rybi hranolky

Smažení ryb

rybi filet,vajicko,olej,sojova omacka,mlete feferonky nebo chili omacka,cesnek,sul,pepr,trosku solamylu.na obaleni:hladka mouka,sladka paprika,eventuelne nejake susene bylinky.rybi filet zbavime kuze a nakrajime ho na platky,velke asi jako palec.na marinadu smichame vyse uvedene surovinya platky ryb v teto smesi nechame marinovat minimalne 2 hodiny.pote smichame mouku se sladkou cervenou paprikou,muzeme pridat i nejake susene bylinkya v teto smesi obalime namarinovane hranolky.pote je ve vysi vrstve oleje nebo ve fritovacim hrnci pomalu uprazime.hotove hranolky vysypeme na papirove ubrousky,kde se zbavi prebytecneho tuku.podavame s tatarskou omackou nakladane okurcicky,paprickya s bilim pecivem.zapijime pivem nebo dobrym vinem.

 

klokan, 10.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.