Method feeder krmítka na běžném prutu

Měl bych dotaz, který se nejdřív může zdát podivný, ale vysvětlím. V prvním roce na svazovkách se mi v minulém roce v Praze a jejím okolí prostě nepodařilo chytit kapra, vliv na to má (kromě mého (ne)umění) i lokality, krátký čas na vycházky (obvykle max. 3 hod), spoléhání se na boilies, nedostatkem ryb v těchto lokalitách atd.

Když koukám na videa na MRKu, obvykle na feeder i method feeder je frekvence záběrů větší, i když třeba menší ryby (což mě nevadí).

A otázka - jelikož nemám feedrový prut na vyzkoušení, dává smysl zkusit method krmítka na obyčejném prutu (kaprový/přívlačový) a indikaci si nechat na elektronickém hlásiči nebo na policajtu (předšpičkovém nebo mezi očky)?

Nebo to nedává smysl a je lepší k běžné kaprové montáži přidělat návnadu v PVA punčosce?

P.S. - otázka je motivována snahou dostat na jedno místo co nejvíc návnady jedním hodem kvůli atraktivitě
P.P.S - běžná průběžná olověná krmítka jsem zkoušel, nepomohlo.
Autor diskuse: Drakoman - Profil , 9.4.2019 feeder - techniky lovu

Aiwen - Profil | St 10.4.2019 8:13:09

Drakoman >> na kratke vychazky se na boilies vyprdni. Peletka(na 8mm peletku mam kapra 95cm ze svazu) nebo wafterska ti udela lepsi sluzbu. Stejne tak i kukurice jak sladka obic nebo od Cukk.. method pouzivam na normalnich prutech. A nemam s tim problem. Jen doporucuju prut ktery vic pracuje. Kratsi navazec a mensi hacek na tvrdem prutu ti budou kapri padat..

Petr.J - Profil | St 10.4.2019 7:22:18

Drakoman - >> Vykašlat se na boilies, to je na dlouho a bez záruky ulovku. Vykasli se na method krmítka, jsou drahá a v podstatě zbytečná. Kup či obyčejné krmítko s drátěnými žebry, do toho nějakou krmitkovku, 15 cm dlouhý navezec s vlasovým přívěsem, na ten můžeš zkoušet kukuřici, pelety, rohlikač.... Jistě si zachytáš a podaří se ti i ten vysněný kapr. Dobrou chuť😂

Root - Profil | Čt 11.4.2019 11:24:54

Drakoman - >>
No on ten method používá návazce tak kolem 10 cm. Myslím, že 15 je už moc. Na feedrových špičkách je vidět vše na rozdíl od kapráků. Tam vidíš na předepjaté špičce, kdy ti drobotina vyžírá třeba malé peletky z krmítka. Myslím, že u kapráků to nepoznáš. U feedru když ti vezme cejn návnadu do huby a nadzvedne krmítko, tak předepjatá špička se narovná a je třeba to trochu přiseknout. Proto u kapráků policajt nebo svinger, který v tomto případě záběru cejna poklesne a je třeba přiseknout.
U kaprů to probíhá jinak, ten to nasaje a při jízdě nebo vyplivnutí se píchne o volný háček. Na feedru je to "hokejka", na kaprákách jízda, policajt nebo svinger letí nahoru a pípák řve. A máš tam kapra, třebas i malého. Horší rozpoznatelnost na kaprákách je, když bere opatrně lín, ale on to taky nakonec sežere.U záběrů lína je nejlepší na identifikaci splávek. Tam lze přesně poznat, že bere lín. I u feedru jsem někdy zmaten typuji to na cejna a seknu pak příliš brzy. U kapráků je ta identifikace braní lína ještě horší. No tak nějak bych to viděl. Ale na vše se dá zvyknout a časem přijít na to která ryba se jak chová.

agig - Profil | St 10.4.2019 22:33:45

Drakoman - >> Ahoj problém neví ani v prutu ani v krmitku problém je málo ryb a málo času v tom je zakopanej problém vykašli se na Boilie a přejdi na rohlík žižalku Červiky pufi malé pelety eventuálně hodně nabustrovane menší Boilie hlavně plovoucí proste co nejvíc atraktivni nástraha na krátký lov kde je málo ryb tento problém řeším denně 😀👌 a je to o co nejatraktivnější nasrtraze a to mi věř podívej se na www. Veznamenikapra. estranky. CZ to co jsem pochytil bylo jen o atraktivitě nástrahy jinak klasicky vybrakovana voda a jen paberkuji ale funguje to 😀

Deawon - Profil | St 10.4.2019 14:33:24

Letos jsem také začal chytat na kaprové pruty (3m 2,5lb) s method krmítky. Pokud krmím na jednom místě s klasickým feederem, tak si sice zachytám, ale najede mi droboť a na větší ryby a hlavně kapry 40+ se už pak moc nedostanu. Pokud nahodím bez krmení, tak čekám delší dobu, ale mám šanci na většího kapra, kteří přeci jen bývací samotáři. Jako kompromis dám na kaprák method krmítko s ostrým krmením a nahazuji na různá místa. Mám méně záběrů, ale velikosti kaprů jsou náhodné a v průměru jsou kapři větší. A protože stejně u prutů sedím, tak mám pouze swinger a povolenou volnoběžku bez signalizátoru. Další výhoda je u poloprůběžného method krmítka samosek a délka náhozu.

Martin02 - Profil | Út 9.4.2019 23:10:12

Drakoman - >> Jestliže jsi za celý rok nechytil kapra, tak to určitě změnou krmítka nevyřešíš. Chybu hledej jinde. V tebou zmiňovaných videích je insprace až dost. A vykašli se na boilís. Červy, kukuřice nebo obyčejná houska ti na krátkých vycházkách poslouží mnohem líp.

RK - Profil | Út 9.4.2019 19:24:19

Ano, smysl to má. A ani tak nezáleží na ,, hlásiči" Možná ani tak nezáleží na krmítku. Chce to dobře udělané krmení, ostrý háček, krátký návazec, nebo dva.Pak to nacpat do krmení a nebo ne. Hlavně krátký návazec a špičku háčku volnou a nebo to dát pod háček. To je ten fascinující princip, kterej má název srkačka. Ale pozor, dnes všechno průběžně, což vůbec není problém. Zlom vaz,,,,

Dědek - Profil | Út 9.4.2019 19:22:35

Method feederová krmítka, můžeš zcela volně používat na jakémkoliv prutu, kterým to jsi schopen nahodit, tedy i teleskopu, nebo kaprové děličce, či přívlačáku.
A mnoho lidi to tak i dělá :-)