Trhání kmenového vlasce při náhozu

Dobrý den všen,

chtěl bych Vás poprosit o radu. Chytám na feeder a často se mi stane, že utrhnu při náhozu kmenový vlasec - tzn. do vody letí celá montáž i s krmítkem. Většinou to mám navázané klasicky přes "hokejku". Na vlasec dám hokejku, pak gumovou kupičku, pak obratlík a na něm je návazec. Stává se mi to bez oholedu na prut, který používám - asi to nebude očky prutu. Mám taky dojem, že se mi to nemotá kolem špičky před náhozem - to vždycky kontroluju, že očka na špičce jsou hladce průchozí.

Možná vysvětlení:

1) Jedna moje teorie je, že okraje hokejky jsou dost ostré, je to sice plast, ale ne moc dobře "finishovaný". Vlasec se o to poškodí a utrhne.

2) Může to být rukama? Když se to neutrhne, jsem shopný hodit celkem daleko, ale možná se do toho mo opírám, špatně hážu?

3) Nebo vlascem? Mám tam Essox Raptor 20, na kapry 24.

Díky za Váš čas a názory.
Autor diskuse: Black_Tea - Profil , 27.7.2017 feeder - techniky lovu

NP!F - Profil | Pá 28.7.2017 7:35:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Black_Tea - >> takže poporadi.

1. Hokejkou to nie je, silon je tvrdší, skôr poškodí hokejku, než naopak.

2. Či to urves vlastnou vinou by si mal cítiť pri náhode, ak si to mal omotane okolo ocka a podobne.

3. Raptor je slušný silon, záleží aké na to dávaš krmitka. Nemôžeš čakať, že tam dáš 50g krmitko, narves ho doplna a chceš to poslať za horizont, to je proti fyzike.

4. Stávalo sa to aj mne, dôvod bol v dvoch veciach. Po prvé, kalná voda - očká môžu byť akokoľvek hladké, čiastočky piesku sú ako smirgel. 10-20 nahodov a pri dotahovani krmitka ku špičke cítiš, že to drhne. Môže to byť aj sutrami na dne, slavickami a pod. To isté spraví príliš povolená brzda, čo má za následok stocenie a oslabenie silonu.

Ja som to najprv riešil 10m nadvazcom z 0,15 šnúry, potom sa začal chytať iba na šňůru.

NNightmare Fish - Profil | Pá 28.7.2017 6:27:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kovis >> Přesně jak říkáš, tohle se mi stáválo pořád. Z ničeho nic jsem upálil montáž při náhozu..Jelikož chytám na hodně kamenitém dně, začal jsem dělat to, že po každém lovu z cívky odmotám 10 metrů vlasce a vyhodím ho...Jasně prodraží se to, když po každém lovu přijdeš o 10 metrů vlasce, ale je po problému při nahazování a pořád lepší odmotat vlasec po lovu než pak kvůli podřenému vlasci přijít o rybu...