Nedej se! - Továrny na kapry

Diskuse k bleskovce Nedej se! - Továrny na kapry

Autor diskuse: Dida - Profil , 27.1.2014

Jovánek - Profil | Po 27.1.2014 12:33:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Fishky >> Dobrá, možná kdysi byl mokřadem. Z toho vyplívá, že by dříve nebo později by asi zarostl úplně, vyschnul a byl by tam kus zarostlé země s trochou bažiny. Anebo, jako v mnoha případech, to kdysi člověk vybudoval jako rybník a vznikl z toho mokřad.

I kdyby to tak s tím mokřadem bylo, stále nevidím jediný důvod, proč by měl rybníky člověk nechat přírodou přeměnit v mokřad.

fajanek - Profil | Po 27.1.2014 11:29:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kdybych měl rybníček, tak budu taky vyvíjet snahu aby se sám uživil a případně mi i něco vydělal. Určitě by bylo z biologického hlediska krásné nechat si půlku rybníka zarůst litorálními porosty, ale tím se mi výdělek sníží. A kdo mi to zaplatí? Slečna botanička asi ne. Je to stejné jak památkáři. Kecají jak by to mělo být, ale kde na to vzít peníze to nepoví a oni to člověku nezaplatí...

fotojakes - Profil | Po 27.1.2014 11:09:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pořád všem uniká, že rybník je lidská stavba, vybudovaná primárně za účelem chovu ryb! Nikoliv ke koupání, nikoliv jako hnízdiště ptáků a kdo ví čemu ještě, ale k chovu ryb. Krom toho mají rybníky další důležité, i když sekundární účely, jako je zadržování vody v krajině z čehož profituje příroda v širším okolí rybníků, nebo právě to, že zachycují splachy z povodí nad sebou. Voda, která teče z rybníků může být sice o něco bohatší na živiny, ale nikoliv natolik, že by to zatěžovalo toky pod rybníky jako tomu je v případě splachů ze zemědělství, nebo kanalizací lidských obydlí.

fotojakes - Profil | Po 27.1.2014 10:48:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Royale with Cheese 3 >> když ti bude jako rybníkáři kvasit v rybníce obilí, tak zkrachuješ sám a velmi rychle:-) O tom kolik rybníky zachytí splachů živin z polí také nikdo nemluví, protože se jim to nehodí.