PETICE - mělnická cyklostezka

Diskuse k mini článku PETICE - mělnická cyklostezka

Autor diskuse: perun - Profil , 21.10.2019

Rudina - Profil | Po 10.8.2020 9:30:42

a blb blbem, jak praví klasik. Zdevaci, ty kluku jeden pražskej, já neznám krásnější místo na zemi než je ta část, o které mluvíš jako o hnusu. Žiju tady přes půl století, příroda je tu nádherná, lidé milí. Tak jestli se ti tu nelíbí, tak sem lézt nemusíš. Vyasfaltuj si Matičku, ale necpi nám to sem. Kdysi jsi tu napsal, že rybáři mají chodit na soukromé revíry, tak stejně i ty, jestli chceš honit rekordy, tak si zajdi na Markétu a můžeš si tam na okruhu jezdit do aleluja. Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí.

no comment - Profil | Ne 26.7.2020 22:52:05

Šokující informace zveřejnili Švýcarští vědci. Rozvoj cyklistiky je prý přímo úměrný snižujícímu se IQ v populaci. Ve zveřejněné studii se píše: Viděli jste někdy medvěda letět balónem? Viděli jste někdy opici sbírat známky? Přesto tato zvířata vidíte běžně v cirkuse jezdit na kole. U člověka prý stačí IQ těsně nad hranicí 53 bodů, aby se naučil na kole jezdit a zařadil se do skupiny cyklistů.

dyndy - Profil | Ne 9.8.2020 15:12:41

zdevac >> Nejsi náhodou sám jeden z komunálních politiků? Nebo máš do komunální politiky namířeno? Tvůj způsob vyjadřování by tomu odpovídal. Mám to celkem naposlouchané ze zasedání zastupitelstev měst. Taková ta rádoby košatá čeština prokládaná cizími výrazy (která ve výsledku zní příliš šroubovaně) a opakované argumentování mandátem daným volbami k vytvoření kdejaké přiblblosti. Myslíš, že obyvatelé Čelákovic nebo Brandýsa volili své zastupitele podle toho, zda plánují vybudovat cyklostezku? Že to snad bylo nějaké výrazné předvolební téma, které ovlivňovalo výsledek voleb? To určitě ne, o tom se dopředu ani příliš nemluví a obyvatele měst obyvkle trápí podstatnější problémy a kdyby nebylo často zcela nesmyslně směřovaných dotací z EU a každé vedení obce by si muselo pečlivě rozmyslet, jestli peníze investuje do vyasfaltování břehu řeky nebo raději do opravy kanalizace, místních komunikací či postavení mateřské školy, tak ani žádné přiblblé cyklostezky podél Labe nemáme. Tím chci říct, že úplně mimo je tvoje argumentace, že budování cyklostezek podél řek chce většina obyvatel obcí, protože si zvolila vedení měst, které je následně postavilo. Překvapením pro tebe možná taky bude, že asfaltové cyklostezky podél řeky nevadí zdaleka jen rybářům, ale i velké části obyvatel těch obcí, mezi kterými vedou. Těm, kteří byli zvyklí chodit podél vody na procházky s dětmi, se psem nebo jen tak a dnes je tam v podstatě silnice a provoz jak na Václaváku. "Cyklistický" názor na budování cyklostezek podél Labe rozhodně není většinovým názorem obyvatel uvedených obcí (a případné referendum by asi mnohé komunální politiky překvapilo), bohužel cyklisti jsou v dnešní době velice hlasitou a agresivní skupinou obyvatel, která se veze na vlně zelené revoluce z Bruselu a stát a veřejná správa jim jde všemožně na ruku. V důsledku to pak vypadá, že jediný správný názor je ten "cyklisticko enviromentální", a kdo si myslí něco jiného je zpátečník a rekcionář (vypůjčil jsem si terminologii z 50 let, jelikož tam vidím podobnost více než náhodnou). Tím debatu s tebou končím, žijeme sice ve stejné zemi, ale názorově na jiné planetě a nemá to význam. Howgh.

bjwir - Profil | St 5.8.2020 7:28:31

zdevac >> Tak nějak přemýšlím zda jsi duševně v pořádku,bohužel svými výplody mě utvrzuješ že nejsi..Pokud chci jít na procházku tak vybírám lesní cesty , polní cesty,body které mne a rodinu zaujmou a ne asfaltku..Celé tohle vzniklo kvůli lidem kteří si hlídají "tepovku" bo na lesní cestě takhle jezdit nemohou..Na silnici vyjet nemohou ,protože povětšinou si potřebují poklábosit s kolegou vedle takže zaberou půl jízdního pruhu určeného vozidlům..Spíš než budovat cyklostezky by bylo fajn vybudovat "cyklo-školy" kde by tyhle jedince naučili používat mozek..

hering - Profil | Ne 26.7.2020 22:16:32

zdevac >> Prosím jaké veřejnosti? Toho tupého stáda co se prohání po těch stezkách? No potěš koště! Nazývat někoho kdo má jiný názor potížistou? No Ty máš dobře vymalováno! A že většina má naštěstí rozum? No ty voe .... Většiny se nikdo neptá.Rozhodne si to pár panáků co se hlavně kouká napakovar na evropských penízcích.

bjwir - Profil | St 5.8.2020 20:29:52

zdevac >> Konkrétně pro tebe je ta poslední věta , když neumíš použít to co máš v mozkovně (mozek), tak raději ani na to kolo nelez.Chceš jezdit 100 a více km, prosím použij asfaltky jmenují se silnice 3. a 2.tř . Nelíbí se ti , prosím použij lesních cest..neser ale na ně asfalt, co je na tom nepochopitelné..Je to pěst na oko,to nemluvě o škodách na stromech, protože firmy akorát přesekají kořeny a co udělá ten strom??No nebudeš tomu věřit ty kořeny prostě porostou znovu tam kde předtím..Zářný příklad je cyklostezka KnL-BnL.Jak je stará ?5 let? Už je na předělání.Vyhozené peníze a k ničemu.Tohle je opravdu pro přírodu super..To pomíjím další fakt, vyzkoušej si vzít termokameru a uvidíš co v té přírodě tohle dělá..Za mě je jediné omluvitelné místo pro cyklostezku je vedle nepřehledné silnice..Ostatní se dá zvládnout(ano i s dětmi) , když použiješ mozek..Bohužel cca 80% cyklistů vypadá že ten mozek mají maximálně na to aby šlapali do pedálů a ty jsi toho skvělí příklad..Nevím proč lezeš na forum o rybářích , pro které je příroda něčím víc než honěním kilometrů..Ty jsi pro mne prototyp člověka ,který vidí jen to svoje kolo a čert vem přírodu..hlavně když můžu jet pohodička po asfaltu..

sven - Profil | Ne 2.8.2020 12:58:43

..

sumec 1950 - Profil | Ne 2.8.2020 12:16:29

zdevac >> Sundej si brejle z očí.Je mi sedmdesát, bydlím od řeky pár metrů, a nemůžu tam chytat ryby kvůli zasr..ný cyklostezce,která vede od nikud nikam. Přitom na druhé straně řeky je místa dost pro všechny, i s možností navázat cyklostezku na další. Teď řeší jestli postaví novou lávku přes řeku. A to všechno jenom proto že jeden radní bydlí u na konci té cyklostezky. Tak nemel hlouposti! Pro úplnost jenom dodávám,že naštvaní jsme tady všichni sousedi. Vždycky jde jen o peníze,cyklisti jsou až druhém místě. Tím s tebou končím diskuzi.

Danda05 - Profil | St 22.7.2020 8:48:04

zdevac >> na polňačce jsou výmoly jo 😱 tak to je potřeba bagr a asfalt. Všude vyasfaltovat aby mohla jezdit široká veřejnost.. Tak ty jsi dobrej soudruh..

sumec 1950 - Profil | Út 21.7.2020 21:48:16

zdevac >> To je právě ono.Rybářům místa u vody ubývají, a cyklistům stezky přibývají.Kdyby nebyly dotace z EU tak by jste měli kulový,a radní na radnicích taky.

Rožnovák - Profil | So 14.12.2019 18:35:26

nofish >> nesouhlasím, poměrů blbů, je rovnoměrně vyvážen mezi všechny zájmové skupiny. Ono spiš záleží na subjektivním pohedu, pro tebe někdo blb je, pro někoho být nemusí, samozřejmě to patí obousměrně :-). Obecně si nevšímáš slušných cyklistů ale všímáš si těch kteří ti pijou krev, takže subjektivne vnímáš že jich je většina, pokud sám nejsi nadšený cyklista. To samé pokud nejsi rybář a komlikují ti neustále něčím život všímaš si přednostně jen toh zavadného a máš jeo becně za ..... Vztah veřejnosti k myslivcům už není třeba ni komentovat. protože rozsah její čínnosti je natolik složíty že jim mnoho lidí nerozumí, ale výsledek který chápe každý je smrt zvířat a s přesvědčení ho odsuzuje aniž ví o co jde, samozřejmě že páni myslivci mají v řadě případů máslo na hlavě a mají co zlepšovat v z pohledu členské zkladny i tlaku na legislativu. Obecně lidi jsou sobci a preferují fo co je baví a míra empatie a ohleduplnosti vůči okolí klesá, to je problém dnešnho světa.

easi - Profil | St 23.10.2019 11:15:58

zdevac >> zrovna Celakovicky mestaci by mohli vypravet o cyklostezce. Krasnej asfalt a na nem vybusna smes v podobe Kocarky, Pejskari, Inline, Rodiny ktery uci prcky na kole, Duchodci na prochazce a Cyklofasisti ktery si mysli, ze je to jenom jejich a honi kilaky... Cyklostezka ano, ale ne asfaltova. Po ty se totiz neda letet moc rychle. Super je to ze Seldcanek na Prerov. Je tam vyjezdena polnacka a zadny stresy tam nejsou...

Danda05 - Profil | Út 22.10.2019 22:34:51

splávkař >> já nevím mě je v podstatě útlak místních šumák, podle mě má být cyklostezka souběžně se silnicí a podél vody maximálně pěšina nebo lesní cesta. Cyklostezku z asfaltu metr vedle vody navrhne jen absolutní blbec.

dyndy - Profil | So 8.8.2020 17:36:30

zdevac >> Tak tímhle příspěvkem jsi prokázal, že jsi opravdové hovado.

nofish - Profil | Ne 2.8.2020 12:51:37

Pvl >> Hoj. Jízda na kole má určitě něco do sebe. Ale budování cyklostezek ještě víc. Peníze mají něco do sebe :-) Znám jednu cyklostezku co začíná na konci obce tím, že na ni najedeš delší cestou po rozbité panelce, pak je betonová, následně asfaltová a navazuje zase zpět na silnici ze které na ni najíždíš. Přitom ale ještě tuto silnici přejíždíš asi 500-700m před koncem stezky, samozřejmě v úrovni, žádná lávka, nebo podjezd. Vyloženě bezpečné. Ale budovalo se to nějaký ten rok, vymlátili kvůli tomu křoví mezi poli kde stejně jenom řvali ptáci a ve vedru se tam váleli zajíci. Hlavně že se buduje, byznys je byznys. (a pokud je to z dotací, tak tuplem.... předražíme, rozdělíme se).

Danda05 - Profil | St 22.7.2020 9:56:39

zdevac >> z toho že nechci vyasfaltovanou přírodu u řeky jsi vyzjistil že nemám vztah ke sportu a nejezdím na kole..
A asfaltovat polňačky aby tobě se dobře jelo je zhovadilost.
Je to úplně stejný jako kdybych chtěl pro rybáře udělat mola a komunikaci až k vodě, protože je to v zájmu veřejnosti aby lidi neseděli doma a protože chytá ryby stále více lidí. Úplně stejná debilita.

Danda05 - Profil | Út 21.7.2020 21:33:52

zdevac >> princip je naprosto jasný, asfaltová cyklostezka by měla být připojený pruh k dopravní komunikaci, rozhodně to nepatří na břeh jakékoliv řeky! Tam má být max polňačka bez ohledu na rybáře.

zdevac - Profil | Út 21.7.2020 11:21:09

Tak jsem přečetl pár posledních příspěvků a hodnotím je jako nesmyslné . Po této cyklostezce jezdím. Je fajn, hodně dobrý a prospěšný počin, že se do Mělníka dá dojet podél vody a nemusí se na silnici. Za mě palec nahoru. Co se týká cyklistů a bordelu, tak to je také hloupost největší. Z čeho byste asi tak u cyklisty chtěli mít bordel??? To si asi někdo spletl s večerníčkem, co na jednokolce rozhazuje papíry, ale to je asi tak vše. Nejen, že nemám, co bych vyhazoval, ale ani není kdy. A k chytání - kdo chce, tak tam chytá, skoro pokaždé tam někdo je, ve svahu jsou už i udělaná místa. No a co se týká blokování čehokoliv, tak rybáři dělají to samé. Tady se rozčilujete, že cyklisté blokují místa, ale asi každý tuší, jaké jsou odezvy, když si v klidu v hezké přírodě popojíždím na kajaku podél břehů. Rybáři často blokují hodně dlouhé úseky a přijde jim to normální... Takže se omlouvám, ale kvůli několika jedincům blokovat linovou stavbu by byl absolutní nesmysl. Jen doufám, že podobných cyklostezek přibude, občas je průjezdnost kolem vody zoufalá, zejména třeba mezi Kostelcem a Neratovicemi.

Hans11 - Profil | Ne 8.12.2019 21:24:51

Vazeni, pokusim se vam vysvetlit, o co tady v zasade predevsim jde. Neni problem v tom, ze by ted v mistech, kde ma byt vyasfaltovana cyklostezka cyklisti nejezdili. Cesta existuje a cyklisti po ni jezdi, ale asi se jim zda malo komfortni. To znamena, ze nema osvetleni, neni krasne rovna a sterilni, coz jakozto pravi "milovnici" prirody pozaduji. Problem je v tom, ze pokud po cyklostezce pojede rybar autem, tak ti lidumilove na vas zavolaji policii. Uz je takto zniceny i druhy breh Labe Melnika. Reybarum, i kdyz plni kasu magistratu Melnika, narozdil od cyklistu, vjezd na cyklostezku povolen neni. Ne kazdy z tech dedulu je mobilni, aby tahal veci stovky metru. Ne kazdy ma penize na clun s vlekem, aby se na lovne misto dostal takto. Nerozumim, jak nekdo, kdo chce vyasfaltovat breh reky, se nazyva milovnikem prirody.

dyndy - Profil | Čt 30.7.2020 12:46:07

Tarn >> Myslím, že jsi mimo, neházej všechno na kapraře a kempování. Tobě nevadí, že např. při přívlači máš za zadkem na místě, kde byl před pár lety travnatý břeh a pěšina (a nikde nikdo) asfaltku a na ní milion cyklistů? Mně to tedy vadí dost, protože např.na středním Labi u Brandýsa, kde chytám nejčastěji, je takhle dojebáno několik desítek km břehu. A nevadí mně to jen u Labe kvůli rybám, vadí to (a nejen mně) i jinde. Dnes se kvůli cykloloby asfaltuje všude jako o život. Např. v NP České Švýcarsko, kde ačkoliv se jedná o národní park, tak je zde paradoxně kvůli cyklolobby vyasfaltováno podstatně více cest, než v době kdy bylo České Švýcarsko pouhou "CHKO".

sumec 1950 - Profil | St 22.7.2020 10:18:03

zdevac >> Klidně bych ty cyklostezky zpoplatnil.Vždyť to stálo fůru peněz. Rybáři musejí taky platit.Řidiči na silnicích jakbysmet.Tak proč né.

otoš - Profil | So 8.2.2020 19:54:07

Nenechte si to tam rozjebat nějakou posranou cyklostezkou. Dopadnete stejně jako na jihu Moravy, kde místo zpěvu ptáků slyším v lužním lese jen řev debilních cyklistů.

Sumect - Profil | St 5.2.2020 21:04:20

Copak je asfalt slučitelný se zadržováním dešťové vody v krajině?
Proberte se mudrcové ..., ekobolševici a starostové, kteří nemají koule a vlastní hlavu.
Copak cyklonadšenci na MTB potřebují asfalt? Tak si kupte silničku anebo ty svoje ženušky vozte jinam ... ale ona je v polabí rovina, že?

Jsem cyklista, rybář, a nebojím se udělat krok pěšky kolem vody.

nofish - Profil | So 14.12.2019 18:11:59

Danda05 >> poměr debilů mezi cyklisty je daleko větší, než mezi rybáři. A to nkteří rybáři jsou pěkní debilové. Zhruba 50% cyklistů jsou sebevrazi, co si myslí, že to ubrzdíš a že se jim budeš vyhýbat. Oblíbený kousek, vjetí z vedlejší bez dání přednosti, však co, se mu kousek uhneš, to zrcátko co si ustřelíš o protijedoucí auto je 2x20tis klidně, ale jim je to jedno, jezdí na kole....do kaufu, kam jim vezeš to zboží, pro které tak spěchají....

bjwir - Profil | Čt 12.12.2019 9:34:45

zdevac >> Prosím tě aspon nelži že cyklostezka je ti u zadku když několik stránek zpět jsi sám psal jak je to super že bude...jak je prospěšná že si konečně nebudeš bát na silnici..pokud se bojíš na asfalt jdi na stadion můžeš jezdit v tepovce do aleluja ...
Jediné co ukazuješ a jde ti to skvěle je pokřivenost lidského myšlení které vládne dnešní republikou..Nejsi náhodou v Babišově týmu??Tomu jde přesně to samé na jedničku..

bjwir - Profil | Po 9.12.2019 12:52:47

Hans11 >> Já s ním zasádně nesouhlasím nicméně co se týče PRka má pravdu viz Babiš a jiné hovadiny..To že cyklostezky k vodě nepatří je fakt ať už z estetického hlediska tak i z dopadu její výstavby na přírodu (přesekané kořeny stromů , poškození břehů aj.)..Je to pouze populistický krok měst a vytažení peněz z EU...Bydlím v KnL takže to mám z první ruky..Přijedou borci v BMW,Audi vyskáčou na kolo jedou Brandýs - Čelákovice - Brandýs - Kostelec a šup zpět do auta..Takže hodnota projektu nula nula nic...Ale mají příjemné svezení po asfaltu jako někde v Praze :) Jsem rád že stromy kterým přesekali kořeny jim to pomalinku ale jistě vrací ( Popukaný asfalt atd..)

Hans11 - Profil | Po 9.12.2019 12:33:06

zdevac >>
Nesmysl jsi ty, je to můj názor, názor člověka, který tam rybaří a žil. Ne někoho, kdo má bydliště Prahu.
Opět x odstavců zbytečné omáčky, kterou si vyprodukoval, což šlo uvést pár větami. A ano, padla zde zcela zásadní otázka, na kterou účelově neodpovídáš, a to, zda jsi rybář či ne. Koho by tam mělo srazit kvůli rybářům auto? Vždyť tam cyklotrasa funguje i nyní. Nespokojení jsou pouze cyklisté, protože se jim cesta nezdá dost komfortní, o nic jinýho tu nejde. Nastuduj si něco o té problematice, než si otevřeš ústa, pak tvé snažení působí poměrně komicky. Tvoje vyhýbání se odpovědí potvrzuje jen tvoje výpotky níže. A já zdůrazňuji, že toto je diskuze o petici proti cyklostezce, tak nečekej, že s tebou bude někdo souhlasit. Neplýtvej tu energii s námi, jakožto pro Tebe´´rybářskou verbeží´´ a amatéry, a účastni se diskuze na podporu výstavby cyklostezky. A to podotýkám, že od puberty dělám silové sporty a sport mi, jakožto bývalému registrovanému sportovci, není rozhodně cizí. A ta analýza, kterou se oháníš, místním svazem už předána v minulých letech byla, a jak vidíš, jede se dál na obou březích. Trochu pokory, příteli.

kubsta - Profil | Po 4.11.2019 7:24:10

Venca Kutil >> ty vole, to je docela porno po tobe neco cist.

Venca Kutil - Profil | Ne 3.11.2019 9:25:53

Cyklostezky ničí Ráj rybářů a vznikají překážky pro rybáře.
Jsem jen zvědavý kdo bude opravovat cyklostezky třeba za 10 let nebo až přijde velká voda. Nikdo neřeší kde ty rybáři budou parkovat a zda se vůbec dostane k vodě. A některé místa jsou tak úzké nemůžeme ohrožovat i chodce a cyklisty při rybaření (třpitky,háčky ,woblery,atd) a někteří cyklisty jezdí hrozně rychle.
Ať udělají cyklistické stezky 20 m od řeky to ale asi nejde nebo ať myslivcům udělej cyklostezku v hodnotě.
Nebo ať udělají cyklostesku na dálnici 😀

splávkař - Profil | St 23.10.2019 7:35:46

Pvl >> V cyklosteskach se u nas utapeji penize ktery neni vladnouci garnitura schopna prostavet za dalnice ci rychlostni komunikace. Vypada to desne bohulibe a publikum misto aby piskalo tleska.

xmac - Profil | St 23.10.2019 1:13:47

zdevac >> Právě, že cyklostezka bude pod cukrovarem přímo 50-100cm od body stejně jako je to níže na druhé straně pod kostelem ve Vlíněvsi. Momentálně je tam cesta po které je i tak značena cyklotrasa a funguje tak několik let. Děti tam mají rybářský kroužek, protože to je nejblíže od DDM. Už teď mají cyklisté problém s tím, že rybari lovící v části kde už asfalt je omezují tím že nahrazují viz maily, které posílají na CRS ať tam zakážeme rybolov. Co budou chudáci cyklisté dělat až na kraji cyklostezky bude sedět oněch 30 dětí z kroužku? Druhý břeh Labe je přírodní rezervace až po soutok - vjezd zakázaný. Níže po proudu kotviště lodí pod mostem, pak přístav - zákaz vstupu - zbývá tedy úsek od konce přístavu po vodní elektrárnu na jezu v Beřkovicích. Celá druhá strana Labe od starého mostu po jez cyklostezka asfalt ve 2/3 od vody 50-100 cm. Přístup k Vltavě od Hořína neprůjezdná oblast kvůli cyklostezce a polní cesty jsou soukromé - dokonce letos byl zákaz vstupu mezi Vranany a Luzcem - druhá strana Vltavy z Mělníka objízdná přes mosty ale více než 20 km .... Jezdím na kole aktivně a cyklostezky mám zadarmo, jako rybar platím státu za právo rybari rybářskym listkem. Na Mělníku naši členové odvedli minuly rok 186 tis a letos zatím 162 tisíc do městské pokladny. Proč ma tedy cyklistika větší právo na luxus v podobě asfaltu a rybář nemá právo sedět na břehu ?

packa - Profil | Út 22.10.2019 20:18:42

splávkař >> no bude návrat k rybarske sedačce, vidličkam a po skončení povolené doby lovu hybaj domu k mamince. Bohužel 99% současných,, rybářů,, to neskousne

kubah - Profil | Po 3.8.2020 16:03:05

sven >>

sumec 1950 - Profil | Po 3.8.2020 15:42:43

zdevac >> Cyklostezka má smysl,když povede 10 m od hranice břehu jakékoliv řeky.

1568 - Profil | Pá 31.7.2020 20:44:16

zdevac >> Platím za to, že můžu vykonávat rybářské právo.Ano, platím celý svaz, atd. Dobrovolně!
Ale taky platím cyklostezky, a to velmi nedobrovolně! Cyklisti mi přidávají na rybaření? Proč mám dotovat cyklisty? Zpoplatnění cyklostezek je na místě.

sumec 1950 - Profil | Pá 31.7.2020 18:21:06

zdevac >> Skoro bych souhlasil,ale kdyby byla tak 10 m od vody,a byla zpoplatněná.My musíme také platit.Právo rybařit také není zadarmo.

dyndy - Profil | Po 27.7.2020 14:08:59

Pvl >> Tak to bych podepsal.

Pvl - Profil | St 22.7.2020 12:52:09

zdevac >> Každá móda jednou odezní .o§) Tak tak cyklostezky jako mlat .. Silniční síť nas.ačky :o§)

Danda05 - Profil | Čt 7.5.2020 16:12:39

jeden3 >> jo dyť jasný. Mě teda přijde divný, že takovým cyklistům se staví stezky za stamiliony a v podstatě nemusí být v žádném spolku, vezmou kolo a jedou. Když někde spí nebo udělají bordel tak jim nikdo nic nemůže.
Zatímco rybář, musí řešit povolenku, členství atd a pak má ještě být problém přes noc u vody. Navíc ještě slyší že dělá bordel akorát..
Dale nudisti, koupáči, vodáci.. Mě přijde že všichni mají víc práv než rybář, kterej jedinej z nich za to být u vody platí..

sumec 1950 - Profil | Po 27.4.2020 16:49:35

Forest gump >> A co já s tím? Já už tam stejně nikdy nepojedu.Já jsem jenom vždycky proti tomu,aby se cyklostezky stavěli přímo na břehu vodních toků. Co má cyklista společného na rozdíl od rybářů s řekou? Vždyť je plno jiných míst v polích či lesů. A nejsou to nadlidi. Apropo,bordel uměj dělat taky. A taky nechci při nahazování cyklistům překážet.Tečka.

nofish - Profil | So 25.4.2020 21:56:15

Forest gump >> To je paráda, Na co stromy, křoví, tráva...asfalt, to je příroda....

Danda05 - Profil | Pá 27.3.2020 13:11:35

sumec 1950 >> hmm pěkně zprasenej kus břehu, nejde ani o rybáře, ale spíš o blba který vymyslí, že se břeh vyasfaltuje..
Cyklostezka z asfaltu má být podél silnice a ne podél řeky.

zdevac - Profil | So 21.3.2020 16:10:08

rybomil >> Promiň, ale buď je to cysklostezka, a ta má přesně definovaná pravdila a řídí se dle zákonů, nikdo nemusí nic studovat, pohyb je přesě definovaný, je i označená dopravními značkami (vodorovné značení , nebo to cyklostezka není. Ono totiž pak také existuje například stezka pro cyklisty (značeno C8a), Stezka pro chodce a cyklisty se společným provozem (značeno C9a), Stezka pro chodce a cyklisty s odděleným provozem (značeno C10a), mám pocit, že tam i mohou být dva režimy, Nedělená a Oddělená... Značek je více, zejména vodorovné dopravní značení upravuje třeba právě pruhy, pochyb chodců... Vyjmout něco takového ze zákona nemůžeš. Asi jako kdyby sis vyjmul silnice a někde na úřadě na záchodě měl povolení, že je na nich neomezená rychlost. Takže bych spíše řekl, že tam máte nějakou stezku, ale cykostezka to nebude, jen si někdo popletl dojmy a pojmy.

bjwir - Profil | Pá 20.3.2020 11:39:26

zdevac >> sorry ale tady je na místě hláška ...." Týýýýýýýýýýýý v*léééééééé ona je v přírodě hlína a když zaprší tak je z toho bahno, to jsem opravdu nečekal"...Chceš jezdit po hezkých cestách prosím využij silnice 4,3,2 tříd , případně cyklistických oválů...Chceš jezdit v přírodě prosím využij lesních cest,polnaček ale nečekej tam asfalt, ten tam nepatří..

Saddám - Profil | Čt 19.12.2019 7:28:51

Jestli to chápu správně, tak nejde ani tak o to, že nepůjde ze břehu rybařit (to beztak půjde), ale spíš o to, že po stávající polňačce šlo přijet autem skoro až do vody, což po cyklostezce nepůjde.
Řešení je jednoduché a vyzkoušené. Vyrazit na ryby na kole a netahat sebou 30 kg naprosto zbytečných (i když podle reklamy naprosto nezbytných) krávovin.

sumec 1950 - Profil | So 14.12.2019 19:48:24

Sranda bude,až si dají rybáři s cyklystama párkrát po hubě,a budou to muset řešit policajti.

zdevac - Profil | Čt 12.12.2019 9:10:33

Hans11 >> Vtipné :-) Zejména to zakončení o poučování o něčem, o čem nic nevím :-) A víš ty, že děláš přesně to, co vytýkáš ostatním? Oblast totiž znám poměrně dobře, zrovna nedávno jsem byl na kole i přímo na soutoku. A přijel jsem tam od Dušníků a odjížděl přes Úpor. Kdo to tam zná, rozhodně mne nemůže vinit z toho, že bych potřeboval asfalt nebo byl nějaký městský cyklista, co mu vadí nekomfortní cesty :-)

No a celkově k tvému příspěvku - moc jsi toho nepochopil, psal jsem o přístupu a PR, ne o tom, zda podporuji nebo nepodporuji cyklostezku. Můj text byl jen ukázka toho, jak lze vybírat argumenty na podporu záměru. Samozřejmě by šel na stejných faktech napsat text přesně obrácený. Já se už poměrně dlouho bavím o přístupu k petici a protiakcích, které by byly účinné. Jak vidíš podle fotek, cyklostezka jako taková je mi u zadku.

jeden3 - Profil | Čt 12.12.2019 7:47:42

hraji >> a zakon o myslivosti dodrzovat vlastnicka prava nemusi??? A nebo je mezi "lovci s puskou" vice papalasu-stejne jako za bolsevika,ze oni maji zase vyjimku ve vstupu na soukrome pozemky?
PS : tady se vsichni radi navazi do kapraru kvuli tomu,ze se chteji dostat k vode,ale kdyz si vezmu,kde jsou reviry na pstruhovkach....myslim,ze tento druh povolenek bude koncit jako prvni v tom dnes uz do krajnosti vyhnanem zelenem silenstvi
kazdy rezim,aby lepe ovladal lidi potrebuje strasidlo,aby se lidi bali-krestani meli dabla,fasisti strasili zidama a bolsevikama,bolsevici strasili imperialismem a dneska nas strasi Putinem a lehce retardovana Greta a spol zase oteplovanim...lidi je potreba udrzovat v permamentnim strachu,aby platili a drzeli usta a krok :-)

rybomil - Profil | Út 10.12.2019 9:40:04

zdevac >> těch co cpou ulovené fišle rovnou do auta rozhodně není většina z tam přítomných rybolovců. a byl jsi přímo u toho, že někdo tu rybu nezapsal a rovnou si ji jako ponechanou odnesl do posunovadla ? jestli joo, co jsi udělal???
jen tak mě to zajímá, nebo je to kauza typu JPP?

připadáš mi, jako 1 RS co mi připomínal, jak mám zabitý, zapsaný přesmírový káčko dávat hned do igelitky ... tak jsem mu pravil že mu do toho co s ním udělám je úplný houno. jestli potřebuje, ať si ho přeměří.

o jaký popularitě rybářů mluvíš? ta se nedělá jen u vody ukazováním kolemjdoucím na tý cyklostezce jakou někdo chytil " pěknou " pidirybku ", ale především akcemi pro místo či město, funkčním kroužkem mladých rybářů, uklidem na březích revírů atd.

nejsem si jistý jak někoho jiného, ale mě nějaký kandidát ve volbách jistojistě kecama neovlivní ani o 0,5 %, mám je vcelku zmapované a z konkurenčních volebních uskupení či stran ZÁSADNĚ nevolím nikdy nikoho. i kdyby ho tisíce jiných vychvalovali do nebes. viz např. trapák Drahoš atp.

nějaký rodinný aktivity někde v daleko vzdáleným místě jsou mi taky vzdálený jak to místo a o tom že je to bezpečné řešení mám svý mínění už jenom ze zdejší cyklostezky, kde musím při pohybu po ní dávat echt majzla by mě nějakej poblblej inlajnista či pedálošlap nesrazil :)

mj. až 7 let jsme tu nedaleko potkávali skoro denně za tmy neosvětlený cyklomaniaky. XX krát je MPíci pokutovali a domlouvali jim. až když 1 skončil pod autem něco se trochu změnilo.

zdevac - Profil | Út 10.12.2019 8:48:55

rybomil >> Ano, může to uvést jen blbec. Ale jsou to přesně věci, které ovlivňují veřejné mínění. I naprostá většina věcí, co ovlivňují veřejnost před volbami, jsou hovadiny a manipulace nebo snůška lží a překroucených polopravd. Jen musíš pochopit, že pokud protivník používá toto, pravdou a logikou ho nikdy neporazíš.

Představ si, co by se asi tak stalo, kdybych byl opravdu redaktor a teď bych na základě tvé odpovědi napsal, že "rybomil ze serveru MRK napadá obhájce bezpečného řešení rodinných aktivit na Mělnicku a každého, kdo chce informovat o nebezpečí nebo úrazech způsobených neodpovědnými a agresivními řidiči, nazývá blbcem. " A k tomu bych přidal další výběr místních komentů, klidně i vytržený z kontextu, a co by si veřejnost o rybářích pomyslela? Rozhodně by jim to popularitu nezvedlo.

A pokud bych k tomu přidal porušování zákazu vjezdu a historky o tom, jak se ryby cpou do kufru auta místo do vezírku.... Nemusím napsat žádný fakt, jen sezbírám a seřadím informace ve správném pořadí, a je vyhráno. Proto jsem už na začátku psal - nejstli někdo chce vyhrát podobný boj, je potřeba si najmou PR agenturu a bojovat stejnými prostředky, jako protivník.

sumec 1950 - Profil | Po 9.12.2019 22:16:51

Držím Mělnickejm všechny prsty,a u voleb jim to nandejte.Je vás tam na to dost.

sumec 1950 - Profil | Ne 8.12.2019 18:00:30

venybit >> Radní vůbec nic nepochopili.Nejde o auta,ale přístup k vodě.Tady u nás v Týně nad Vltavou jí udělali přímo na hraně břehu,takže si rybář nemá kam dát ani židličku,a když bude jenom stát,tak bude cyklistům překážet.Samozřejmě byla tato cyklostezka hrazena z dotací EU. Na dotace páni radní slyší ze všeho nejraději.

sumec 1950 - Profil | So 9.11.2019 15:30:46

zdevac >> Zapoměl jsem na radní,ty také nemám rád.Ty dotace na účelově předražené cyklostezky,a nejenom na ně,by se měli zrušit.Je to pro ně moc velké lákadlo.Vím o čem mluvím.

sumec 1950 - Profil | So 9.11.2019 14:23:10

zdevac >> Nic se nemá přehánět.V Týně nad Vltavou je také cyklostezka přímo u břehu,aby po asi dvou a půl kilometrech byla vyvedena opět na silnici.Měla být napojena na cyklostezku na Hlubokou,ale nakonec to nějak nevychytali.Chybí jim lávka přes řeku.Takže je v plánu na druhé straně,odkuď to napojit lze.A výsledek? Nezachytáš si ani na druhé straně.Pro mě to znamená jediné.Prodám chalupu,a stěhuju se jinam.Jsem nasr..,j.Ty krásný vrby co porazili,pod kterejma se schovávali krásné štiky,bych jim nechal zaplatit ze svého.Od té doby už tam štiku nikdo nechytil,a ani neviděl.Nemám cyklisty rád!

hering - Profil | Pá 8.11.2019 19:48:41

splávkař >> Reaguji trochu opožděně. Mám teď frmol s rybou.

Měly by být tak daleko jako je to tady u nás na dolním Labi. Tedy minimálně 7-10 metrů,ale spíše je to ještě dál. Lepit cyklostezku metr nebo v lepším případě dva jako jsem měl možnost vidět od Poděbrad proti proudu a myslím že i po vodě k Nymburku je to taky naprděné hned u břehu,je zrůdnost.

Když to šlo tady proč by to nešlo jinde? Tady se cyklostezka mnohdy od řeky odkloní tak,že řeka ani není vidět.
I cyklostezka kopírující Ploučnici je vedena tak,že zůstal dostatečný prostor pro rybáře.

Jinak cyklostezky nepodporuji. Tady to třeba odsralo to dost stromů. Podloží pod stezkou se hutnilo tak až se rozmačkaly kořeny a stromy pak do tří let zaschly anebo se rovnou vykácely a to stromy starší i více než sto let.

zdevac - Profil | Út 5.11.2019 15:00:48

Tedy pokud pomineme, že blbec si může vzít knížku a neškodně si číst, kdežto ten chytrák s hovnem, ač mlčící, otravuje život všem v okolí...

Rožnovák - Profil | Út 5.11.2019 0:00:42

U nás je cyklostezka již řadu let a prochází jistým vývojem. Už její zrod někde poznamenaly konflikty s žp, kdy se někde např bez povolení kácelo až moc příbřeží vehgetace, díky nepochopení místních podmínek, řekněme porodní bolesti. Každopádně stavba byla prosazovaná veřejným zájmem pro využití širokých mas hlavně pro rekreační a sportovní aktivitu a také kvůli svému strategickému naplánování jež spojuje několik měst a obcí v celkové délce asi 150 km, se počítalo že část lidí vymění při cestě do práce za slunečných dní auto za kolo.
Ovšem masová pracovní cyklistika se nekonala, ano lidé začli rekreačně sportovat, ti co přes týden neujeli 2 km na kole do práce, jsou schopni udelat 20 o vikendu rekreačně s přateli,přibylo inlinistů i kolečkových lyžařů, začali se objevovat E kola nejdříve u seniorů, vyloženě pro praktické účely později i pro rekreační sport, do teď bych to ještě pochopil.
Nyní se ovšem E kola zažívají Boom, staví se dalčí cyklostsky a obhajuje. se to ekologickými a tělo utužujícími argumenty.Nyní u nás na stezce jezdí na e kolech zdraví lidé v produktivním věku a využívají už i děcka k jizde na E koloběžkách proto aby se vyžili, začli se stavět dobíjecí stojany aby se zvýšil dojezd, to vše za evropské peníze a dotace a ve jménu zdraví a ekologie. Přijde mí že jsme vyasfaltovali břehy řek aby jsme po nich ve svém volnu jezdili na el kolech a e koloběžkách a v prektickém životě budem využívat auta a děcka si na 300 m do školy budou brát e koloběžky aby je nebolely nožky. Ona ta elektrika i baterie v sobě nesou zátěž a někdo je vyrábí. Bohuže l slovíčka rozvoj regionu a cestovní ruch jsou silná a i hodně místních na ně slyší. A ekonomika je provázaná mám doje že tyhle akce se plánují předem, aby se ekonomika udržela v pohybu. No uvidíme za 10 let, třeba z toho bude okreska :-)

zdevac - Profil | Po 4.11.2019 13:55:07

bjwir >> Ech, moc dlohé, nebudu rozebírat vše. Jestli chceš jet na více dní na dovolenou, fajn, ale jeď si na soukromák. Podobné šašky, co kempují na březích, bych zakázal všude. Pronajměte si pozemek s rybníkem a tam si dělejte, co chcete. Ale tady prudíte normální lidi. Jen jste nějak moc zahledění do sebe. Tady řvete, že cám vadí cyklostezka a cyklisti. Fajn, mne zase vadí rybáři u řek a přehrad. Si tak v kídku jedu na kajaku, pozoruji život, ale každou chvíli má někdo nahozeno, snad všude jsou jsou bóje, hladinu brázdí socky se čluny s motory, že je dříve slyšíš, než vidíš... Takže? Takže nic. Mám smůlu. Když se mi i rybáři nelíbí, jedu jinam. A dělám nějaké petice?

A že je cyklista volič? To jsem nepsal, nebo ano? Ale přesto cyklostezky podél vody jsou ideální, prostě si jeďte jinam, kde vás chtějí.

venybit - Profil | Ne 3.11.2019 17:41:55

Zničí všechno ty šmejdi těma ciklostezkama pro rozmazlené měštáky. Je to hnus, nadávám na to od dob co vyasfaltovali břehy Lipna, kuli podělaným Holanďanům. Doufám že se dožiju doby, kdy se ten asfalt zase všude vytrhá.

šerpa - Profil | St 30.10.2019 19:56:59

Máš ho tam, ale myslím, že proti drátěným vším není šance. To je mnohem větší potenciál voličů, než pár podepsaných rybářů.

easi - Profil | St 30.10.2019 14:42:50

chřenovák >> nechci ti kazit radost, ale...
https://1url.cz/QMnfz
a to jsme meli podobnou petici jako Melnicti...

nastesti cast ma vest primo prirodni rezervaci... ze me se snad nakonec stane ekoterorista a pujdu chranit kyticky, zabicky, colky broucky a podobnou havet...

masinka - Profil | Ne 27.10.2019 7:12:10

Bohumín je steskama počmáraný,ve městě ano beru,ať se kolaři nemotaj na cestě,ale co vrbice,odra ,olza všude zákazy samé cyklostesky.aspon nějaká dodatková tabulka např.pro držitele platné povolenky vjezd povolen.no jo starosta holt kdyby chodil na ryby tak věděl co je to odtahat kila věcí na místo ale ne on musí hrát šachy a jezdit na kole...

Paul Delpiaz - Profil | Út 22.10.2019 20:29:14

packa >> jo podobně to dopadá třeba na Berounce v Nezabudicích, kde si každý jezdil až k vodě přes polní cestu a louku až k vodě, vykydnul se s bivakem, tunou krmení a nevím čím ještě hned vedle auta. Nakonec to dopadlo tak, že tam jezdí na kontrolu strážce přírody z CHKO Křivoklátsko a netoleruje se skoro nic, což je dobře. Ne každé místo musí být chytatelné z kufru a pohodlí svého auta, k rybařině trocha chůze a nepohodlí patří. Jinak cyklostezky ano, ale přímo podél řeky ne, protože můžou být likvidační např. pro některé migrující ještěrky a hady.

xmac - Profil | Út 22.10.2019 18:29:48

zdevac >> vždyť ta cyklostezka už tam je. Mě vadí asfalt. Proč nestačí upevněna cesta. A po zkušenostech z okolí, kam budou jezdit naši senioři na ryby? Ne každý je na tom pohybově tak, aby ušel byť jen 100m

Danda05 - Profil | Út 22.10.2019 18:28:40

splávkař >> tak ale to by měl řešit někdo jinej a ne, cyklostezka metr od vody, navíc když tě pak někde jebou že máš deštník u vody, ale silnice je v poho..