Technika hodu - málo místa za zády

Chtěl bych se zeptat, jaké používáte techniky hodu, když nemáte za zády skoro žádné místo? Shlédl jsem nějaká videa, ale tam používají vždy jen plovoucí šňůry a hlavně mají skoro celou šňůru vytaženou z oček prutu a pěkně narovnanou před sebou na vodě. To se jim pak pěkně "valí" :-) Jedná se mi o situaci, kdy chytám na intermídu, přitáhnu ji až ke břehu (návazec skoro u prvního očka) - za zády stromy a co teď? Nebo variantu, kdy ji nemám úplně přitaženou, ale je pod vodou? Díky předem za rady příp. odkazy na videa.
Autor diskuse: Igor - Profil , 10.1.2016 muškaření - techniky lovu

Pips - Profil | Ne 31.1.2016 23:53:08

Souhlasím s kolegy, že přívlač je mnohem lepší varianta. Ale pokud jinak nelze a chytáme na řece, kdy proud šňůru nadnáší potom lze provést zkrácený cuk přes proud a nechat šňůru vytáhnout proudem. Riskuje se tím velmi nejistý zásek na šňůru v oblouku, ale lze to a chytil jsem tak i pár pěkných ryb. Některé ryby,ale takové vedení mají velmi rády např. štika v úplavu, tloušť nebo losos. Pstruzi a lipani na tak agresivně vedenou nástrahu berou pouze pokud mají velkou potravní konkurenci.Na stojáku je to blbost.Buď je dost místa nebo beru sbiro popř. plech.

Pike - Profil | Čt 28.1.2016 11:22:07

welbin >> já to taky nevím, ani bych se o to nepokoušel. Ale dablcuk s outboundkou při normálním hodu, jak to popisuje Drozdák níže
, to si už představit asi umíš.
Jako něco jako spey hod s outboundkou si trochu představit umím, ale lajna asi do vody nedopadne jak cibča do peřinky se zelči, bude to takové víc humpolácké než s klasickou lajnou.

nymfa - Profil | Út 12.1.2016 19:36:37

welbin >> No nevím... ale když Kristus nakrmil davy dvouma rybama...asi to byli candáti! :))