Plněné rybí palačinky

Pečení ryb

Plněné rybí palačinky : 600 g rybího masa, 100 g kapustiček, 100 g ementálu, 2 vařené brambory, 1 lžíce sekané petrželky, bazalky trochu, sůl, bílý pepř, olej na smažení. Palačinkové těsto: 150 g hladké mouky, 200 ml mléka, 1 vejce, sůl. Uděl. řídké těsto na palačinky a usmažíme je. Povařené nebo upečené rybí maso smícháme se spařenými kapustičkami, uvařenými brambory rovněž pokrájené na kostičky, nasek. bylinkami, solí a pepřem. Pak naplníme připravenou směsí a zavineme jako palačinku. Dáváme do zapékací formy, posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéci. Lze použít: kapra, pstruha, candáta - větší ryby, aby šlo vykostit. 2. způsob: Kapr na rozinkách 1 kg kapra, 100 g rozinek namoč. v rumu nebo koňaku, 150 g cibule, 1 citron, lžička sl. papriky, 150 g anglické slaniny, lžíce oleje, 2 banány. Na pánvi opečeme porce kapra a vyjmeme. Nakrájíme na nudličky angl. slaninu a rozp. na pánvi, přid. na kolečka nakr. cibuli, rozinky namoč. v alkoholu, posyp. sl. paprikou, zakapeme citronem a vrátíme rybu na pánev (nebo můžeme dát do trouby na pekáč a děláme ještě cca 20 min. při 180 °C. Před koncem pečení přidáme jemně nakrájená kolečka banánu). V TV dodusili na pánvi a opět před koncem přidali banán. Příloha: bramborové resty.

 

Martin Kropáček, 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.