Jednoduchý a rychlý rybí salát

Rybí saláty a zavináče

Jednoduchý a rychlý rybí salát
Dělám nejčastěji z hlavy a ořezů při filetování štiky nebo candáta. Dávám i jikry nebo mlíčí. Výborný je i z okouna a tresky (filé), použitelný je pstruh a lipan.

Dám vařit cca 1 litr vody, větší cibuli, polévkovou lžici soli a dvě cukru. Přidám 10x pepř, 4x nové koření, 1x bobkový list a 1x hřebíček na ovonění. Jak to začne vařit, přileji 2dcl octa a opět nechám přejít varem. Pak přidám na 2 -3 minuty varu ryby nebo ořezy a nechám vychladnout.

Oberu z kostí, rozmělním na drobnější kousky, cibuli nakrájet na jemno. Smíchám s kombinací 60/40 majonéza a jogurt. Dávám na ochucení nasekaný kopr, malinko chilli a cca 10cm vytlačené sardelpasty. Chce to nechat aspoň 2 hodiny odležet, aby se propojily chutě. Dosolit pochopitelně dle chuti, případně dokyseluji citronem.

Mě to nejlépe chutná s bílým pečivem, jako příloha rajče. No a není k tomu špatné sušší bílé....

 

rybobuch - Profil, 27.10.2019
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Nladan1303 - Profil | Ne 27.10.2019 10:43:25

dělával jsem ho podobně.ráno na cejny,večer salát k chatařskému tlachání-)))).no je to už 30 roků co jsem ho takhle dělal naposled.