Karas s pórem a medem

Smažení ryb

Ingredience:

600g karase (2-3 kusy), sůl, hladká mouka, rostlinný olej, 1 pór, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce octu, 1 lžíce medu, 1 lžička solamylu (škrob), saturejka


Postup:

Očištěného, vykuchaného a omytého karase osušíme čistou utěrkou. Po obou stranách jej nařízneme až ke kostem, osolíme a přeneseme na chladné místo místo nebo do ledničky, kde necháme 2 hodiny odležet. Potom jej poprášíme hladkou moukou a opečeme na rozehřátém rostlinném oleji po obou stranách dorůžova. Opečeného karase odložíme pro změnu na teplé místo. V použitém rostlinném oleji osmažíme na proužky nakrájený očištěný pór. K osmaženému póru přidáme sójovou omáčku, ocet, med a promícháme. Přilijeme v trošce vody rozmíchaný solamyl a dochutíme saturejkou. Necháme krátce přejít varem. Připravenou omáčkou přelijeme opečené rybí maso a podáváme nejlépe s rýží.

 

Leštinský Pavel - Profil, 2.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.