Licence na tři pruty

Diskuse k bleskovce Licence na tři pruty

Autor diskuse: fotojakes - Profil , 27.2.2013
46 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NIvo - Profil | Čt 28.2.2013 12:48:37

Osobně jsem proti legalizaci třech prutů na jednoho rybáře. Těch důvodů je celá řada. Je sice pravda, že na některých privátních revírech je umožněn lov na tři pruty ,ale tomuto faktoru jsou většinou přizpůsobeny jednotlivé sektory tak, aby jeden rybář negativně neovlivňoval lov toho druhého. Ovšem na svazových vodách je to něco jiného. Kupříkladu – když vezmu dejme tomu cca pětihektarový revír, na kterém je dejme tomu prostor na břehu pro třicet rybářů lovících na dva pruty. Kdyby každý z nich lovil na tři pruty, zmenšila by se kapacita tohoto revíru na dvacet rybářů. Za další – sám jsem s kolegou lovil v Maďarsku na tři pruty. Občas se stalo, že jsem měl záběr na dva pruty současně. Díky tomu, že byl se mnou u vody kolega, tak se taková situace dala zvládnout. V případě, že bych byl u vody sám a musel ještě ke všemu za rybou do člunu, tak pak taková situace téměř nemá řešení. To bych musel mít na zádech ještě další dvě ruce – což nemám…
Osobně si myslím, že při nasazení třetího prutu se šance na úlovek nezvedá o jednu třetinu. Když ryby berou, stačí dva pruty bohatě. Obzvlášť, když je u vody člověk sám – bez parťáka.
Smysluplně uhlídat a ovládat tři pruty najednou je obtížně realizovatelné a skýtá celou řadu možných problémů – jak pro samotného rybáře, tak proto jeho kolegy v okolí, tak pro ryby samotné.
A k těm cenám ? Dejme tomu, že rybář zaplatí za celosvazovou povolenku cca 3000,-CZK na rok. Na privátní vodě rybář zaplatí + - cca 300,-CZK na den. Ty tři tisíce – které zaplatí na svazovce za rok –mu na privátní vodě stačí na pouhých deset dní. Proto si nemyslím, že důvod pro zavedení třech prutů je cena za povolenku a svazové vodě. Jen si to zkuste představit. Najednou budou všude stojany se třemi kaprovými pruty , vidličky se třemi feedery, před každým rybářem budou ve vodě tři splávky, nebo tři trhačky na sumce. Samozřejmě – dá se to všechno kombinovat , ale nepřijde mi to ku prospěchu věci.
Myslím si, že by na programu dne měla být mnohem závažnější témata – než-li snaha o lov na tři pruty.

NLee-Haney - Profil | So 2.3.2013 23:33:52

Rastacarp >> Můžeš mi prosímtě vysvětlit co je to ten ,,sportovní' rybolov?Co to obnáší a jaká je tam idea?
Protože ty a Rostid tady pořád tlacháte o tom jak vám jde o pořádek u vody a v tom případě nechápu proč to píšete do téma o 3 prutech.
Mimochodem ty tvoje horní míry jsou jen nesmysly a není to vůbec žádný pokrok.Uvědom si laskavě že nežiješ támhle v přímořském státě kde ti obyvatelé na nějaké sladkovodní ryby kašlou když můžou mít mořské a to už se nebavím o nějakém zabláceném kaprovi.U nás je to tradiční ryba na stůl a ne támhle hračka na hraní.Chceš ryby pouštět?No prosím tak je pouštěj,řád ti to umožňuje.Chceš se kochat přírodou ,tak prosím dělej i to.Chceš chytat kapry tak je chytej,i to je ti umožněno.Jenomže ty vaše příspěvky nejsou vůbec o nějakém pořádku u vody.To je pořád jen já chci,ja bych chtěl a tam mají to a já to chci taky.A pak to obalíte pořád tou stejnou omáčkou jak vy se u vody chováte pěkně a jiné věci což je mimochodem vaše povinost a není to nic na víc.Ještě jednou napíšu to že nynější řád umožňuje každému lovci si přijít na své.Jenomže jedné skupině to prostě nestačí ,chce víc a tím že chce víc,chce přetvářet svazový rybolov a myslí si že když to udělá tak se to bude týkat jen jich tak nechápou proč to vadí druhým.Jenomže omyl to co by chtěla ta vaše sorta lidí to v konečněm výsledku ovlivní nás všechny a v neposlední řadě i vás,ale to vy si nepřiznáte.
Uvědom si že tady nejste v zemi kde jsou 3 rybáři na 100 hektarové vodě,ale že tlak na vody je tu trochu jiný.Kapraři si stále stěžují že je málo velkých kaprů,že je nemůžou neomezeně lovit,jak je řád zastaralý,ale divné je že v minulosti tohle nikomu nevadilo.Jenomže ta kaprařina která se sem dotáhla byla právě tou příčinou proč je těch větších kaprů míń,proč je u vody čím dál více těch kemperů po kterých u vody po odjezdu zbývají tatry bordela.Protože je to právě kaprařina která tyhle lidi přitahuje a má tendenci dělat z rybařiny cirkus.
Chceš li mít neomezený lov,mít kolem sebe pořádek a být pln zážitků,tak si odjeď do nějaké tramtarie kde dávají lišky dobrou noc a můžeš se tam oddávat svým touhám.Tam to nikomu vadit nebude,ale zde jsi si zaplatil lístek kterým jsi se zavázal dodržováním řádu tak tak konej.Mě nevadí když se změní něco co je dobré k něčemu a má to celkový prospěch pro věc,ale od kaprařů jsou to většinou jen věci z kterého nemá prospěch celek,ale jen oni.

NJaČ - Profil | Pá 1.3.2013 10:14:17

Rybařina se mění a doba, kdy jsme si zašli k vodě vyluftovat hlavu a chytit si pár bělic na protvan už dávno neplatí.
Povolenku bez problémů získávají lidé, kteří nemají ani nepatrnou znalost tohoto odvětví.Každoroční příliv jistých financí do M0 a Svazů některé skupiny motivují k činnosti ve svůj prospěch.
Toky se rovnají, porosty vysekávají. Dna rybníků a přehrad jsou plná nánosů.
Přemnožení bobři už sežrali neskutečné množství stromů. Kormoráni každoročně vyčistí řeky od desítek tun reofilů, jejichž jikry (pokud se jim podaří vytřít), likvidují milionová hejna hlaváčů.
Ta voda, ke které všichni tak rádi chodíme, tu dostává už roky neuvěřitelným způsobem krutě na prdel.
A my, její milovníci, tu řešíme, jak jí nedat pokoj 24 hodin, nastěhovat se na její břehy s auty, bazény stany , grily a ještě více pruty.
A nad vším máváme nad hlavou praporem demokracie a nových trendů.
Neměli bychom se už zamyslet sami nad sebou?
Tím jí určitě budeme obrovským přínosem!

NLee-Haney - Profil | Pá 1.3.2013 9:04:57

A už je to zde zas.Chcete lovit na 3 ,běžte na soukromák.Chcete chytat přes noc,běžte na soukromák.Chcete zavážet,běžte na soukromák.Chcete mít neomezený lov,běžte jednoduše na soukromák a přestaňte svýma nesmyslama prudit svazovky.
Je to tak jednoduché a prosté a stále je spousta lidí která to nedokáže pochopit.Máte na výběr,svazovky se bez vás obejdou a všichni budou spokojení,jak majitelé soukromek že mají zákazníky,tak vy že máte co chcete,tak i my že přestanete přetvářet svazový rybolov podle sebe...

NIvo - Profil | Čt 28.2.2013 20:02:01

šmudla007 >> Naprosto souhlas. Tady jde o to, zda by byla tato „novela“ v citaci pouze : – je umožněn lov na tři pruty – bez specifikace rybolovného stylu či lovu cílené ryby. Navíc – stejně by mě zajímal důvod této polemiky – čili PROČ vlastně 3 pruty na jednoho rybáře na svazové vodě ? Za pár let bude požadavek na 4 pruty + souběžně čeřínkovat a vláčet….
Ostatně – je nutné se zamyslet nad následujícím. Rybářská komunita obsahuje jak zkušené, dlouholeté rybáře, tak nováčky s nulovými zkušenostmi pouze s teoretickou výbavou. A teď si představ, že takový nováček se na svůj první lov bude moci vyzbrojit třemi pruty. Je jasné, že po třech prutech volají především někteří kapraři (zdaleka ne všichni) ,ale musí si současně uvědomit, že v případě schválení budou moci tuto možnost využít i ti ostatní rybáři. Z požadavku na tři pruty mi čiší taková ta urputná snaha o to chytit rybu za každou cenu. Ta pravá podstata rybaření spojená s faktorem překvapení a s pověstným rybářským štěstím se jaksi vytrácí…

Nfotojakes - Profil | Čt 28.2.2013 12:44:50

Ach jo, zase se to zvrhlo ve slovní válku dvou stran. Podstatou bleskovky bylo pouze sdělit zajímavou perličku jak to vlastně je s lovem na tři pruty v Anglii.

Mě přijdou dva pruty na kapry akorát, i když na tři by to bylo asi pohodlnější. U plavané a dalších podobných technik si to v praxi nedovedu dost dobře představit. Pokud chytám, kde se smí na více jak dva pruty, nahazuji na kapry o jeden míň a tím lovím na plavanou, nebo feeder.

Kdyby se u nás povolilo všude na tři, tak ti co chytají na tři už teď, nahodí čtvrtý a tti, kteří chytají na čtyři, nahodí rovnou šest. Jsme prostě v Čechách

NPaulus - Profil | Pá 1.3.2013 1:01:58

Osobně jsem pro jednu rákosku na hlavu. Furt a všude.

Nelíbí ? Táhni od vody a už se nevracej, tečka jaxviň. Neumíš ? Nauč se.
Taky bych byl osobně pro jednu hlavu na kilometru toku. Byl bych pro vrbiny, meandry, zaplavený louky po tání, padlý stromy v korytech. Taky pro reofilní bych osobně byl, a tuze. Taky bych osobně dobytek (rybář se zvoucí) za ten bordel na březích stahoval veřejně na náměstí z kůže - i nože a kleště bych katovi k tomu osobně brousil. Osobně.
-------------
Osobně říkám na plnou hubu že je to ukrutná blbost. Přeukrutná.
V téhle zemi, v tomhle místě a čase a v tomhle množství vemen, co k vodě lezou - píčovina největší.

Nšvadlen - Profil | St 27.2.2013 23:52:53

dobrý rybář nachytá i na 1 prut

Nhraji - Profil | Pá 1.3.2013 13:56:22

Rostid >> vybral sis jako hlavní téma nepořádek kolem revírů. A chceš na jeho potření přijímat nová nařízení, a omezení, a tresty, a já nevím jaké nesmysly. A ještě ke všemu to tu vydáváš za málem státotvornou iniciativu. Přitom je to zcela podružná a nepodstatná věc.
Rybaření má mnohem větší problémy a důležitější než pytlík od boilies a nebo plechovka od kukuřice. Ty sám jsi ten problém nakousl a prezentoval, akorát formou sobě vlastní.
Největším problémem rybaření jsou rybáři, i takoví jako ty. Protože pokud někdo dokáže veřejně přiznat, že ho obtěžuje jiný rybář, který si chytá ryby na protějším břehu, musí být v něčem chyba.
Ty máš přístřešek a tak ti ostatní na tobě chtějí parazitovat? Další perla ze tvé myšlenkové líhně.
Opravdu je největší problém ten nepořádek?

NTWIN 69 - Profil | Pá 1.3.2013 6:54:16

V Anglii ať si chytají klidně na 3 pruty.Tady u nás pro to není vhodná doba a ještě dlouho nebude.Musí proběhnout výměna generací a myšlení lidí se musí zbavit minulosti.

Nšmudla007 - Profil | Čt 28.2.2013 15:09:01

fotojakes >> Ok. V podmínkách ČR je nezodpovědné na svazových revírech prosazovat lov na tři a více prutů. Není vyřešené nařízení, aby rybář nahazoval jen kolmo od břehu a neomezoval svojí činností nadměrně ostatní spolulovící(například zavezením jednoho prutu 250 metrů vlevo, jednoho naproti přes řeku a třetího prutu 150m vpravo).
Dnešní 1kus "kaprař/sumcař" je schopný zabrat 1 hektar rybníku na což je na soukromých revírech pamatováno a jsou určené sektory a vymezená lovná místa .. 3 metry odstup mezi rybáři na soukromáku pro rybáře s 3mi pruty= sardinky a tlačenice jak v MHD.
Když mi v létě zabraly na oba pruty naráz dvě ryby, tak mi kolega pomohl( sice se to dá zvládnout...).. s třemi pruty by to byl problém.

NJaČ - Profil | Pá 1.3.2013 21:16:41

Lee-Haney >> Mluvíš mi z duše.
Je mi trochu líto těch kaprařů - srdcařů, kteří by si takové vize a ohledy opravdu zasloužili. Pár takových kluků znám a jsou to rybáři pár exsceláns, o kterých nevíš, že na tom břehu jsou.
Občas s nima mluvím a z jejich snahy přiblížit se té rybařině způsobem naprosto nekomfliktním mi jsou jejich názory velice blízké.
Na druhé straně vidím party bezostyšných napodobitelů moderních trendů, kteří poučeni svými idoly, zasévají nesmiřitelný pokrok a všichni ostatní jsou jim na jejich cestě překážkou.
Všechno je pro ně špatné, všechno by obraceli k lepšímu, ale pouze aby to vyhovovalo jim a ostatní jim jen ztrpčují život.
Také jsem před lety loboval za lov nonstop, ale po sedmi letech zkušeností mám na věc úplně jiný náhled.
Nevím, jak by se to dalo efektivně vyřešit. Cest je mnoho, ale žádná není přímá a jasná.
Jedno ale už vím - povolit toto plošně se stávající nevymahatelností zákona a bez náležité podpory exekutivy je jen cesta, jak dojít o to poslední málo, co nám tady ještě zbylo.

Nkakr - Profil | Pá 1.3.2013 15:59:10

Sven - 1.3.2013 15:46:49 >>
Rybářský lístek byl součástí prvního zákona o rybářství již za císaře pána blahé paměti. Poplatek z něj vyplývají měl (a sloužil) ku zvelebování rybářství a žádné zkoušky či kvalifikační předpoklady k jeho zakoupení nebyly potřeba.
Oba pamatujeme dobu, kdy si kdokoli z občanů ČSSR (ČR) mohl na kterémkoli NV (OÚ) mohl zakoupit RL bez jakýchkoliv požadavků ku způsobilosti výkonu rybářského práva.
Je naprostým paradoxem, že OP (občanský průkaz) si můžeš vyřídit i mimo místa trvalého pobytu, RL nikoli....

NPavouk‌ - Profil | Pá 1.3.2013 14:29:09

Rostid >> vím ze kolega hraji zastani nepotřebuje ale když už někoho nazves čím si ho nazval tak si o něm zkus neco prvně zjistit. Takový problém to jistě není.
Věřím ze až to uděláš rad se mu omluvis

Nhraji - Profil | Pá 1.3.2013 14:13:17

Rostid >> no vidíš, nakonec ses v tom uplácal sám, zakončil jsi to vulgarismem a máš pocit dobře vykonané práce. Akorát tu ve vzduchu pořád zůstává takový ten odér, asi jsi do něčeho šlápl a pak jsi to tu dlouho a neúspěšně rozmazával. A teď jsi od toho ho.na kaprařské nadutosti špinavý až za ušima. A myslíš, že se z toho vyvlečeš, když budeš obviňovat lidi, které ani neznáš. Myslím že jsem pro pořádek kolem revírů na Moravě udělal opravdu dost.
Třeba budeš mít to štěstí, že tě letos budu u vody kontrolovat. A hádej jak to asi skončí?

Nbremic - Profil | Pá 1.3.2013 4:22:01

Jsem zcela zásadně pro tři pruty....ale pouze na tekoucí vodě a to výhradně lovem na umělou mušku nebo vláčením. Dot.

NRastacarp - Profil | Ne 3.3.2013 14:15:21

Lee-Haney >> Neboj došlo mi ze jsem napsal pěknou krávovinnu a teď mne to mrzí .Chapu ze každéj stát ma svoje pravidla a určitě spoustu věci se neda použit u nás,to co je normální tady asi nemůže fungovat v ČR,jen mne štve ze spousta lidi se snazi o par zmen a hned je z teho oheň na střeše .Chtel jsem jen zareagovat na tema diskuze o lovu na tři pruty.Prekvapilo mne ale aspoň co jsem se díval na profily některých účastníků diskuze ze spousta z nich ma fotky kaprů a pěkných na poměry určitých lokalit.Je to o kazdem co mu vyhovuje lepe,jestli zajít na soukromé revíry a užít si rybacku dle gusta a nebo se spokojit ze svazovym lovem.Jsem tady asi už dlouho a vnímám to jinak,proste mi přijde čím dal více normální jít na ryby a neřešit kolik je hodin a kdy mám přestat z lovem.Jsou tu samozřejmě také omezeni a mnohem přísnější než v ČR ale porad je tu i možnost si zalovit dle gusta se vším všudy.Je to hlavně o dialogu a pochopeni.V Kaprarine je spousta odlišnosti,vždy nejde o trofej v počtu kilogramu udává ných kolikrát na setiny gramu,i zde jsou rybáři kategorizovani ale vždy je to pocit stravenej na rybach,omlouvám se všem kterých jsem se tu dotknul.Rad si také v Česku zarybarim,zajdu na stiky a nemusím tam byt non-stop ale Kaprarina je moje srdcovka asi proto ze jsem sní zacal ve Francii.

NPavouk‌ - Profil | Pá 1.3.2013 21:29:39

Rastacarp >> mas to blbě..Dobří kráčejí vyrovnaným krokem. Ostatní, aniž o nich vědí, tančí kolem nich dobové tance.

Nnofish - Profil | Pá 1.3.2013 21:07:17

Rastacarp >> mi zas ty jeho názory "sedí" a souhlaím s nimi. Hlavně s tím posledním zápisem v téhle diskuzi. A takhle hloupých nás tu je. Ještě z toho budeš mít nějaký záchvat, bacha na to.
Mimochodem, jestli chytáš ve Francii, tak se nám sem nese*... do chytání v ČR... Neber to ve zlém, ale já taky nezakazuju američům střílet ryby, když to nedělají u nás, nebo nechci aby v Anglii chytali na 6 prutů, protože mi to může být jedno...

NLee-Haney - Profil | Pá 1.3.2013 20:50:45

JaČ >> Nesnaž se ,on Rostid má jeden zásadní problém.Žije v představě že když po sobě uklízí,že když se chová slušně což mimochodem jsou věci které jsou samozřejmostí že by měl mít nárok na lepší podmínky lovu,že by se měl řád přetvářet požadavkům kaprolovců.Tyhle lidi nezajímá že existuje spousta lidí kteří chcou zachovat nynější řád pro které není přežitkem a chápou že omezení mají nějaký smysl.Nakonec i to že na svazovkách není neomezený lov a svazovky prostě nejsou uhlídatelné drží některé individua na soukromacích.Jestli někdo chce mít kvůli své nenažranosti a pohodlnosti plné svazovky kemperů,bordelářů tak jejich věc,ale horší je že tohle všechno odserem všichni.Tihle lidé jsou totiž bezohlední a hledí jen na sebe,nezajímají je následky jejich jednání.Jsou krátkozrací a nehledí do budoucna.Taky jsem v minulosti byl takový,ale dneska se mi z těchto lidí opravdu zvedá kufr.

NSven - Profil | Pá 1.3.2013 14:21:39

Rastacarp >> "Tak jo.legislativa je postavena na funkcni demokratické společnosti ne jako v ČR,v ČR není demokracie ale postkomunismus a to je problém c1.Nikdy nedozeneme to co je v zapadni Evropě bežné a vždy budem držet slepě krok s temi loutkari co nám porad tahají za provazky.Nesrovnavam Jabka s hruškami ale Česko z Francii"

Buď tak laskav a nesrovnávej nás s nějakými žabožrouty.....
Nejsme sice nic moc ale ve srovnání s nimi, obstojíme kdykoli.
Stát který v dějinách všechno p@sral http://mmister.com/vojenska-historie-francie/, který vymyslel komunu, komunardy, který nás hodil do chřtánu Hitlerovi aby s ním vzápětí kolaboroval, a který dodnes žije z toho, co naloupil v koloniích,http://cs.wikipedia.org/wiki/Francouzsk%C3%A9_kolon​ie viz poslední počin v Mali...... dík ale o takový vzor určitě nestojím.

NWoohooo - Profil | Pá 1.3.2013 12:41:48

S prominutim jesli je nekdo poleno a nechytne kapra na 2 pruty a mysli si ze 3 to vyresi :))) jak tak tady ctu tu diskuzi :))) chjo :))) kaprari kaprari :)))

NLee-Haney - Profil | Pá 1.3.2013 10:43:41

Rostid >> Já o to stojím?A kde jsi na to přišel?Já vidím jen to svoje?To spíš ty ne?Brečení pseudorybářů by se dalo přirovnat tomu jako kdybych já chodil brečet na soukromák proč tam nemají podmínky lovu jak na svazovce,protože já takové chci.
Napíšu ti to ještě jednou.Nynější řád na svazovkách je nastaven tak že si v něm má možnost zachytat každý od kapraře po plavačkáře atd.Jsou zde však různá omezení které chrání rybu tím že stěžují lov.Jsou však lidé kterým tohle prostě nestačí.Jsou liní a smotat pruty v letních měsících na 4 hodiny je pro ně nepřijatelné.Tihle lidé nepotřebují prakticky spát,protože jsou tak omámení světem rybolovu že spánek prostě nepotřebují,chcou chytat na 3 a více prutů,protože na dva nic chytnout asi neumí a navíc jsou tak zdatní že ovládat 3 pruty současně jim nedělá naprosto žádný problém.Co těmto lidem nenabídne svazovka to jim nabídne soukromý revír.Kdyby se na svazovkách začalo provozovat to po čem někteří křiklouni volají,tedy po přetvoření svazovky na soukromák tak nám v Čr vznikne jen jeden druh revírů a ty kvanta rybářů co hledají právě svazový rybolov by neměla kde chytat.Takže mi jednoduše řekni kdo vidí jen to svoje?

NLee-Haney - Profil | Pá 1.3.2013 9:30:42

TRUHLÁŘ >> Ještě mi začni tvrdit že doba se mění k lepšímu a bude to opravdu dokonalé.Dneska se vše jen přizpůsobuje lidské lenosti,pohodlnosti.

Ndeni 79 - Profil | Pá 1.3.2013 7:12:34

Je videt ze v Anglii umi sebrat ze zeme penize.
Pritom by to bylo docela jednoduche. Vytvorit nekolik tipu povolenek.
Stavajici-za cca 1800,-
Stavajici+non stop-1800,-+cca 5000,-
3 pruty za stavajicich podminek-cca 9000,-
3 pruty+non stop- cca 13000,-
Vybrane bonusove penize by mohly byt pouzity na zaplaceni clenu RS a na navyseni jejiho poctu. Dale na zaplaceni brigadniku uklizejicich brehy,mimoradne nasazeni jinych druhu ryb(dravci,bila ryba...)
Tot muj nazor

Nbremic - Profil | Ne 3.3.2013 12:24:48

Rastacarp >> Mrk je ideální místo pro kajícníky :)

Narnošt - Profil | Pá 1.3.2013 23:38:03

Nevím o čem celá ta virtuální válka je...V Anglii se možná někde dá chytat na tři pruty a u nás na svazovkách se chytalo,chytá a bude chytat na dva.Je dost nepravděpodobný,že by se s tím v budoucích letech nějak hýbalo...Tečka...

NJaČ - Profil | Pá 1.3.2013 21:26:59

Rostid >> A já zase nemám nic z toho, že nemůžu vláčet štiky v březnu, když tak berou. Jak k tomu dojdu?
To je přece velká nespravedlnost a musí se to řešit! A víš, jak berou sumci v květnu?
A nemůžou se kvůli nějakým debilním paragrafům chytat.
To je pro mně obrovská nespravedlnost a ti páprdové, co sedí na svazu s tím nehodlají lautr nic dělat!
A co vím, už je to tak přes čtyřicet let!
To je pakárna, co?
Podepsal jsi při zkouškách na první povolenku, že se budeš řídit svazovými předpisy?
Já ano.
Tak se nad tím zamysli.

NFlip - Profil | Pá 1.3.2013 16:06:00

Venca888 >> no já jenom že mi celej ten českej Kocourkou jehož majstrštikem je naše rybaření trochu připomíná film ,,Kokosy na sněhu".Pořád se chceme někomu rovnat s někým se srovnávat, požadovat stejná práva jako ve vyspělých zemích a přitom myšlení a hlavně chování máme na úrovni obyvatel banánové republiky:-(

NSven - Profil | Pá 1.3.2013 15:52:00

Rastacarp >> já se také nikoho nezastávám ale Francie to tedy nebyl ten nejšťastnější příklad.
Nebýt Československa, tak by se Frantíci chodili dívat na zajíce, bažanty a koroptve max. do ZOO.
Všechno si vystříleli a sežrali do posledního brka, "hospodáři".....

NFlip - Profil | Pá 1.3.2013 15:46:21

Nedávno jsem četl že ve Švédsku se většinou nezamykají baráky a auta-proč se to nedělá u nás?- vždyť tu máme taky lidi z masa a kostí?:-(

NJaČ - Profil | Pá 1.3.2013 14:19:41

hraji >> Už ho nech Jirko.
Kromě toho, že to nemíní číst, mi neodpověděl ani na jeden dotaz, tak co od něj ještě čekáš?
Někteří kazatelé nových pořádků ještě poctivé diskusi ani nedorostli.
Jsou to jen výkřiky od anonymních klávesnic.
Hezký den

NWorrn - Profil | Pá 1.3.2013 14:02:01

Rostid >> nikdy taky není napsáno že to uděláš...což považuji za pravděpodobnější! Dokonalý nejsem to v žádném případě, ale rybářský řád jsem ctil vždy. Jestli je napsáno že je omezena doba lovu, nechytám a nedoufám ,že mně nido nechytí. Jestli je zakázáno
vyvážet...nevyvážím jednoduché nemyslíš. A pokud se mi to nelíbí udělám něco pro změnu nebo se na to vyprdnu a budu obrážet soukromáky.
Co jsem přinesl pro zlepšení...chovám se 20 let rybaření tak jak mi řád stanoví a to je dost. Udělat to každý diskutéři jako ty by neměli o čem plkat:))

Nsplávkař - Profil | Pá 1.3.2013 13:49:11

Je zajímavý pozorovat, jak by tu někteří neustále chtěli na oko chránit ryby před rybáři kteří jim ,,škodí,, a přitom jim ve skutečnosti jde jen o to, aby se ty možnosti ,,škodění,, neustále rozšiřovaly.

NWorrn - Profil | Pá 1.3.2013 13:48:39

Rostid >> kecy v kleci...to jsi ty...nějaký návrh mám ,ale to musí definovat jiní...charakteristické pro bludimíry....vlez do výboru ve své organizaci a prosaď se na místo kde můžeš něco změnit...ale to bys musel něco dělat a ne plkat...

Nhraji - Profil | Pá 1.3.2013 12:39:15

Rastacarp >> ona je základní otázka, co si kdo pod pojmem demokracie a svoboda představuje. Většina se dovolává pouze svých domnělých práv, o povinnostech slyšet nechce.

NPavouk‌ - Profil | Pá 1.3.2013 12:30:30

Rostid >> ty vůbec nemáš představu jak to chodí v praxi, jen plná huba keců a co by se mělo a nemělo.

Ncindy - Profil | Pá 1.3.2013 12:30:29

Já myslím, že důvod proč chytat na tři pruty je jen jeden. A to reklama výrobců kaprařských potřeb. Pár výrobců vlastně těm, co téhle snobárně podlehnou diktuje, co všechno potřebují aby kaprařský průmysl mohl rýžovat. A součást toho je i to, že za třech nebo čtyřech prutech se vydělá víc než na dvou. Nic víc v tom není.

Nhraji - Profil | Pá 1.3.2013 12:03:07

Rostid >> píšeš o něčem, o čem asi víš málo, psal jsem to sem včera, ale administrátor to smazal.
Není snadné prokázat nepořádek pokud nechytíš dotyčného přímo při činu a ten si nezadokumentuješ.

NJaČ - Profil | Pá 1.3.2013 11:52:57

Rostid >>Mám pravdu ve všem.
Ale kdo jsou ti lidi, co chtějí ty změny a proč je chtějí?
Je to jedna skupina lidí, která chce svým představám přizpůsobit podmínky , které platí pro všechny.
Myslíš si, že po těch změnách volá aspoň víc, jak 50% rybářů.?
A co nabídneš tomu zbytku, jako protihodnotu, když svou vášeň budeš nepřetržitě ukájet na místě, kde oni si několik týdnů ani nelajsnou.?
Budeš jim vyprávět o uklizeném místu a pohodě a klidu z krásného prostředí?
A myslíš, že ti budou vděční rybáři malé organizace, až v každém rohu jejich půlhektarového rybníčka vyroste stan se třemi vidlemi a sešněruje nonstop celý rybník byť jen na několik dní?
Myslel jsi na důchodce? Taky jednou budeš.
Demokracie je dialog, kde si chtěnechtě musíš vyslechnout i názor druhé strany.
A pak nad ním uvažovat a dospět k řešení, které vyhovuje oběma stranám
Poslat ho do řiti je ale jednodušší.

NLee-Haney - Profil | Pá 1.3.2013 9:23:48

Rastacarp >> deni 79
Ale proč pořád chcete dělat více druhů povolenek,proč pořád chcete dělat typy revírů?Vžďyť tohle všechno už u nás máte!!!Kua jste tak natvrdlí a nebo to stále nechápete?
Svazovka-klasický lov s možností lovu na jednu povolenku na více revírů s lovem zaměřeným klasickou rybařinou s větším omezením lovu.
Soukromák-povolenka většinou na určitý revír s určitým zaměřením s volnějším režimem lovu - lov na 3 klacky,non stop,zavážení atd.
Máte to před očima a pořád vymýšlite kraviny.

N(o)_(o) - Profil | Pá 1.3.2013 8:57:35

Na MP bych 3 prut přidal jako bonus dlouholetým rybářům, naopak dospělí začátečníci pouze na 1 klacek po dobu 3 let....

Ndardajarda - Profil | Pá 1.3.2013 8:10:30

Někdy bývá chytání i na dva pruty až moc, ve správný čas na správném místě a s dobrou nástrahou můžou být i dva pruty problém....spíše non-stop bych uvítal.

NIvo - Profil | Čt 28.2.2013 20:15:13

aqua57 >> Celá věta zněla takto : Smysluplně uhlídat a ovládat tři pruty najednou je obtížně realizovatelné a skýtá celou řadu možných problémů – jak pro samotného rybáře, tak proto jeho kolegy v okolí, tak pro ryby samotné.

Zažil jsem za tu dobu , co se věnuji kaprařině spoustu lovů, kde byly ve stojanu tři pruty. A těch buď nechtěně komických či vcelku nepříjemných situací, vzniklých lovem na vyšší počet prutů jsem zažil spoustu. A nebylo to o umění či neumění rybáře. Prostě došlo snad i zákonem schválnosti k něčemu, co způsobilo krizovou situaci, která by nenastala při lovu na dva pruty. A to jak pro samotného rybáře, nebo pro jeho kolegy či pro rybu. Vycházím ze svých vlastních zkušeností. Nic víc.

NBicák - Profil | Čt 28.2.2013 8:31:36

Nechal bych to na dvou pac az se schvalej 3 lidi budou chtit 4 a pak to tak pude dal......,.....

NtomisBMW - Profil | Čt 28.2.2013 0:13:11

Byl bych opravdu rád kdyby to zustalo u dvou ....