Štika vařená na modro

Vaření ryb

Suroviny
600 g štiky
cibule
olej
kořenová zelenina
celý pepř
400 ml červeného vína
ocet
strouhaný perník
lžíce šípkového džemu
2 lžíce karamelu
100 g ořechů
100 g mandlí
rozinky
moučkový cukr



Postup přípravy
Štiku očistíme, omyjeme, vykucháme a pokapeme octem, aby kůže zmodrala a odložíme na chladné místo na 30 minut. Nadrobno nasekanou očištěnou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, sůl, černý pepř, pokapeme trochou vody a 10 minut dusíme.

Červené víno smícháme s octem, 5 lžícemi vody a nalijeme na zeleninu. Promícháme, sejmeme z ohně a do vychladlé směsi přidáme strouhaný perník, šípkový džem, karamel a vaříme až do zhoustnutí. Uvařenou omáčku přecedíme, odleželé rybí maso nakrájíme na porce a vložíme do vychladlé omáčky. Uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme 20 minut. Krátce před dokončením varu přidáme do omáčky nasekané ořechy, nasekané loupané mandle, rozinky a dovaříme. Potom mírně přisladíme moučkovým cukrem.

120 minut

 

patulinka - Profil, 1.4.2010
Průměrná známka: 4,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.