Daiwa nebo Shimano

Chlapi zdravím , chtěl bych touto cestou poradit . Chystám se koupit nové navijáky a rozhoduji se mezi Shimano Aero Technium MGS 14000 XTD nebo Daiwa Basiair 45 QD a nebo Daiwa Basiair Z45 QDA . Půjde to na pruty Sportex Revolt 3lb . A ještě, nejsem žádný házeč 120m a víc. Vše téměř vyvážím. Předem dík za všechny názory a rady , které mi usnadní výběr.
Autor diskuse: Pac.fox - Profil , 27.12.2023 kaprařina - náčiní, doplňky

Matyášek - Profil | Pá 29.12.2023 11:20:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dlouho jsem nechtěl do této diskuze psát, protože bych hájil jen a jen Shimano a někteří z vás by mě stejně osočovalo z nehynoucí lásky a bezmezné sympatie, mnohdy až podle některých přehnané k Shimu. Všichni, kdo mě znáte víte, jak to mám nastavené...

Jelikož se ale tady objevily i Daiwoesa (teď to nemyslím vůbec, ale vůbec zle - kluci, víte, o kom z vás mluvím a zdravím vás) a další, tak přispěji i já...

Nemůžu vůbec říct klady ani zápory na Daiwu, tyto navijáky vůbec, co se týče vnitřku, neznám a nedovolím si je tedy komentovat, ale i tak jsem přesvědčený, že cena +30 tis. je blbost a ten konkrétní model za to nestojí...

Je pravdou, že chodím velice pravidelně do kamenné rybářské prodejny ve svém bydlišti a některé modely značky Daiwa jsem tam v ruce měl (nejvyšší modely tam bohužel mají jen Basia) a i když to je můj subjektivní názor, už jenom chodem na "volno" se třeba zmíněnému nejnovějšímu PA (a to jsou PA o nemalou částku levnější) nevyrovnají. Toť k tomu můžu říct vše, resp., nejlepší informace o značce Daiwa vám tady byly a ještě určitě budou řečeny erudovanými Daiwokolegy...

Co se ale týče Shimana, tam si myslím, že o nich napsat (všeobecně) něco můžu. Sám vlastním na kaprařinu nejnovější PA 14000 XSC s převodem 4,3:1 a AT MgS 14000 XSD s převodem 3,5:1 (po úpravě) a jsem s nimi nadmíru spokojený!!!.

Teď tady nechci řešit nějaký drahý tuning, protože to je věc každého uživatele. Ty navijáky samozřejmě fungují z výroby jak mají, není potřeba do nich zasahovat, ale dají se u nich vychytat drobnosti, kdy budou určité věci fungovat lépe a trvanlivěji. Věřím, že stejné to bude i u Daiwy.

Takže zadavateli diskuze - vyber podle sebe, dle nejlepšího vědomí a svědomí a financí a dle upřednostňovaných preferencí, které máš jen ty a vyhovují jenom tobě... Jedna i druhá značka jsou světové špičky na vrcholu navijákového řetězce, ze kterého je věřím, nikdy nikdo nesesadí.

icokarp - Profil | Pá 29.12.2023 9:59:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pac.fox - >> Úplne najjednoduchšie,zober si Revolta do predajne, samozrejme musia tam mať nové mgs, alebo nové PA, osaď ich obidvoma typmi a ja už teraz viem, že odtiaľ odídeš z jedným kupeným typom navijakov domov, ináč mal som nové mgs,ale ten naviják bol keď som ho osadil na moje Hisko 10Ft /3lb veľmi veľký, nepáčil sa mi hlavne ten obrovský preklapač a telo navijaka,ten preklapač sa dá poriešiť iným menším,ale telo nie,tak som ich ešte ten istý deň poslal naspäť, ináč chod navijaku bol vynikajúci,tam niet o čom,nakoniec som objednal nové PA XSC s prevodom 4,3:1 a veľmi som sa čudoval, aký super naviják to je,chod hladký, vôľa takmer nulová, nič netreba vymedzovať,premazany dostatočne,dizajn tiež i keď sa rád zaoberám tuningom,tak som si ho urobil podľa seba,po novom roku,si určite ešte 2 ks kúpim, rád super veci zdvojujem😀naozaj,ako tu už niektorí písali je to vynikajúci naviják,a ak by si si myslel, že vychvalujem alebo táram, pozri sa mi do karty a uvidíš,ktorou cestou kráčam, veľa šťastia pri výbere 🍀😉

Radek Ráliš - Profil | Čt 28.12.2023 21:44:02

Hynek.N >> Díky moc, ladil jsem to dle svých představ roky a nebyla to sranda. Teď jsem fakt spokojený ;-) Stejně tak jsem doladil motadla na zavážku, kde to byla ještě mnohem delší a náročenější cesta. Dá se říci, že už vidím cíl, možná už jsem v něm, jen mi ještě nedošlo :-)) Poděkování patří mnoha lidem, největší však Mírovi Greysmenovi, ten si se mnou užil a ještě občas užívá :-))

Radek Ráliš - Profil | Čt 28.12.2023 20:30:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pac.fox >> Peťo, hned k nim vezmi náhradní cívky, dokud jsou v prodeji. Já mám těchto navijáků typu Basiair šest - viz. foto, ale na vyvážku je nepoužívám, tedy na vodách, kde moc fouká. Bojím se, že bych je zničil, jelikož mají dlouhou cívku a tím i osičku. Někdy to je na člunu takový masakr, že bych ji mohl ohnout, nebo jim jinak ublížit. K momuto účelu používám staré Tournamenty, ty vydrží hodně a hlavně se dá na ně sehnat skoro všechno - náhradní díly, popř. k tomu účelu koupit jiný.

Mr.Doctor - Profil | St 27.12.2023 12:33:09

Za mě by bylo určitě lepší pořídit dvoje navi, jedny na odhoz, druhé na vyvážku, vybrat jeden model na "vše" se mi nejeví zrovna jako výhra..... né, že by to nešlo, ale určitě je jednodušší vybrat navi na každý způsob lovu zvlášť, více se dokážeš "trefit" do parametrů, které jsou pro každý z těchto lovu rozdílné.... v podstatě takhle to dnes řeší většina kaprařů, nemusíš jít zrovna do nejvyšších řad od Shimana nebo Daiwy, určitě v cenovce za ty vlajkové lodě dokážeš pořídit dohromady navi pro oba způsoby lovu , maximálně maličko připlatíš, podle náročnosti, ale určitě to bude lepší cesta, než jedny navi a chytat s nimu vše..... za mě na odhoz Daiwa a na vyvážku Shimano, pokud bych měl volit skutečně pouze jeden model, šel bych do Shimana, jejich modely jsou více univerzální.... pouze můj názor, dobře vyber... 😉😉

Luger46 - Profil | Pá 29.12.2023 12:25:06

murphyy >> za 50 let budeš pod drnem v lepším případě ti budou utírat bradu sestřičky od presnidavky u TV Šlágr😂✌

Radek Ráliš - Profil | Čt 28.12.2023 17:23:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pac.fox - >> Ahoj Petře, původně jsem Ti to zde nechtěl zamořovat jen Daiwou, jelikož s nynějšími motadly od fa Shimano nemám žádné zkušenosti, ale nakonec si dovolím uvést pár věcí na pravou míru.

V zadání otázky, tudíž ve výběru máš od ní uvedené dva typy, a to je ten důvod mého příspěvku. Navíc se zde zaměňuje Basiair a Basia - na to pozor.

Daiwa Basiair Z45 QDA - jedná se o nejdražší model, jenž fa Daiwa prodává a dá se použít k lovu kaprů. Stále je v prodeji v Anglii, tak si ho můžeš pořídit nový a z mnou uvedeného odkazu bez dalších poplatků, jakým je CLO, DPH a dopravné. Vyplatí se počkat na akci, protože v TFT mají slevy 10 a nyní dokonce 15 procent.
Odkaz: https://www.total-fishing-tackle.com/daiwa-tournament-basiair-z45-qd-mag-reel

Daiwa Basiair 45 QD - druhý nejdražší model a předchůdce výše zmíněného starý více než 12 let, a proto ho již nový těžko koupíš. Dovolím si tvrdit, že čtyři nové kusy prostě mikde neseženeš. Zde je tedy možnost koupit pouze použitá motadla. Já sehnal dva nové před cca 3 roky, kdy jsem je sháněl po celém světě a nikde nebyly. Tak jsem se smířil s tím, že je koupím jeté, tak moc jsem je chtěl. Pak mne během jednoho večera osvítil snad duch svatý a podíval jsem se na dostupnost u nás v ČR. Věř, nebo nevěř a v obchodě U Kapříka měli čtyři nové kusy, tak jsem hned dva nasál. Po hledání motadel na světě a dopisování s lidmi z UK, kde prodávali jeté, to je docela úsměvná historka. Nyní jdou koupit na ebay či na tzv.malém ebay, kde je nabízejí častěji /nyní tam nejsou/.
Odkaz: https://www.kleinanzeigen.de/

Daiwa Basia 45 SLD QD - tyhle ve výběru nemáš. Mám dva kusy a trochu jsem je poladil výměnou cívek, matic, kliček, zátky a tzv. prdelky. Je to naviják na totožném tělu a konstrukčně stejný jako oba výše zmíněné. Má jinou barevnou úpravu - černé briketa, dle Martina Bartoše :-)) V ceně jsou již náhradní cívky a je cenově přijatelný. Rozdíl ve střevech zatím nevíme, čeká se Mirka Greysmena, až je při údržbě otevře, zatím k tomu nebyl důvod.
Odkaz: https://www.nordfishing77.at/cz/daiwa/daiwa-basia-45-sld-qd

Daiwa Tournament Basia Black QDX - jiné tělo i kontrukce než ty tři nahoře uvedené. Měl jsem dva kusy a prodal jsem je s obrovskou ztrátou. Z mého pohledu krásný naviják z kvalitních materiálů, ale konstrukčně obyčejná křuska. Jo, je líbivá, ale Basiair a SLD QD je prostě jiné liga. Vše už jsme rozebírali v mojí diskusi o legendách S5000T. Dělali je v mnoha úpravách zejména v UK, kde se dají stále koupit.
Odkaz: https://www.total-fishing-tackle.com/daiwa-tournament-basia-qdx-carp-reel

Dnes už dělá fa Daiwa pouze navijáky s označením Daiwa Basia SCW, a to od roku 2019. Je to zcela jiné tělo i konstrukce než Basiair. Cívky jsou s ním kompatibilní až na jediný typ Basia 19 SCW QD - zde je cívka i matice stejná jako na nových motadlech s označením Emblem. Následné přibývající typy mají cívky stejné jako Basiair, Basia QDX atd.

Snad jsem Ti to trochu vysvětlil a pomůže Ti to ;-)

Koukal jsem, že chceš od každého názor, co zvolit. Stejné dilema jsem měl letos, když jsem chtěl koupit ještě dva navijáky k odhozu. Za Basiair Z 45 QD se mi nechtělo dávat tolik peněz a nelíbí se mi na něm knob kličky. Už jsem byl rozhodnutý koupit nová Technia, ale při jejich zkouknutí jsem od toho upustil. Důvodem je, že jsou prostě strašně veliké. Měl jsem kliku a díky kamarádům se mi podařilo do republiky dostat dva kusy Daiwa 14 Basia Surf 45 QD, což něco mezi Basiair Z 45 a Basiair 45 QD. Ty už bohužel také neseženeš.

Pokud budeš chctít můžu Ti sem nasypat fotky s názvy motadel, které vlastním, abys v tom měl úplně jasno - ty názvy mohou někdy plést ;-)

Luger46 - Profil | Čt 28.12.2023 9:50:38

Pac.fox >> hele já Daiwy neznam takže nemůžu posoudit. Jsou tu kluci co mají oboje. Co se tyče Shimana tak nové Power Aera nebo nové MGS. Měl jsem v ruce nové POwer Aera xsc pg s tím silným převodem a za mě super. U vody sem je neměl. Jak tu někdo řekl nemusíš jít do nejvyšší řady abys měl top naviják. Kdybych si měl kupovat navi teď koupím si ty power Aera. Chtěl si čtyři kusy. Jeden par bych vzal xsc pg a druhy xtc. Cívky si můžeš volné prehazovat. Na čtyřech navijacich usetris 20 tis oproti Mgs.

$ - Profil | Čt 28.12.2023 12:36:36

murphyy >> pan dolar bude protestovat resp mat komenty/namietky aj voci tomuto..ale jeho volba
No vidíš, mám právě opačný pocit. A s těmi závity, to už vůbec není o čem.
Jsem rád, že jsem se tě nedávno po promazu v Shimanu nezastal víc a zredukoval jsem to jen na poznámku. Něco mi říkalo, že bych na sebe mohl být naštvaný.
Murphyy, jsi jako štěňátko. Snažíš se kousnout, ale jen se mi klepeš na nohavici. Nechám tě.
Osobně laděné věci by tu neměly být

Radek Ráliš - Profil | So 30.12.2023 11:56:51

Pindˇa >> Přesně, máš dobrého pamatováka, ještě za to chtěli zaplatit, aby tam ten hnus nedali 🙄 Je to šílená píčovina, vlastně byla, už je s tím kulatým vehementem přestali dělat, tak dobré to bylo 😀 Jinak jsem je nechal odstranit i z těch dalších prutů, co mám a byly vidět na níže vložených fotkách.

bart.bm - Profil | Čt 28.12.2023 19:25:21

Pindˇa >> ty přesně tohle si začínám poslední dobou říkat. A ušetřil jsem spoustu peněz 😁 a jak se jí říká? Jak říká Radek Ráliš... Jsme magoři... 😁 Já doteď sbíral shímo, Daiwu jen na přívlač BG a měl jsem staré Tournament. Entoh,teď chci něco na ten odhoz. Je zajímavá jedna věc. Vše nové jsem zas prodal, vše staré co jsem koupil po bazarech zůstalo. Čím to asi bude.

$ - Profil | Čt 28.12.2023 10:13:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

murphyy >> povídáš hlouposti. Já nikdy nezpochybňoval nikoho zkušenost. A zrovna tak, pokud mám nějakou přímou zkušenost, nenechám si ji zpochybnit. Nikomu tady, ani jinde, narozdíl od tebe, nedoporučuji koupit to či ono, k tomu nebo onomu účelu. Byť to zadavatel požaduje.
Pouze sděluji svou zkušenost, postřeh nebo se ptám, proč by ta či ona vlastnost výrobku měla znamenat nějaký vyřčený názor.
Že se ti moje zkušenosti a postřehy nelíbí a nejsou v souladu s tvou vztyčenou vlajkou Shimano, to je zřejmé.
Kupoval jsi Daiwy dříve, kupuješ je i nyní.
Nikdo ti tvé zkušenosti, názory nebere. Piš si co chceš, jak jinak. Ostatně děláš to více než svědomitě.
Nezapomeň ale, že to právo má tady každý.
Pro zadavatele: tento dotaz ti samozřejmě nemohl s výběrem pomoci. Měl bys nejlepší opravdu trochu počíst ve Fanclubu Shimano a v Legendě Daiwa Tournament. A ještě jedna věc, kterou tady nikdo nezmínil. Navijáky jsou výrobky, jako všechny jiné. Můžou se stát chyby. Nebo-li je také třeba mít štěstí na kus, jak se říká třeba u koupi vozu. Proto bych vybíral vlastníma rukama, očima, nebo z takového shopu, kde vratka není problém. Úplně nejlepší bys měl, pokud nemáš prodejce se všemi modely po ruce, domluvit se s ním, ať ti to naobjedná a vybereš si. Pokud je to neschůdné, objednal bych si všechny modely z eshopu (ů) a nezvolené vrátil zpět ve 14i denní lhůtě.

P3 - Profil | Po 1.1.2024 16:49:19

Luger46 >> to věřím,ale já když už mám dát takové prachy za nějakou věc tak se mi prostě musí líbit.Jak jsem psal každý má jiný vkus.

Radek Ráliš - Profil | So 30.12.2023 12:06:50

$ >> Pane dolárku, na prut namotali tu kuličku a k tomu prodávali nerezové rohatinky, za které se ta kulička zasekla, nikam se nevkládala. Je to jednoduché, pokud jsi měl pruty špičkami k nebíčku, dal jsi rohatinku mezi kuličku a konec prutu, celý prut byl o ni zaseknutý. Naopak to bylo při vodorovném stavu prutu a špičkami k vodě, tam se dával prut do stojanu mezi kuličku a naviják. No, prostě píčovina.

Klikař - Profil | Čt 28.12.2023 21:20:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pac.fox - >> ahoj , dovolim se ztotožnit s názorem Radka. Vlastnim Basiary Z45 QDA i Basiary 45 QD, dal Basie 45 SCW QD, Basie 45 QDX , Tournamenty TS 5000 BE, Tournamenty 5000 LD QDA výborné navi a myslím že nešlápneš vedle . Mám kamaráda který prý potřebuje navi kde dáš 500-700m vlasce dle mého názoru je to hloupost. Kdysy když jsem byl mladší jsem vybážel na 2 cívky 750m a řeknu ti že je to neskutečnej očistec a pakárna. Dnes vyvážím prdlajs, mám loď a zakotvím kde potřebuji. Dnes opravdu buď zavážím a nebo nahazuji cca 100m a na tohle jsou tyhle navi super. Letos na jaře mi to nedalo a koupil jsem si Shimana MGS XTD , upřímně mně osobně nesedi a to tak že nebyli nikdy u vody a dokonce jsem si zrovna dnes říkal že je prodám. Dokonce jsem si je koupil ihned poslal k Matyjáškovy na výměnu cvrčka ( už to mně štvalo) a od té doby je mám ve futrálu, dokonce jsem si k nim koupil pruty shimana TX 5A, 12ft 3lb a ani to mně nepřinutilo si je vzít k vodě :)), musíš si je ošahat a vyzkoušet. Jestli si nikdy takové navi neměl budou všechny pro tebe skvělé a věřím že ti dobře poslouží. Přeji šťastný výběr.

Dušan_hp - Profil | Čt 28.12.2023 16:59:34

Pac.fox - >> udělal jsem to jak píší kolegové, našel jsem obchod kde mají vše co jsem chtěl, dopředu jsem vyloučil MGS protože je to už moc velký kolotoč. Hodinu jsem vybíral, chytl jsem super prodejce a nakonec odjel s PA. Basia je určitě také super a nelitoval bych ani této koupě, ale to nové PA je fakt parádní.

Mr.Doctor - Profil | Čt 28.12.2023 12:51:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pindˇa >> Ty navi se mi vždy moooc líbily, taková old school klasika, za mě nejhezčí model Basie, kdysi jsem o nich i uvažoval pouze pro jejich vzhled ....ale ta cena je absurdní, zvlášť, když zatočíš s touto Basií a Windcastem a nepoznáš rozdíl .. 😂😂

xDanielS - Profil | St 27.12.2023 20:28:15

murphyy >> Mám zmíněná Shimana i zmíněné Daiwy. Taky mám mnoho dalších Shiman a mnoho dalších navijáků Daiwa a jestli jsem si u Daiwy něco nikdy nemusel, tak dávat pozor na to, aby mi nezapadával vlasec. Popravdě mě to ani nikdy nenapadlo, že bych měl.

$ - Profil | St 27.12.2023 17:41:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tradičně, nerozumím dvěma věcem.
Proč mám utratit 10k za reel a měl bych ho obratem nechat tunit?
Pokud je Daiwa lepší na odhoz, jak jí to diskvalifikuje jako univerzál, zvlášť když borec zaváží 100m? Viděl bych ji zrovna tak universal a s výhodou náhozů.
Doporučil bych zadavateli projít 2 hlavní aktivní vlákna, od každé značky jedno. Pečlivě číst a uvědomit si, že každý fandí svejm a podle toho tak trochu ubrat volume u každého

Pindˇa - Profil | St 27.12.2023 9:58:44

Pac.fox - >> Tady bude mela 😃 dávám do oblíbených. Kapacita Daiw ti bude stačit na vyvážky?

Luger46 - Profil | Po 1.1.2024 17:36:44

P3 >> jo to beru, v první radě se ti musí libit. Mě jen překvapuje jak se z xsb udělala modla a přitom technicky na tom není o nic lépe než ostatní Mgs vyjma xsa které jsou na tom technicky o něco hůř než další nástupci. Co se tyče Daiwy nemůžu nic říct protože jsem s ni nechytal. Jejich cívky se mě moc líbí👌 tělo už tak ne.

Luger46 - Profil | Po 1.1.2024 16:47:29

P3 >>V čem jinde? možná se ti nelibi design novych MGS to chápu, každému se líbí něco jineho ale co se tyče chodu a síly tak nové MGS jsou na tom líp jak XSB. Měl jsem Mgs xsa xsb xtb a tyhle šlapou nejlépe.

Pindˇa - Profil | Pá 29.12.2023 12:49:12

Pindˇa - Profil | Pá 29.12.2023 11:33:53

$ >> Nepřidal si tam tu zázračnou zarážku- kuličku je to originál, ale pacienti si ji za PŘÍPLATEK nechali tenkrát u century odstranit, že je to tak? @Radek Ráliš 😆😆

murphyy - Profil | Pá 29.12.2023 10:10:34

icokarp >> presne tak, starsie MGSka boli tak super a krasne hlavne beckove rady ze uz na nich nebolo dizajnovo skoro co vylepsovat cize isli cestou ze im predlzime cievku, a uz to nie je mgs na ake sme zvyknuti :) ale na vyvazky by som nemal s nimi problem a rychlo si na nich zvykol :)
inak ano tie nove PA su uplne vyborne, kupovat teraz navi tak nevaham

bart.bm - Profil | Čt 28.12.2023 22:31:54

Ještě bych dodal k tomu kleinanzeigen, dost inzerátu tam na týpek z Bad Bentheim. Pár věcí jsem u něj bral. Top stav u něj neznamená vždy top stav ale že naviják ma klíčku a lze s ním točit. Proto pokud to jde tak u něj prohlédněte pořádně fotky. https://www.kleinanzeigen.de/pro/Bentheimer-Angelcenter#menu

Luger46 - Profil | Čt 28.12.2023 22:27:54

C@rpSt4r >> to je jak s radarem v Kurimi. 20 krat si dam pozor a pak zapomenu😂 jinak XTD je super ale klidně kdybych teď kupoval nové navi sáhl bych klidně po novych PA. Co nechápu u Shima tak slabost designérů pro hrncoidni cívky😁 kdyby to šlo chtěl bych telo Shimano s cívkou od Daiwy.

Luger46 - Profil | Čt 28.12.2023 22:17:49

Tavris29 >> stejný otázky a řeči se vedly o xsb a xsa v diskuzi když vyletely😉 ze starý xt je klasika a lepší. Bude to tak vždy když něco nového vyjde. Až budou mít 10 a více let budou to legendy jako vždycky 😁😎 stejná písnička porad dokola. Stačí pravidelný servis. Kdo maže ten jede. Většinou poznáš na bazarobych navijacich jak se o ne kdo staral a jak zacházel.

Hynek.N - Profil | Čt 28.12.2023 22:12:46

Radek Ráliš >> 😀😀😀

C@rpSt4r - Profil | Čt 28.12.2023 22:03:10

Luger46 >> Na ten silon pod cívkou se dá v pohodě zvyknout a hlídat si to… dost bude záležet jestli vozíš se šnůrou nebo s vlascem. U vlasce to bude asi větší vopruz ale šnůra nemá tendenci se sama odvíjet a dělat neplechu, takže člověk řeší jen šokovku. Nevím jestli je novej model lepší nebo horší, každopádně je to asi o tom komu se co libí a na vyvážku budou všechny super, pokud člověk neplánuje stahování montáží ze břehu… krásný, lehký navi s dobrým převodem aby se člověk neumotal. 👌 Jak už tu někdo psal ohledně daiwy, že má delší osku a bojí se s tím do člunu, tak to bude asi možnej “problém” aji u těch XTD. Nicméně je pravda, že s těma xtb s kroužkem se mně vozí asi pohodlněji, než s xsa nebo xsb. Ale problémy jsem s něma neměl po prvních asi dvou nasrání kdy mně to tam na začátku padlo a ponaučil se na to dávat pozor.😅

Radek Ráliš - Profil | Čt 28.12.2023 21:59:31

Hynek.N >> To jsi trefil, úplně stejné :-)) Zrovna je řeším a příští rok to snad bude hotové :-))

Hynek.N - Profil | Čt 28.12.2023 21:57:28

Radek Ráliš >> No je vidět že tě to baví 😀 moc pěkný , opravdu super 👍. A co pruty ? Stejné postižení ?

Pindˇa - Profil | Čt 28.12.2023 21:45:16

Radek Ráliš >> 👍 dík.

Hynek.N - Profil | Čt 28.12.2023 21:34:34

Radek Ráliš >> Krása a elegance. To je snad škoda brát k vodě . Super 👍

Pac.fox - Profil | Čt 28.12.2023 20:16:31

Radek Ráliš >> Radku ahoj a díky moc za top vysvětlení. Zatím to vypadá ,že půjdu do Daiwa Basiair Z45 QDA . Prostě se mi líbí a já většinou vyvážím.

Pindˇa - Profil | Čt 28.12.2023 13:45:28

stefan_pista >> Nejlepší by bylo být za vodou a koupit obě značky v nejvyššími topu po čtyrech kusech. Takhle si po spoustě odříkání a dřiny v práci pořídiš jen jednu značku, aby jsi se v jednom nebo druhém vlákně dozvěděl, že jsi vlastně vemeno, že jsi nevzal tu druhou protože.........😆😆😆

$ - Profil | Čt 28.12.2023 13:35:36

murphyy >> nic jsem ti nezpochybnil. Naopak, potvrdil logickou věc, že přes kroužek se vlasec pod cívku nedostává. To, že je díky konstrukci Šiman více zapotřebí než u Daiw, je podle mě logické a rovněž to nic od tebe nezpochybňuje

stefan_pista - Profil | Čt 28.12.2023 13:22:03

Pindˇa >> o tom to je. je to koníček. a koníčky väčšinou bývajú náročné na peniaze a čas. asi na to má, keď chce kúpiť 4 navi pomaly za 100K:-) no nech sa rozhodne tak, či onak, prajem mu šťastnú ruku s výberom a nech je spokojný:-)

Mr.Doctor - Profil | Čt 28.12.2023 13:16:22

Pac.fox >> Je to jak píšeš....BasiAir je skutečně úplně někde jinde, vlastním obě značky, Daiwu i Shimano, jak jsem pořídil BasiAir QD 45 , tak MgS šlo z domu.... teď toho lituji, mohl jsem si je nechat, je to také luxusní navi, ale tenkrát jsem v krátké době toho nakoupil povícero a něco jsem byl nucen pustit, do světa šlo to "nejhorší" , takže to dopadlo takto....škoda 😂😂

Luger46 - Profil | Čt 28.12.2023 10:14:10

Pac.fox >> jinak byt tebou objel bych krámy a zkusil i ty Daiwy. Co se tyče odhozu líbí se mě u nich více cívky. Mají je užší a konicke. Nespechej a vyzkousej je aspoň na krame všechny typy. Je to dost penez ať nemas pak pochybnosti.

Luger46 - Profil | Čt 28.12.2023 8:14:44

P3 >> já měl všechny Mgs i zmiňované xsb a za sebe muzu říct ze největší silu mají niove modely XTD. U XSB mě často zapadl silon pod cívku protože u tohoto modelu nebyl kroužek pod cívkou. Na vyvazku absolutně nevhodný model, pouze na odhoz. A i tam jsem to musel často kontrolovat.

E-FOX - Profil | St 27.12.2023 22:49:54

$ - 27.12.2023 22:25:15 >nekdy se dostane i pod hrkatko.

xDanielS - Profil | St 27.12.2023 21:40:29

Matass >> Protože univerzální je prostě k prdu. Je to jak univerzální gumy, v zimě kloužou a v létě nebrzdí. Ohledně líbí nelíbí je to v tom, že jsou prostě obě varianty super.

murphyy - Profil | St 27.12.2023 21:21:25

xDanielS >> basia? ok
ale akym stylom si ich chytal, feedrovym ked casto krat ti az klip na cievke potvrdi vzdialenost, alebo ako chyta vacsina na kapr pruty/krmitka ze to hodi co to da..
ja si strasne davam bacha po hahode vlasec dobrzdovat, potom hned natiahnut previs, a ked prut dam niekdy az moc dozadu (hlave pri vetre) tak sa mi asi 2x stalo za cele tie roky (keby som si nedaval pozor tak aj viac) ze mi vlasec zasiel pod cievku..u shima nikdy.sak vyskusas, uvidis...
resp sory-to ma byt pre autora..

Luger46 - Profil | St 27.12.2023 10:33:32

Vsechno to jsou top navijaky. Kup co se ti víc líbí😉 MGS je víc univerzální, Daiwa bude možná lepší na odhoz.