Rekordný sumec z Domaše 264cm 100kg+

Diskuse k rybářskému videu Rekordný sumec z Domaše 264cm 100kg+

Autor diskuse: Kubo Fabian - Profil , 7.8.2016

backlead - Profil | Po 8.8.2016 8:47:21

OMG!!! Pánové už se zamyslete nad Vašim EGEM!!! Co jste schopni udělat za estrádu kolem polomrtvého zvířete!!! Pět holomků podepírá polomrtvou rybu kvůli namachrovaným fotkám. Dresy, jaké by jim mohli závidět fotbalisté Barcelony, nechte si tam natisknout mimo jmen, čísel a týmů ještě velikosti přirození a čísla telefonů pro případné zájemce gay clubu.... A na záda ještě číslo vyjadřující Vaše IQ (ta číslovka zajisté moc místa na dresu nezabere). Bože kam ta rybařina spěje... Normální šašci.

MISO* - Profil | Po 15.8.2016 13:27:18

mna by len zaujimalo, kedy uz konecne aj polovnici, teda myslivci, pridu na to, ze chytapust je jedina spravna cesta a konecne zacnu brat ten lov sportovo. Mozu predsa strielat uspavackami, zver dohladat, pomuckat sa s nou a pomaznat, narobit fotky a videa a potom prefackat, rozbehat a pustit naspat do matky prirody kam patria, aby sa s nou mohol opat pomuckat niekto iny, nejaky dalsi sportovec.
;-)

MISO* - Profil | Po 15.8.2016 10:19:41

KarlosCarp >> ja ale vobec neobhajujem hodenie sumca do travy aby tam zhnil. to si asi zle pochopil. to je proste taka kokotina, ze je zbytocne na to vobec reagovat. preto som napisal, ze si z vas mistr catana zrejme robi prdel. ja len tvrdim, ze rybacka nie je sport ale lov. sam pouzivam aj cervy aj nastrazky a mam to v hlave vysporiadane ;-) ale mojim cielom nie je fotka ani nahromadeny adrenalin vo chvili, ked ako pan tvorstva mozem rozhodnut o zivote alebo smrti a vitazoslavne pustim rybu a darujem jej zivot. to je podla mna tiez kokotina. samozrejme ze kopec ryb pustim, ale nie preto, ze som charakterny sportovec ale proste preto, ze su male alebo je mojou cielovou rybou iny druh. ked chytim peknu rybu, zoberiem ju. Ked mam chytene, idem domov. Jasne, ze by som rad chytil aj trofejne ryby, ale nie je to mojim primarnym cielom, je to pre mna vec nahody a stastia.

MISO* - Profil | So 13.8.2016 17:39:17

KarlosCarp >> takze zabit majestatnu rybu z vrchola potravinoveho retazca je zlocin, ale utyrat a zabit koli takemuto jednemu ulovku desiatky, mozno stovky nastrahovych ryb je ok. V tom je ta zvratenost tejto egohonicskej rybacky. Ryba je proste zivy tvor, ku ktoremu by sme sa v kazdom pripade mali chovat eticky. bez ohladu na to ci je to sumec 2,5m alebo 20cm polotica. lebo na jednej strane tyrat desiatky ryb len preto, ze si chcem honit triko nad fotkou velkeho sumca a vykrikovat pri tom aky som sportovy rybar a vsetky ulovky pustam, je pre mna nebetycna picovina.

Knapík - Profil | Út 9.8.2016 10:04:07

Tak, ryba je to tedy parádní, nicméně by mě zajímala její skutečná délka i hmotnost, změřený půlobvod ryby má vždy vyšší hodnotu než pouhá délka.
A to, že je to trofej jako býk nic nemění na tom, že ho chytla parta kokotov.

kanic - Profil | Po 8.8.2016 9:42:46

Za tohle jsem jsem odebral povolenku,následovala pokuta 2000 Kč,zákaz lovu na 2,5 roku a návrh na vyloučení ze svazu.

vydra Lucky - Profil | Ne 7.8.2016 21:42:53

Prasárna. Naprosto souhlasím. Ze zdolávání nic a jen pózovačka s krásnou rybou na špagátě a hlavně v dresech. HUMUS.

fheavy - Profil | Ne 14.8.2016 21:52:38

KarlosCarp >> ja uplne stejne,kdyz si tak trochu vzpomenu na hodne let zpetne kdy jsem byl jeste dorostenec a chytal jsem s otcem na rece ,otec chytl pekny kapry a mne to neslo,
chytl jsem v tu chvily myslim jen ploticku a ve vzteku jsem ju hodil do travy,bez reci jsem dostal takovou po čuni a okamzite jsem vedel ze jsem provedl hovadinu a dodnes si to pamatuju,to bylo poprvni a naposled co jsem dostal vychovnou facku na rybach/obdobi puberty cca 15-16/taky jsem uz nikdy nic takovyho neudelal.Dnes uz je to sice spis nostalgie ale poucna:-)

P!F - Profil | Ne 14.8.2016 19:58:24

MISO* >> veď tej celebriti už papiere zobrali, keď chytal na 7 trhaciek v čase hajenia dravcov a tvrdil, že robí ichtyologicky prieskum. Mna by skorej zaujímalo ktorý hajzel mu ich vrátil.

KarlosCarp - Profil | Ne 14.8.2016 10:05:23

MISO* >> MISO dle tvých názorů mi připadáš jako rozumnej člověk, jasně že zabít vícero nástražních rybek kvůli jedné cílové kterou pak pustím je úplně zvrácené, ale pokud si jednou rybář tak jsi lovec, chytáš za nějakým účelem, bďto kvůli jídlu nebo kvůli trofeji, prostě to tak je ať chceš nebo ne, ale to co napsal uxa, že se mu prostě sumec nelíbí, tak by ho hodil do kopřiv shnít, jen tak bez důvodu, tak na to člověk nemusí být ano rybář aby pochopil že to nemá s lovem a rybařinou nic společného, je to názor totálního blba, kterej nemá u vody co dělat, zaplať pánbůh že se takto nechová každý, někomu se totiž třeba nezamlouvají cejni, někomu, karasy atd.
Pro mne má každá ryba i ta nejmenší svůj půvab a hlavně své místo ve vodě, Sumec je prostě král našich vod a nástražka je nástražka, každopádně pokud se budu dívat na názor uxy tak hodit do kopřiv si naezaslouží ani jedna z ryb ať už sumík neba ona nástražka.
A co se týče nástrah samotných, tak je to krutá realita, na rohlík prostě Sumíka budeš chytat těžko, prostě jak jsem pasl výše nástražka má své místo ve vodě a vzhledem k umístění na potravním řetězci je určena jako potrava silnějším jedincům a jestli myslíš že to tak není i když je to opravdu zvrácenost, tak to potom asi půjdeme k jádru věci a začneme bránit červi protože je používáme třeba k chycení onich nástražek ale jelikož jsou v řetězci ještě pod nástražkou tak mají smůlu.
Doufám že jsem to vysvětlil dost jasně je to otázka toho co sis vybral za koníček a v jakém si pořadí v potravinové pyramidě, poku jsi rtybář-lovec tak to musíš pochopit.
Je červ, nástražka, sumec a ty jsi na vrcholu jako pán tvorstva|!
Toto pořadí mi dává smysl, ale házet jakého koliv tvora do kopřiv bez důvodu je proti přírodě a ano máš pravdu je to zločin!

drvoštěp - Profil | So 13.8.2016 15:08:24

u x a >> Dobrej názor.Zvíře který se mi nelíbí a je mi odporné tak ho zabiju... Dej si facku před zrcadlem.

MISO* - Profil | St 10.8.2016 14:50:23

uviazanie sumca je ok. ako inac prechovat tak velku rybu zivu niekolko hodin? sumec v akejkolvek sietke je nezmysel. Ale pre mna je uvazovanie takej ryby prijatelne len vo vynimocnych pripadoch a vzdy len vtedy, ked si chce lovec rybu ponechat (proti tomu nic nemam ci ma ryba 80cm alebo 2m+). Ak je rybar chytapust, mal by rybu okamzite po vyloveni pustit na slobodu, max. 1-2 rychle fotky. A to aj v noci. Ak je to normalny rybar a rybu si chce zobrat, mal by ju hned zabit, zbalit sa a ist domov, na ten den uz dochytal. Jedine, ze nie je na rybach sam ale s niekym, a ten niekto chce este lovit, vtedy prichadza do uvahy privazanie sumca na lano. Alebo ked chyta cez polnoc a domov chce ist az rano. V inom pripade nie, ani koli "ponechaniu do rana, kedy je lepsie svetlo na fotky" alebo kym pride televizby stab s tym, ze sa potom pusti. Vsetko ostatne je len egohonicstvo a zvrhlost a podla mna je to aj proti predpisom (aspon u nas). A hento video...tahanie sumca na lane, muckanie a cmulkanie pred kamerou a potom odpoved, ze este nevedia ci ho pustia...no debili a za to by im bolo načim zobrat papiere. Ryba nie je kus handry aby sme premyslali, ci ju mame pustit alebo zobrat domov.

Knapík - Profil | St 10.8.2016 7:47:10

Specialista >> Ryba se má buď usmrtit nebo bez prodlení pustit, uchovávat ji kvůli šaškování ? To je Vágnerovina, ani nechci vědět, kolik mu za jeho kariéru kde padlo ryb.

TWIN 69 - Profil | St 10.8.2016 7:45:04

Specialista >> Hromada keců kolem jedné ryby.Jak uchovat živého,proč uchovávat?Kvůli pár fotkám pro diváky a sponzory?
Řešení je jednoduché,buď si toho sumce měli vyfotit hned a pak ho pustit,nebo ho zrovna řachnout a je vyřešeno.Šaškárna kolem tahání ryby na provaze byla už zbytečná.

Malda512 - Profil | Ne 7.8.2016 21:25:24

Humsu video. Video ze zdolávání není. Ale tahání sumce na špagátu v tričenkách siluro je velice efektní.

marmyš - Profil | So 13.8.2016 18:29:06

MISO* >> Ta první půlka jeho příspěvku je kravina. Sumec se nemá tahat do kopřiv,ale do první hospody:-) S tou druhou ale souhlasím,každá ryba má svou cenu. Sumec v rybníku,kde je přemnožený nemá pro mne takovou cenu jako 10 posledních lipanů v revíru.

u x a - Profil | So 13.8.2016 15:00:56

KarlosCarp >> pro mě je sumec jen hromada sádla a navíc ta ryba je mi vzhledově odporná, zkrátka sumce nemám vůbec ale vůbec rád,takovou rybu kdybych chytil já,tak bych jí nepustil ale hned zabil ani bych jí nevyfotil a v tichosti ho odtáhnul do kopřiv a nechal ho tam napospas přírodě,se sumcem se to v čr zkrátka přehnalo je všude a ostatní ryby mizí a to nikoho netrápí....takovej lín 30cm,okoun 40cm a lipan 35cm mají pro mě 1000x větší váhu než sumec 3metry a 250kg..

S&F - pescador - Profil | St 10.8.2016 15:38:15

wywar >> Na druhou stranu zde na MRKu najdeš skupinu kaprařů kteří mají zase pokřik .,Hell yeah" ..... Další skupina zase s párátjama v ruce, v rukavičkách Daiwa a popsanýma tričkama sponzorů ryb. firem a honí se ulovit co nejvíce rybiček ze kterých teprve ryby můžou být. Nevybereš si ....

aguirre - Profil | Út 9.8.2016 15:52:35

Nie som nejaky utlocitny, ak ste ho zabili, o.k. Ale to uviazanie nie je spravne, osobne by som sa ako rybar hanbil takto prezentovat.
Znamy chytil na Domasi tiez sumca, mal 45 kg. Pofotili, zabili, zjedli, rozdali znamym... Ale netahali na lane ako kona.

Pedro1 - Profil | Út 9.8.2016 0:42:30

Já si myslím,že sumcari v dresech se už konečně dostali na úroveň kaprolovcu v dresech.Teď bude velký boj,kdo je lepší.

kopr69 - Profil | Po 8.8.2016 9:50:12

vaga >> V tom případě máte velmi nedokonalý RŘ který by měl v první řadě zajišťovat bezpečnost ryb. Vše ostatní ja až na druhém místě.

Rasto. - Profil | Po 8.8.2016 8:30:52

davali to u nas aj v spravach..podla vyjadrenia lovca nebolo jasne ci ho pustia ci zoberu..skor by som povedal ze nepustia..a podla toho ako s nim zaobchadzali pred telkou ani neviem ci by to bolo rozumne...saskaren...

rybar2002 - Profil | Po 15.8.2016 19:54:55

Fishky >> Ako to tu tak sledujem, tak ani ty nevyzeráš na toho najchytrejšieho :-)

Radek Fox - Profil | Ne 14.8.2016 13:19:30

kubas. >> Úvodní snímek videa toho komika mi něco připomněl :-))

blackfish - Profil | So 13.8.2016 16:43:07

u x a >> kolik jsi tech velkych chytil ze jich je tolik? jenom kecy... odpornej je mozna tak tvuj nazor

Rasto. - Profil | St 10.8.2016 10:48:28

Specialista >> ak si chcem rybu nechat tak je uviazanie pre rybu najsetrnejsi sposob uchovania....narvat taku rybu do sietky mi pride horsie...ak ale rybu chcem pustit tak par fotiek tesne po uloveni a hotovo

sidneyv - Profil | St 10.8.2016 9:17:22

u x a >> nebudeme hadam v roku 2016 davat za vzor spravne vyvazovanie sumca z mozno 60tych rokov. Ako pise twin, bud zabit hned a bez saskarenia, alebo odfotit a hned pustit.

Monot - Profil | Po 8.8.2016 9:59:02

Tomuhle se nedá říkat rybařina, jedině šaškárna pro televizi. A ještě takovou rybu na 99% zmasí. Tohle bych dal možná tak do zpráv s titulkem " Jak nezacházet s rybou ", hnus.

u x a - Profil | Po 21.8.2017 10:25:32

MISO* >> tohle video je 1000x horší než kdyby sumatra vysela v udírně....

MISO* - Profil | Po 21.8.2017 9:19:52

Dalas >> taka prasacina nezostarne ani za 10 rokov ;-)))

Obiš - Profil | Po 15.8.2016 13:08:58

u x a >> Myslivci mají každoročně určenou regulaci zvěře a mají i dáno co je škodná. Ty si kdo,že rozhoduješ o tom,co je ve vodě škodná a co ne... Máš na to nějakou školu,nebo papír,že můžeš zabíjet živočichy co se ti nelíbí? Trochu ujeté,né?

Rasto. - Profil | Po 15.8.2016 13:04:16

u x a >> vies ze polovnici vedia plus minus co v revire maju? Vedia to aj rybari?

Fishky - Profil | Po 15.8.2016 12:09:38

Rasto. >> Uxovi uniká podstata rybaření, natož debaty. Hodit krále našich vod - největší, nejtěžší, nejstarší, náš původní druh a v potravním řetězci na samé špici... do kopřiv, tam končí debata.

tuzemak - Profil | Ne 14.8.2016 10:30:53

KarlosCarp >> ano,mozek...

tuzemak - Profil | Ne 14.8.2016 10:12:41

KarlosCarp >> uxu ber z rezervou,on má trochu jinačí myšlenkový pochody.D

MISO* - Profil | So 13.8.2016 20:43:46

Fishky >> ano, je im to uprdele. Ved lovec je sumciarska celebrita slovenska. To ako keby si chcel zobrat noty vagnerovi za tie prasaciny co u vas navystrajal;-)

MISO* - Profil | So 13.8.2016 18:20:18

fheavy >> ja myslim, ze si z vas robi prcu a vy mu to zerete

fheavy - Profil | So 13.8.2016 17:54:47

MISO* >> zabit 100kg sumce neni samozrjmne zlocin,ale musim pro to mit vzdy nejaky normalni duvod,jako treba mit z te hlavy trofej nebo ho vyudit a sezrat apod.
Ale zabit takovou rybu a nechat ju nekde lezet v krovi jako mrsinu jenom proto ze se mne nelibi je vrchol zhovadilosti a debility a ja nevim ceho,a je to i proti radu a zakonu o ochrane prirody
A hlavne to vyjadruje postoj toho dotycneho rybare doted jsm myslel ze uxa je jen ulitlej na catanu a bral jsem to z humorem ,ale po tom co napsal tak to tady ani nemuzu napsat vypatlana hlava na ultimum.

u x a - Profil | So 13.8.2016 13:45:23

KarlosCarp >> a co prošitá nástražka?to není ryba,u mě je malá ryba taky ryba..

S&F - pescador - Profil | St 10.8.2016 15:46:20

wywar >> To je ale nepravděpodobné. Chodím na ryby nejraději sám a podoným lidem se vyhýbám. Jedině, že by řval jako tenistka Šarapovová ;-)

MISO* - Profil | St 10.8.2016 15:13:10

wywar >> to neriesim, nepoznam ho. Ale sranda je, ze v jednych spravach vraveli, ze ho chytil niekto iny, ale v rrr uz avizovali, ze bude repotaz ako zbinovsky chytil velkeho sumca na domasi ;-))) kazdopadne tito egohonici su k smiechu, bohuzial si to ale odseru ryby a vody.

MISO* - Profil | St 10.8.2016 15:08:28

wywar >> tak si blbecek

wywar - Profil | St 10.8.2016 15:05:09

Proc vlastne ryby chytaji kdyz je nezerou. At jse jdou fotit na sadky nebo vylov. Catch and release by jse mnelo presneji definovat. Urcite to nebylo mysleno drzet rybu v zajeti nekolik hodin. Tato metoda ma smysl, pokud jse bude provadet tak jak je napsana, nikoliv ji modifikovat focenim, videama nebo nedejboze zoofilii coz je taky tyrani

u x a - Profil | St 10.8.2016 14:55:43

MISO* >> proč by se mělo čekat na fotky když se ryba chytne v noci na ráno?ryba se musí prospat nebo foťák neumí v noci fotit,sakování ryb za účelem focení dává prostor k převážení a pytlačení...

sliver - Profil | St 10.8.2016 14:31:31

mučení sumců vláčením na špagátě je v pořádku. To mají za ty sežrané kapříky , línečky a candátky.

Knapík - Profil | St 10.8.2016 14:27:56

u x a >> to vypadá na Killerovo tátu :-)

Knapík - Profil | St 10.8.2016 10:55:39

Specialista >> podle mne proto, aby ryba neshnila na slunci nebo se neznehodnotila dřív, než si ji rybář odnese domů např. ke konzumaci.
Výjimku (to, jestli je právně v pořádku, si jistý nejsem) v tomto případě tvoří plavačkářské a feedrové závody, kde se mi to sakování taky vůbec nelíbí a to ti jistě rád vysvětlí hraji, tohle téma má rád :-)

Specialista - Profil | St 10.8.2016 10:30:10

hraji >> Ale ano. Budou další 3 dny na rybách, domov mají klidně 100 km (sám jezdím v rámci ČR i mnohem dál), a chtějí si ho ponechat. Jak bys to tedy vyřešil? Znovu opakuji, že uvazování neschvaluji..

Knapík - Profil | St 10.8.2016 7:36:31

Navíc v porovnání se sumcem pana Šamalíka, který měl asi 128kg a podobnou délku 268cm, je ta ryba z Domaši podvyživeným nedochůdčetem.
http://www.mrk.cz/Data/Pics/2008/26/102274.jpg

Bušák - Profil | Út 9.8.2016 15:47:35

Kubo Fabian - >> jsem zvědavej kdy ti to smáznou,jinak sumec parádní ale ten co ho tahá za to lano je teda pěknej vůl,sumci se vyvazovali vždycky a vždycky se vyvazovat budou,ale chce to fakt trochu šetrně,tenhle to už nerozdejchá,fertik

Fishky - Profil | Út 9.8.2016 9:03:52

Pedro1 >> Tak to jsi zaspal dobu, kapraři se chovají ke svým kámošům kaprům mnohdy pro jiné až legračně, jak kámošům klinikují bebíčka, tenhle prasečí level týrání ryb v televizi je zcela čistě a jen sumčařská záležitost. Povšimni si toho prošedivělého borece, jak bez jakéholiv špetky úcty až pomalu s nechutí zvedá sumce z vody - na provazu. Tenhle buzy spolek má určitě svý webovky, nebo jejich sponzoři a maili... kam se znepokojení bratia slováci můžou po desítkách či slovkách negativních názorů ozvat - a věř mi, že to funguje, ono i to největší prase se nad sebou zamyslí, pokud ho někdo setře, no a co myslíš - setřou je? Kdepak, ti největší se budou hrát na hrdinu tak tři minuty tady - ano slováci na českém webu vyřeší totální kulový, i kdyby zahájili protestní hladovku na počest sumce z Domaše....

kubas. - Profil | Út 9.8.2016 6:32:58

Pedro1 >> Jo hochu, na moderní trendi jsme krátcí :-).

kubas. - Profil | Út 9.8.2016 0:46:54

Pedro1 >> Za chvíli tam budou ještě mladí, nadějní UL vláčkaři... Jestli už tam teda nejsou :-).

Olson - Profil | Po 8.8.2016 23:17:19

Větší humus jsem neviděl!!!!!!Trocha úcty a pokory by nebyla na škodu!!!!Kam ten svět spěje...????Ani jsem to nedokoukal....

kopr69 - Profil | Po 8.8.2016 12:04:19

vaga >> Jasně je dáno jak může být ryby uchována a všechno ostatní je zakázané. Kdyby jsi chtěl vypisovat jakými všemi způsoby nesmí být ryba uchována potřeboval by jsi na ten papír půl lesa.

tuzemak - Profil | Po 8.8.2016 10:38:39

kopr69 >> píšeš,že jejich řád je nedokonalý..udělejme si napřed pořádek doma,pak kritizujme RŘ u sousedů...

kopr69 - Profil | Po 8.8.2016 9:08:31

Odebrat povolenky a vyloučit ze svazu za hrubé porušení zákona.

afjee - Profil | Po 8.8.2016 8:35:18

Názorná ukázka sportovců třímajících v rukou sportovní náčiní. Dobrá komedie, chudák ryba.

Danda05 - Profil | Po 8.8.2016 8:21:17

hmm tak tohle je dost hrozný... a nějak mi tam chybí v tom videu že ho pouští.. když ho můžou natáčet jak je na špagátu tak můžou natočit i pouštění si myslím, místo toho aby tam trapčili ve firemních dresech :))

vlademon - Profil | Po 8.8.2016 6:31:44

Krásná, velká, silná ryba a komedie. Ryba 👍, video👎.