Okouni po mlynářsku (jednoduchý recept)

Smažení ryb

Potřebujeme:
4 okouny menší okouny;
2 lžíce štávy z limetek (nebo citrónů);
sůl;
čerstvý namletý bílý pepř;
hladkou mouku;
2 lžíce rozpuštěného másla či oleje;
1 svazek petrželky;


Postup:
ryby oškrábeme od šupin, uvnitř i zvenku je opláchneme tekoucí studenou vodou, osušíme do utěrky, pokapeme štávou z limetek, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepeme;
na pánvi rozehřejem tuk, na němž ryby osmažíme do hněda;
potom se dají na předehrátý talíř, posypou se řádně propranou a jemně nasekanou petrželkou.

Podáváme s novým bramborem.

 

Zdeněk - Profil, 19.7.2006
Průměrná známka: 1,25

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.