Co dělám špatně? Ne-úspěšný feeder na řece

Dobrý den,

zkouším letošní rok aktivněji lovit na řece Sázavě (úsek Čerčany-Nespeky), cca celkem 8 "fleků".

Prakticky vždy se opakuje to samé, přijdu k vodě, zakrmím krmítkem jedno místo (jak jen přesně to umím). Pochytám pár cejnků, plotic, sem tam podoustev. Po nějaké době co nahazuji vidím aktivitu malých ryb, ale jsem bez záběru. Zkouším menší háčky, delší nebo kratší návazce, a nic ... Nahodím náhodně na jiné místo a bývá z toho tlouštík, lepší cejnek, lepší plotice - ale opět jen pár ryb z místa.

Jiná situace je po ránu,

pokud jdu na ryby hned po ránu chytnu na vlasovou montáž a 30-60 minutový nához bez předkrmení často pro mě poměrně slušné kapříky (55-65cm) nebo i pěkné cejny (45-55cm), kolem osmé to však již mohu zabalit - nikdy se mi později takto lepší ryba nepodařila.

Krmivo volím dle nálady - lorpio, traper, sensas, domácí šroty se solí a nějakou práškovou příchutí, doplněno o bonduele, vařený partikl, mini peletky - zkouším to či ono, co zrovna mám, na co mám náladu. Vždy je ale krmení bohaté na větší částice, zkoušel jsem i červy, bez většího efektu.

Krmítka dle proudu 30-70gr, kmen 22, návazce 16-20 (20 hlavně na větší ryby po ránu), laboruji i s délkou návazců.


Nejde mi o velké ryby, nevadí mi se prochytat přes menší ryby nebo chytat jen menší, ale nechytit na dva červíky na krmeném místě ani ouklej je mi podezřelé. Vím, že je nasazeno z nedávné doby poměrně hodně kapříků 35-40cm, během polední/opolední vycházky se mi jeden dva skoro vždy podaříl, ale je to na druhý prut nahozený delší dobu opět na vlasovou montáž a větší nástrahu (nejběžněji cukk kukuřice).

Máte nějaké rady, tipy? Co s tím? Jak ryby udržet?
Autor diskuse: Vorliczek - Profil , 28.4.2019 feeder - techniky lovu
2 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nsven - Profil | Ne 28.4.2019 13:08:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vorliczek >> Co děláš špatně ? Především příliš věříš šablonám..
Vykašli se na rady jak chytá někdo jiný, někde jinde a za jiných okolností...
Proč ?
Protože tak chytá někdo jiný, někde jinde a za jiných okolností..
Každá voda je jiná, má jinou osádku a na ní působí různé vlivy (teplota, atmosferický tlak, výška hladiny, rychlost proudění, životní cykly podmíněné ročním obdobím, migrace za potravou, tření atd..
Snaž se být u "své" vody co nejvíc, dál zkoušej, více si důvěřuj, buď více trpělivý, vypracuj si vlastní postupy....
Kdyby existovaly univerzální rady na 100% ní úspěch, byly by už vody bez ryb..

Snad jednu konkrétní radu na závěr:. vykašli se na přílišnou "jemnost", ta je na řece spíš kontraproduktivní a větší pozornost věnuj konzistenci návnady, v závislosti na hloubce a rychlosti proudu vody, v které právě chytáš ...
Nemáš za co :-)

NDarďas - Profil | Ne 28.4.2019 8:30:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Co je špatně?Tak nad tím ....bádám pár desítek let.A pořád bez výsledku.:-) Ať se daří.