Vojtova vánoční pikantní polévka.

Vaření ryb

Kapří hlavy (bez žáber – hořké!), a odřezky (tj. ocasy, ploutve atd.) jikry a mlíčí na knedlíčky. 1 a ½ L vody, 2 cibule, steril. okurka a 1 steril. feferonka (nejlépe ze stejné láhve- to pro ty ,kteří si zavařují okurky doma sami a přidávají do okurek feferonek). Máslo, 2 lžíce kečupu, menší celer, kořen petržele, pepř, sůl, zelená petrželka, citrón.
V mírně osolené vodě uvaříme hlavy, odřezky, jikry a mlíčí, celer, mrkev a petržel.. Na másle zpěníme ve větším hrnci cibuli . Tuto zalijeme pak přes cedník vývarem a v cedníku oddělíme jikry a mlíčí zvlášť a zbytek masa obereme a přidáme na kousky nakrájené (nadrobené) do vývaru . Polévku zahustíme z jiker a mlíčí udělanými knedlíčky (nočky)
Nočky: vařené jikry a mlíčí, vejce, strouhanka, krupička a sůl.
Polévku s nočky krátce povaříme a podáváme s nadrobno nakrájenou petrželkou.
Dobrou chuť..
P.s. Jednoho roku jsem dal feferonky 3. Pak jsem musel polévku sníst sám. Oúúúú ta teda byla.

 

vokl - Profil, 4.4.2010
Průměrná známka: 3,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.