dockal i velkeho kapra ...na feeder to byl fakt zazitek :)

bujonec - Profil | St 5.1.2011 10:36:06

všechny tvá videa jsou parádní koukám na ně pořád

lipan8 - Profil | Čt 22.7.2010 23:37:04

Martine...supr video..!!!Ostatně jako všechna jiná z,,Tvé dílny,,-)
Jsem sice rekreační feedrař,lovím takto již8 let,ale neznám lepší zábavu,chytačku,adrenalín,než tímto způsobem.Navíc z poznatků od vody,jsem mnohonásobně úspěšnější v lovu,než-li bobkaři,kapraři-vysedávači.Ale každý má své a my(já) tohle.Způsobů jak užít si svůj lov feederu je spousta,ale pořád je to feeder,byl a bude.Chvění či ohnutí špice,jemné zdolávání,nervičky krásně pracují,18,15,13,10-tkaa zvoní svou tenkou árii,ať už v proudu řeky,či ve větru zmítané pískovně.Kukuřička,rohlík,masňáci,peletky...touha jít si v klidu a krásně zarybařit,pohladit své srdce a nahodit do vody proutek,jedno s jakou montáží-to je FEEDER.
Všem přeji hezké dny u vody a rybám zdar a život ve vodě.--)

WR-9 - Profil | Ne 18.7.2010 23:29:41

a natočit nějaké video

WR-9 - Profil | Ne 18.7.2010 23:24:53

Martin M. >> jsi borec Marťas, musíš přijed k nám na odru

Martin M. - Profil | So 17.7.2010 12:59:57

Lubo >> tohle pouzivaji madari - je to vlastne gumovy krouzek, na ktery jsou natahnuty 2 uzke krouzky (asi kousky nejake buzirky). Je to draha a zbytecne tluste, ale na tu tvou variantu za pomoci jednoho toho maleho krouzku plus krouzku z rukavice by to bylo idealni - na pelety. Pripadne misto teto zarazky tam dat plavackovou gumovou - tzv. mysi hovinko.

Lubo - Profil | So 17.7.2010 10:48:49

Myslím že tomuto videu se nedá nic vytknout. Do detailu používám stejnou metodu lovu kaprů na feeder úspěšně sedmý rok a mé zkušenosti jsou stejné, jako Martinovy. Na rovinu říkám, že na úvahy, co je a není feederování, nebo je-li termín "feederová kaprařina" v souladu s nějakými dobrými mravy, scela nediplomaticky kašlu. Kdo má právo tvrdit, že tohle není feederování a tamto zase je. Tato metoda je pro mne absolutně nejúspěšnější styl lovu a ostatní je mi šuma-fuk. Nechápu, proč je termín "kaprařina" spojován jenom s trofejními kapry 20kg, svingery, stojany a boilies. Kaprář je ten, který se specializuje na kapry. A je jedno, jak velké a jakou metodou je loví. Vše ostatní jsou "moudrosti", které se nám snaží nakecat prodejci rybářských potřeb, abychom nabyli přesvědčení, že bez značkového obalu na hrnek na kafe nechytneme nic (viz nedávný booster - nic proti NK)
Pouze k té gumičce na háčku. Přiznám se , že jsem ani nevěděl, že se něco takového prodává, ale dost často podobnou vychytávku úspěšně používám 3 roky, z vlastní výroby. Jemné gumičky (vlastě takové smyčky) si stříhám z prstů chirurgických rukavic a upevňuji pomoci obyčejné provlékací smyčky. Výhodou je univerzálnost háčku. Kdykoliv gumičku mohu sundat a chytat třeba na žížalu, nebo červy. A když pak třeba na místo najedou kapříci, opět ji mohu kdykoliv nasadit a chytat na nastrahu pod háčkem. Výrobní náklady na 50 ks jsou cca 2 Kč za ty rukavice.

Červené karty: jan1