MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

Okouni po mlynářsku (jednoduchý recept)

Smažení ryb

Potřebujeme:
4 okouny menší okouny;
2 lžíce štávy z limetek (nebo citrónů);
sůl;
čerstvý namletý bílý pepř;
hladkou mouku;
2 lžíce rozpuštěného másla či oleje;
1 svazek petrželky;


Postup:
ryby oškrábeme od šupin, uvnitř i zvenku je opláchneme tekoucí studenou vodou, osušíme do utěrky, pokapeme štávou z limetek, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepeme;
na pánvi rozehřejem tuk, na němž ryby osmažíme do hněda;
potom se dají na předehrátý talíř, posypou se řádně propranou a jemně nasekanou petrželkou.

Podáváme s novým bramborem.

 

Zdeněk - ®, 19.7.2006
Průměrná známka: 1,25

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.

[ Vstoupit do diskuse - 0 reakcí ]

Co je nového - všechna témata

Začátek sezóny lovu dravců:


Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniTFG toaster Sandwich Toaster Grill

Za 598
Praktický toaster, díky kterému si u vody připravíte spousty jídel bez potřeby dalšího nádobí!


akce, rybareniBrolly JRC Contact Camou

Za 3899
JRC Contact Camou 60`Oval Brolly - limitovaná edice, doprava ZDARMA!!!


Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
Braunstar - rybářské potřeby Braunstar - rybářské potřeby

Internetový on-line obchod zaměřený na všechny způsoby rybolovu ( 10.000 položek on-line ) Zboží Vám doručíme do 24 hodin ( následující...