Okoun na smetaně

Vaření ryb

Budeme potřebovat : 500 gramů okouna,50 gramů másla,40gramů cibule,sůl,citron,125 gramů kyselé smetany,1 lžíce hladké mouky,2 rajčata a pepř


postup : Okouny povaříme asi 3 minuty v osolené vodě,pak teprve stáhneme kůži a odřízneme ocasi a hlavy.Na másle zpěníme nadrbno nakrájenou cibuli,položíme na ni okouny,zalijeme asi 5 lžícemi vody,osolíme zakapeme citronovou šťávou a dusíme 5 minut.Ryby uložíme na teplou mísu.Do zbylé šťávyzamícháme smetanu s moukou,osolíme,opepříme a povaříme podle chuti,až vznikne hustší omáčka,kterou nalijeme na okouny.Zdobíme rajčaty a podáváme s brambory.

 

Vasil - Profil, 27.6.2006
Průměrná známka: 2,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.