MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách

guláš z chvaletického trumana

Vaření ryb

-min.1/2 kg(či více) sumečka amerického
-sádlo či olej dle vlastního gusta.
-mletá sladká paprika
-koření(podravka,sušená chilli paprička či feferon
-cibule, česnek, feferonka
-různobarevné paprika lusky
-kečup či protlak
-těstovina(kolínka či vrtulky...)
Zásadou je ingredience nevážit, pouze odhad, doporučuji i varianty dle vlastní fantazie. V kotlíku, kastrolu či hrnci zpěníme cibuli a zapražíme paprikou.Přidáme veškeré koření, hlavně lžičku podravky, mleté nové koření a část utřeného česneku. Ve směsi krátce orestujeme očištěné sumečky i s hlavou a ploutvemi, pořádně oválené v hladké mouce. Sumečky na chvíli vyndáme, výpek zalijeme studenou vodou, promícháme, uvolníme příškvary do vývaru. Přidáme sumečky aby byli potopeni a velmi zvolna vaříme, jen drobný var po stranách hrnce či kotlíku. Průběžně chutnáme a dolaďujeme kořením(výborná je Tandoori massala), kečupem a sójovou omáčkou. Dáme čilipapričku, či feferonku. Po vzniku varu přidáme hrst kolínek či jiných těstovin, po 5 minutách nahrubo nakrájenou cibuli(pouze překrojit a pak na půlkolečka). Po páru minutách přidáme na proužky nakrájenou papriku. Zvážíme, zda budeme zahušťovat, není to však nutné pokud jsme nešetřili moukou na obalení a pak zeleninou.Když, tak pouze lžičku máčeného škrobu, či hladké mouky. Odstavíme z ohně. Vyndáme ryby a jsou-li uvařené, velmi lehce oddělíme veškerou kostru, všetně ostnatých ploutví. Maso i s kůží v kusech vrátíme zpět a pouze prohřejeme.Přidáme zbytek česneku a špetku majoránu. Těstovina mezitím dojde. Podáváme s čímkoliv, na talíři či jíme přímo z kotlíku či hrnce.
Je to variabilní, možná tábornická i salonní úprava. Dle toho i sádlo, či olivový olej a volba
koření od jemného až po pálivou papriku a sušené chilli. Fór je v osmažení cibulky na paprice a orestování ryby s česnekem v tomto výsmahu. Ostatní záleží na použitých variantách, záruka je, že se nikdy nebudete opakovat a pokud to nepřeženete se solí, která tam vůbec nemusí vzhledem k podravce a sójovce, nebo nedáte moc pálivou směs koření, budete za čaroděje a bude to dokonce chutnat i vám.
Ani ten sumeček není povinný, je ale nejlepší, dále v pořadí je okoun vzhledem k jednoduchému opadnutí z kostí. Ale jakákoliv sladkovodní ryba to jistí, dobrá je i směs různých ryb, ovšem pouze v kruhu u ohně, kde můžete plivat kosti.
Dobrou zábavu i chuť.

 

belda, 30.11.-000
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.

[ Vstoupit do diskuse - 0 reakcí ]

Co je nového - všechna témata

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniAKCE Sportex Exclusive Feeder Lite 11ft

Za 4699
Mimořádná akce do 5.5.2017 nebo do vyprodání skladových zásob. Záruka na blank 10 let, doprava ZDARMA!!!


akce, rybareniNGT Sedačka XPR Chair

Za 1199
Perfektní model rybářského křesílka navržený speciálně anglickou značkou NGT. Křeslo je velmi hezky designově zpracované a je vyrobené z pevných ocelových profilů a kvalitního polstrování, přesto je velmi lehké a vhodné jak pro malé tak i pro delší rybářské výpravy.


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Rybářské centrum BIG FISH Rybářské centrum BIG FISH

Plzeň, Goethova 6