štika na bramborách

Vaření ryb

Štiku velikosti cca 50 cm, aby se vašla na pekáč. Na dno pekáče na kolečka pokrájené syrové brambory, vrstva cca 3 cm. Na brambory položíme štiku bez hlavy, celé tělo s nařezanými žebry, aby šla na placato položit na brambory. Na hřbetu štiky uděláme několik zářezů kolmo k páteři, aby se při pečení neprohybala. Osolíme, opepříme, pokapeme citronem, proložíme plátky másla. ( Hodně másla).Pečeme v trobě pod víkem nebo pod alobalem cca 1 hodinu. Když jsou brambory měkké a maso skoro hotové, posypeme celé nastrouhaným tvrdým sýrem , polejeme šlehačkou a necháme dalších 30 minut aby se udělala kůrčička . Časově trochu náročné, ale výsledek stojí za to. Bombastická kombinace, velmi vydatné. Dobriou chuť.

 

Josef Bohoněk, 30.11.-000
Průměrná známka: 3,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.