Kyselé pečenáče

Vaření ryb

Kmín, bobkový list, nové koření, hořčičné semínko, sůl, cukr, může být i kytka kopru nebo koriandru, ocet, voda, olej.
Vyčištěnou rybu přes noc nasolíme a ráno naporcujeme na větší plátky - sousta tak, aby se daly skládat do sklenice s víčkem. Rybu okmínujeme a v troubě opečeme na oleji do zlatova. Svaříme pařičné množství láku: voda, po špetkách bobkový list, nové koření, hořčičné semínko, sůl, cukr, může být i kytka kopru nebo koriandru a konečně ocet - vše naředěné dle chuti. Opečené plátky ryb necháme vystydnout a naskládáme do sklenic, zalejeme vychladlým lákem a týden necháme v chladu dozrát. Dobrou chuť.

 

pikoš, 30.11.-000
Průměrná známka: 4,50

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.