Jak se splávkem na řeku ?

Chtěl bych se zeptat jak chytáte plavanou na řece ? Chtěl bych chytat na řece Bečvě v méně proudných místech. Jakou používáte hloubku [ aby nástraha plandala po dně ] ? Jakým způsobem "chytáte" ? [ myslím tím jestli po nahození čekáte až splávek splave po produ dolů a pak znovu nahodíte nebo to necháte naplé po vlasci ]. Ještě by mě zajímalo jestli je nějaká montáž při které by splávek držel na místě [ při mírném proudu ]?
V životě jsem na řece nebyl a nemám tolik volného času abych to sám všechno odskoušel a proto se podělte o svě zkušenosti.
Děkuji !
Autor diskuse: danasos - Profil , 14.6.2010 plavaná - ostatní

Jaký způsob lovu používáte na řece ?

A) feeder46%

B) položená13%

C) plavaná35%

D) jiný7%

Od 16.6.2010 hlasovalo 46 čtenářů.

Přemet:-) - Profil | St 16.6.2010 22:19:34

danasos >> To je jasný, že to takhle stačí. Pokud ale říkáš, že budeeš chytat na řece s větším proudem, tak bych radši použil olůvko placatějšího tvaru. Tohle kulaté se ti bude po dně valit. Jinak místo té zarážky můžeš navázat obratlík a na něj pak tenší vlasec jako návazec. Taky bych asi zkusil použít menší háček než máš na obrázku, ovšem vellikost by měla být přiměřená velikosti nástrahy. Taková 8-čka možná i 6-tka bude pro ryby zajímavější než to co máš na obrázku. Možná to přinese více záběrů, ale to ti samozřejmě nikdo nezaručí. Já osobně mám z toho takový lepší pocit, jako že jsem pro to udělal když né maximum, tak aspoň dost :-))))

danasos - Profil | St 16.6.2010 16:45:36

Přemet:-) >> ok. Vyzkoušim to. Myslíte takhle jak na obrázku ( navázáno je to ještě po bratrovi který už nechytá 7 let )? Mám tam olovo 40g [ myslím, že by to mělo statšit] Děkuju za rady.