7. a poslední kolo JČFL 2014

Kategorie: Feeder
Dospěli jsme s Jihočeskou feederligou 2014 do úplného konce. Přemýšlím, jak tenhle poslední propagační výtvor pojmout. Co se mě týče, jako mnoho závodů, i tenhle jsem podělal a i tentokrát nevím proč a čím. Zase mi do jinak skvěle fungujícího krmení pořádně nenajely ryby a nedokázal jsem to změnit, i když kolem mě se chytalo. Nakonec měl ale kolega Petr pravdu v tom, že úspěch je už umístění v první desítce, což se při počtu devíti účastníků dalo zvládnout. A s odřenýma ušima jsem uhájil i celkové druhé místo v lize.

Pokud bych to chtěl vyjádřit patheticky, jsme vítězové všichni, protože jsme dokázali dát dohromady velice vtipnou partu cca 11 nadšenců a SNAD položit základ budoucí oficiální jihočeské feederové soutěži, na které už se pracuje. Kaňkou je, že místo očekávaného stoupajícího trendu účasti to bylo přesně naopak. Zbyli duchem skuteční skalní závodníci, kteří si na závod udělají čas vždy, kdy je to jen trochu možné. Závod od závodu se počet účastníků snižoval. Odpovídá to však reálnému stavu, když se u nás na jihu rozhlédneme kolem vody. Jako rybářská stráž s krajskou působností jsem zkontroloval za poslední rok a půl mnoho rybářů, ale jen hrstka z nich byli feedraři. Z té hrstky ještě menší hrstka bude mít chuť závodit a z té menší hrstky ještě menší hrstka v závodění vydrží. A tenhle fakt je potvrzován i ostatními kolegy z jiných částí Jihočeského kraje. Konec konců se to projevilo i 3.5.2014 na jediném oficiálním feederovém závodě v jižních Čechách (který pořádá předseda pražské sekce LRU feeder), kde z asi 24 účastníků byli jen 3 - 5 Jihočechů, kteří si to přišli vyzkoušet (včetně mě a budoucího vítěze JČFL 2014). Zbytek pole byli prvoligoví závodníci odjinud z republiky.

K poslednímu závodu JČFL: zvolili jsme pěkný úsek v Kolodějích nad Lužnicí, kde už na podzim není ani noha. Bylo tedy jisté, že budeme mít celý břeh volný pro sebe. Ryby nám v tréninku braly nad očekávání dobře, voda měla 9°C a vždy zvýšený podzimní průtok na Lužnici už opadl. Trať je tvořená středně velkou, proudnou řekou, a dvě kola byla proto nutností. Zajímavé je, že ve druhém kole se na rozdíl od prvního skoro vůbec nechytalo (až na pozdějšího vítěze, který seděl na forhontu). Chytala se jen tu a tam náhodná ryba. Předchozí kolo asi s rybami udělalo svoje. Chytal jsem v prvním kole na G5 s Rekord goldem od MVDE a do zálohy jsem si namíchal černou plotici Super Champion. Nefungovalo ani jedno. Přesněji řečeno s mýma rukama nefungovalo ani jedno. Nedokázal jsem udržet absolutní přesnost nahazování a to bývá 90% úspěchu. Ve druhém kole jsem házel ještě dál a to byla s přesností už hrůza a nepomohla mi ani změna směsi na Turbo a Turbo s Rekord goldem (vše od Marcel van den Eynde). Mám do příštího roku hodně o čem přemýšlet. Do hry v závodě vstupují nějaké faktory, o kterých zatím nemám ani ponětí, tudíž je neumím ovlivnit a stojí mě ve většině případů nějaké slušnější umístění. Na ty je potřeba přijít časem u vody. Celkově se mi povedl jen jeden jediný závod (v Písku), a jak jinak: nevím proč. Teď v zimě bude dost času na rozklíčovávání uplynulých výsledků a trénování dovedností rybolovem v chladné vodě.

Díky patří spoluzakladateli JČFL Vláďovi, který opatřil zdarma velký pohár i s popisem pro vítěze ligy a další závodník a majitel rybářských potřeb ve Vodňanech Radek Křenek věnoval ze svého věcnou cenu – misku na krmení ke křeslu s adaptabilním držákem na různé nohy. Prakticky stylem start-cíl vyhrál ligu i tři ze sedmi závodů Pavel Mikeš. Pozdravit a nafotit nás spontánně přijel Míra Stejskal, předseda pražské sekce LRU feeder, což byl sympatický krok.

Naše „liga“ bude příští rok rozhodně pokračovat - s malými změnami, které přinesly zkušenosti z tohoto roku. A opět bude otevřená všem slušným rybářům (rozuměj slušným k rybám a přírodě).

Výsledky, fotky a informace na: jihoceskafeederliga.mrk.cz


 
Bečetka - 25.11.2014

Diskuse k miničlánku

Nachos - Profil | Pá 28.11.2014 20:16:11

tak jsem myslel že si počtu o posledním závodě JČFL a místo toho jsem si přečet vlastně jen pláč autora :P

Přemet:-) - Profil | St 26.11.2014 19:43:51

Díky patří všem, kteří se na vzniku této neoficiální soutěže podíleli!! :-) Zbylo nás opravdu jen zlomek z těch, kteří na prvním, možná i druhém kole závodili, ale alespoň se utvořilo pevné jádro a bylo tak možné měřit "síly" stále se stejnými lidmi... Moc se těším na příští sezonu, snad bude stejně tak pohodová jako ta letošní a třeba i někdo nový rozšíří naše řady... :-)) Přeji, ať se příště všichni ve zdraví sejdeme :-))

Bečetka - Profil | St 26.11.2014 19:21:31

nextfish >> Dík

nextfish - Profil | St 26.11.2014 11:13:34

Začátky jsou vždycky těžké. Pokračujte a bude to dobré. Držím palce.