Školní I. a II. - svazové revíry?

Autor diskuse: Elgorn - Profil , 31.3.2010
11 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NSumík1965 - Profil | St 22.9.2010 17:45:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Docela k popukání je info, že provozovatel nabízel 50 ročních povolenek (ke stavu lovných míst) městu Chabařovice. Platící klienti ve frontě a nebo pořadník jak na žigulíky??? Saurone vždyť jsi už dospělý chlap a určitě nevěříš na pohádky :-))))))))

NSumík1965 - Profil | Út 7.9.2010 19:40:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kamarád mě upozornil, že provozovatel výše uvedených rybníků se na svých stránkách doznal, že donedávna měl vyvěšenou výzvu o výkupu trofejních ryb a dále se doznal k výkupu dvou trofejních kaprů. Kounul jsem se na ty stránky a zjistil, že je to pravdou, až na ten styl doznání, kdy jsme vlastně špatní mi všichni rybáři a jen ten pan provozovatel chtěl ty chudáky ryby zachránit ve svých rybnících. Jinak jsem objevil dobrý počteníčko k tomuto tématu na stránkách MO ČRS Teplice z června 2010.

NPoušťák - Profil | Út 31.8.2010 23:09:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

foxx >> Nevím jestli je p.Dobíhal ichtiolog,a ani mě to nezajímá,ale ty jsi ichtyl.Neuč mě znát Školáky a jejich hloubky a profil dna,protože když já tam chytal,tak ty jsi skákal z jednoho vaječníku na druhej.Revír s touto hloubkou a zabahněním je ke komerčním účelům naprosto nevyhovující a naprat do něho tolik trofejních(ukradených ze svaz.vod)ryb přímo ubohost,a na to nemusím být vystudovaný ichtiolog.A nazvat tyto krcálky jezerem je velice úsměvné.

Nsauron13 - Profil | Po 30.8.2010 21:58:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Elgorn >> Zbídačenej jako všechny svazový ryby převezený do revírů,nazývajících se revírem propagující Sportovní rybolov.Jen ta teorie a etika sportovního lovu jim chybí .... Hlavně že to sype,najde se furt ranec machrů,co si zde namastěj ego dvackou ..

Měl jsem rybářského přítele,co si lapnul 19ku na Chlumci,chtěl se se mnou podělit o radost,ale já to nepochopil.Jak se může někdo vytahovat s chudákem ze soukromáku.Uraženě se obhajoval a to je voda na můj mlýn :) Pak mi ten dotyčnej ještě na obhajobu napíše,že chce prosazovat K-70 a že jsme jen tlučhuby co jen kecaj o tom jak chtěj změny a nic pro to nedělaj ... ubohost a protiřečení dnešních namasírovanejch rybářů..K-70 versus chytání převezených kaprů ze svazovek.Co to je? To jaksi nechápu a snad mi to někdy,někdo vysvětlí.V kartě dokonce má,že nepodává informace o revírech a sám je nabídnul kamarádovi jen aby ho zaujal ....
Extrémů je kotel ... Stačí jen otevřít oči :)

NSumík1965 - Profil | St 4.8.2010 13:26:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pánové o tuto debatu se začal zajímat pan Dobíhal a díky tomu zmizela výzva všem masařkám o výkupu jejich trofejních úlovků, která byla vyvěšena v chodbě domu pana Dobíhala, která vede k rybářským potřebám Trousil. Na příspěvek foxxe nebudu nijak reagovat, protože to v jeho případě nemá cenu. Přeji všem krásné dny u vody.

Njarda 2004 - Profil | Út 3.8.2010 11:04:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

foxx >>Pane kolego to co jste tady převedl je naprosto dokonalý pšouk klávesnicí a to že jste urazil i ostatní rybáře zde se sdružující je jen ukázka toho jak se správně a bezchybně lobuje za věc sobě blízkou. Pokud by tvůj příspěvek vedl ke konstruktivní diskuzi, jak ty sám říkáš "používejte argumenty" tak by jsi mněl jako první ty argumenty použít a né vyprázdnit svůj slovník urážkami a napadáním. A jestliže má tohle být taková malá agitka tak jistě splnila svůj účel beze zbytku a pán majitel bude jen rád za reklamu.

Nsauron13 - Profil | Út 3.8.2010 10:41:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

foxx >> Je super registrovat se jen jako právní zástupce :)))))) Já názor nezměním ani po tvých silných slovech.Nemám za potřebí někoho vyhledávat a už vůbec nemám zájem se nechat od tebe soudit ... Vše co jsem napsal,za tím si budu stát.
Tvá propagačně reklamní obhajoba mě pobavila,jen tak dál,držím ti pěsti ...

Nsauron13 - Profil | St 14.7.2010 16:32:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jarda Š. >> Mě štve,že jsou to revíry zabývající se Sportovním rybolovem,ale pravda je taková,že všechno se to dělá hlavně aby si dotyčný nahrabal ... Kde je úcta k rybě a etika s tím spojená,když sportovní rybolov? V peněženkách :( Bohužel,náš stát a naše mentalita nikdy nesplodí revíry s úrovní Evropských kaprařských velmocí ...

Nsauron13 - Profil | St 14.7.2010 16:15:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jarda Š. >> Nevím jestli se dá těšit na soukromák,kde to majitel ani nezná a narve tam jesetery,kterým mělký rybník dobře neudělá ......
Ty nadávky mají svůj důvod,nemyslíš? Převážení ze svazovek za účelem zisku,ryby v hrozném stavu,střet dvou táborů kaprařů - masírek,co se chluběj,že jejich největší kapr má dvacet a přitom se bojej přiznat že je ze soukromáku ... Přijdou na svazovku a vyhořej,protože jsou většinou ztraceni a nedokážou ani přijít na to jak udělat záběr,protože ten rybník nemá správce,který by mu poradil na co jezděj a všude argumentujou ,že my na to prachy máme atd. ... Járo,věř mi,že zde na MRKu jich je požehnaně.
Můj názor je takový,že není soukromák jako soukromák,já ve svém okolí ale žádný na úrovni nemám ...

NSumík1965 - Profil | St 14.7.2010 10:25:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Včera jsem stál v prodejně rybářských potřeb Trousil , kdy tam vběhl jako tajfun pan Dobíhal , který se hrnul k regálu, kde jsou vystavené váhy, mermomocí vyžadoval váhu do 50kg a osvětlenou, prodavači řekl, že ji musí vozit u sebe v autě (pro strýčka "Náhodu"), osobně si myslím, že spíš pro kontrolní vážení při výkupu trofejních ryb. A zase mě bylo po zbytek toho dne úzko z takových lidí, kteří se sníží k takovému pro mě nemorálnímu jednání.
Jinak výzva pana Dobíhal, že vykupuje trofejní ryby od rybářů je neustále na stejném místě.

Nsauron13 - Profil | Pá 23.4.2010 22:18:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bydlím v Chabařovicích a v Chabařovických novinách vyšel zajímavý článek od jednoho rozčarovaného kolegy,kterého nebudu jmenovat.Doufám že mi odpustí,že ho cituji.Ale pravda by měla vyjít ven.Tento článek je i rozvěšen přímo u revírů.Beru ho jako "poselství" :)

V novém soupisu revírů vydaných ČRS se každoročně pod číslem 441001 Bílina 1 objevují rybníky Školní 1 a Školní 2.Vepište si "ZRUŠENO",jako je to u mnoha jiných rybníků,částí řek a potoků naší republiky.

Jak k tomu došlo?Chce se říci,že jako vždy.Rybníky jsou v majetku státu,a tedy ve správě Pozemkového fondu ČR,zde konkrétně toho se sídlem v Teplicích.Tyto rybníky vždy (v novodobé poválečné historii) spravovali a užívali jako nájemci rybáři ke spokojenosti celé rybářské obce.Mnozí z nás,včetně mne,začali dělat první krůčky,chytili jsme zde svou první a nejkrásnější rybu a na rybníku se vždy sjížděli rybáři z celého okresu i ze vzdálenějších míst.Tak tato idyla nám skončila.Pozemkový fond ČR svým výběrovým řízením na nového nájemce v únoru 2010 vybral pana Aleše Dobíhala,který nabídl nejvyšší cenu,tedy 169.000 Kč za rok pronájmu,rybáři nabídli 24.000 Kč.Rozhodovala tedy nejvyšší nabídka a ne společenský přínos či jiné rozumné aspekty.Opět se vše přepočítalo na peníze.Jak k tomu došlo,že z ničeho nic se rybníky pronajmou jinému zájemci? Těžko říci.Pravdou je,že rybáři se snažili již před dvěma roky tyto vody získat do trvalého pronájmu,odpovědí jim mělo být,že je to voda státní a tedy se není čeho bát.Bohužel výsledkem je to,že vodu získal nový soukromí nájemce,který má dalekosáhlé plány na komerční rybolov.Mohu uvést,že úvahy nájemce jsou např. takové,že mají být vystavěna mola,kotviště člunů,WC,rybářská chata atd. Již 17.2.2010 na Radě města Chabařovice tento podnikatel s radou města na vlastní žádost jednal,předložil svůj podnikatelský záměr s rybníky a předložil současně žádost o pronájem sousedících pozemků,jež mají v pronájmu rybáři (ČRS).Ani doprovodný projev tohoto nového nájemce radu města nepřesvědčil a ta jeho žádost zamítla s upozorněním na nemožnost jakékoliv výstavby,neboť se jedná o součást uzemí lokálního biocentra.Nájemce rybníků si dne 16.3.2010 podal další žádost,a to rovnou o odprodej pozemků v okolí rybníků.
NESCHVÁLENO

... atd.
Pane kolego,smekám a předávám tímto vaše poselství.

Pro mě to bylo místo odpočinku,mám tyto rybníky téměř u baráku a vždy,když jsem šel venčit hafana nebo jen tak se procházel s přítelkyní,zamířil jsem právě k těmto rybníkům.Dnes??? Rybníky obchází týpek namasírovanej pitbullem a vykazuje pryč vše,co zamíří k vodě.Co to jako je??? Nějaký trendy? I já jsem tam začínal,o dost trofejních ryb jsem tam přišel,včetně nádherné štiky,kterou jsem vylákal z trubky,vždy jsem se vyblbnul i s krmelcema a šulínkama,když jsem nechtěl vláčet "tunovou" kaprařskou výbavu.Od lesa jsem měl i svůj flíček,kde jsem měl klid i přehled :). Je to fuč,a můj názor je takový,že tohle se bude dít i s většinou našich oblíbených vod ... Pokud vám nebude líto,dát 500 kč za den,o tyto vody nepřijdete.Já nebudu tyto podnikatele podporovat.A asi je nás tu více.Realita je taková,že s tímto trendem nikdo z nás nic neudělá :(((

Červené karty: foxx