Odpadávací závaží na vyvážku

Zdravím, jak řešíte odpadávací zátěž na vyvážku? Materiál beton, olovo, nebo jiné? A jak uchycujete k montáži? Díky
Autor diskuse: jara22 - Profil , 22.8.2021 kaprařina - domací dílna
13 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Njarabeast - Profil | Ne 22.8.2021 20:57:06

Nejlepší odpadavací závaží na vyvážku = KÁMEN, dát tam vědomě cokoliv jiného jako olovo, roxor atd. s tím že to v té vodě zůstane udělá jen osel.

NRAJA - Profil | Ne 22.8.2021 20:12:11

Otázka, prečo by malo olovo naschvál odpadnut. Ked ho tam drbnes, tak si aj vytiahni. Alebo si to videl niekde na videu nejakeho drbnutého kaprára?

Nzdeko - Profil | Út 24.8.2021 9:27:58

Jak píše kolega níže, dávat úmyslně na vyvážku jako opadávající zátěž olovo, s tím že to v tý vodě zůstane mě přijde celkem jako zhovadilost. Když pomineš že v tý vodě úmyslně necháš ležet plno olova,což není zrovna dvakrát prospěšný, tak tam necháš ležet i plno Kč. Použij jako zátěž kámen kterých si můžeš nasbírat dle libosti, do závěsky na olovo dej gumičku do který navlíkneš kamen a ten ti při záseku z gumičky vypadne a ve vodě zůstane ležet ničemu neškodící kamen a tebe to nic nestojí.

Nzdeko - Profil | St 25.8.2021 9:35:59

Podstatnou část diskuse se tady řeší do jaké míry je nebo není ponechaná betonová zátěž ve vodě škodlivá . Moc nechápu proč bych se doma měl dělat s betonovými zátěžemi, nebo je snad kupovat, když si jako zátěž můžu všude nasbírat kameny dle libosti a je to materiál zcela přírodní.

NSlavíček - Profil | St 25.8.2021 5:08:28

MrKos >> Já to vidím jinak pokud chce společnost zlepšit stav planety nemůže nařizovat pouze co se hodí někomu do krámu. Ale vybrat co nejvíc poškozuje ovlivňuje klima a něco se s tím snažit udělat . A další věc po celé planetě my se budem v EU trápit snažit a zbytek světě to bude mít na salámu ničit pralesy lejt chemikálie do moře. Tak to bohužel fungovat nemůže . Ale pokud lidí nemají co jíst v rozvojovém světě bude jim ta ekologie pořád výž kde. To potom nějaký snahy o zakázání olova a podobný nesmysli aby jsi mazal voličům med kolem huby a dělal jak chceš něco zlepšit jsou k smíchu.

NMrKos - Profil | Út 24.8.2021 20:35:56

Umyslne vhazování odpadávacího olova, ale i betonu do vody je evidentní porušení zákona a podobní zločinci by měli platit pokutu, při recidivě by měli jít sedět. O to víc je absurdní, jak se tito zločinci následně omatlávají s uloveným kaprem, fotí západ slunce a hrdě hlásají splynutí s přírodou. Pokrytectví v jeho ryzí podobě.
Doporučuji nastudovat platnou legistlativu, bezpečnostní listy uvedených látek a patřičný paragraf zákona o vodách. Malou ochutnávku v podobě bezpečnostního listu betonu a také olova můžete vidět na obrázku. Není třeba ovládat jadernou fyziku ani znalost chemie, ale bohatě zde stačí guugl.

NKlose - Profil | Út 24.8.2021 11:38:36

jara22 - >> Budu se bavit jen o kameni, protože vše ostatní je podle mě opravdu zhovadilost. A pro kámen hovoří i to , že ho většinou najdeš i na místě kde chytáš. Je několik způsobů jak ho připevnit ke kmenovému vlasci, ale po vyzkoušení , (myslím že všech) mě známých, jsem stejně jako Hajetotom skončil u závěsek Carp´R´Us Snag Clip. Podle mě jednoznačně nejlépe fungující. Cena vysoká, ale pokud vyloženě netrháš pravidelně, tak oproti tomu co za sezonu nastrkáš do rybařiny (alespoň někdo :-))) ) , tak zanedbatelná.

NPumprdelník - Profil | Út 24.8.2021 10:00:05

Jů, najebeme do vody olovo, protože to je super nápad. Jen tak dál hoši, jen tak dál, za čůráky už jste, tak teď pojďme definovat jak jste rozměrní...

Ntomvec - Profil | Út 24.8.2021 21:36:12

MrKos >> jenom k tomu betonu, píšeš směs, tedy namíchaná z betonárky? To je samozřejmě problém, nízké pH, dráždivé. Jak to vytvrdne, tedy hydratuje, problém zmizí. Ale je možné že to současná legislativa vidí jinak.

NMrKos - Profil | Út 24.8.2021 21:25:06

Slavíček >> a taky ocelová očka v betonu, gumové kroužky, plasty, železo, další chemikálie. Ty by jsi taky mohl poslat dotaz na MZE. Pěkně jim to napiš popořádku, 400g betonu, dalších 20g uvedených cizorodých látek. Hodíš to do vody 10x za den jen tak, protože je to krásný koníček a máš rád přírodu.

NSlavíček - Profil | Út 24.8.2021 21:21:30

MrKos >> Nevím kde chodíš na takové bláboli podívej se s čeho se vyrábí skruže do studny na pitnou vodu ! Jsou z betonu kdyby byl tak škodlivej už to dávno zakázali . Že jsou lidi hovada a hází olova do vody úmyslně je bohužel pravda . Dokonce se stáčí podívat na pořad kapři monstra na zoom. Rád bych věděl jestli se ty anglani na svých klubových vodách chovají jako v tom pořadu jako hovada co ryba to olovo

Ntomvec - Profil | Út 24.8.2021 21:07:15

MrKos >> souhlas, ale co se týká toho betonu a jiných stavebních hmot, tak se to týká jejich sypké, polotovarové formy, jinak bys nemohl stavět baráky, respektive je obývat. Na jakémkoliv pytli se stavební hmotou máš hafol varování. Olovo je prasárna, na tom oprávněně staví omezovači olova. Ten beton je podle mě na hraně, ale nedémonizoval bych to.

Nsindeji3 - Profil | Út 24.8.2021 20:56:43

MrKos >> A neni to náhodou jenom u cementu když ještě není použitej (vytvrdlej jakožto beton)? Vždyť jsou z toho hráze, přivaděče a všechno možný.