Kaviárové toasty

Rybí pomazánky

Osmažené plátky bílé veky potřené máslem a obložené kaviárem, ozdobené kouskem papriky, půlkolečkem citrónu a petrželkou.

Na 10 ks:

200 g bílé veky
150 g kaviáru
100 g másla
80 g citrónu
50 g papriky sterilované
bez nálevu
50 g oleje
12 g petrželové natě

1. Bílou veku nakrájíme šikmým řezem na stejně silné krajíčky, které předem osmažíme v horkém oleji dozlatova a necháme vychladnout

2. Vychladlé toasty potřeme 2/3 změklého másla a pokryjeme vrstvou kaviáru

3. Toast ozdobíme růžičkou ze zbývajícího másla (nebo ozdobným řezem)

4. Přizdobíme kouskem papriky, půlkolečkem citrónu a petrželkou.

 

foxxx - Profil, 23.3.2010
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Cloud - Profil | Út 23.3.2010 12:57:06

Jedná se o platýzovitou rybu.

Cloud - Profil | Út 23.3.2010 12:55:42

HRANÁČ ŠEDÝ /Norský zajíc/ (Cyclopterus lumpus)

- anglický obchodní název je LUMSUCKER (Lumpfish)
- žije přisátý na kamenech (od hloubky 20 do 200 metrů pod hladinou)
- maso není příliš chutné, ale samičky mají velké jikry (až přes průměr 0,5 cm) – ty se používají na výrobu kaviáru (nepravého)

Royale with Cheese 31,95 - Profil | Út 23.3.2010 12:47:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

malamut >> http://www.drinks24.cz/kaviar-lumpfish-cerny-50g-p​​-396.html Lumpfisch, někdy taky mořský zajíc jak psal Venca..

EDIT: není to dlouho dávali dokument o výrobě kaviáru v ˇIránu, prý je kvalitnější než ruský http://www.drinks24.cz/kaviar-beluga-iransky-cerst​vy-s-certifikatem-cites-50gr-p-393.html

malamut - Profil | Út 23.3.2010 12:44:49

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,95 - 23.3.2010 12:42:57 >> dík, stále si rozšiřuju vědomosti, doposud jsem o jeho existenci neměl potuchy.

Royale with Cheese 31,95 - Profil | Út 23.3.2010 12:42:57

malamut >> hranáč šedý je ryba z kterýho se dělá takovej ten nejběžnější německej kaviár, co se prodává všude.

Cloud - Profil | Út 23.3.2010 12:24:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tady něco o Kaviáru!Delikatesa!-http://cs.wikipedia.org/wiki/Kavi%C3%A1r

El Duffus - Profil | Út 23.3.2010 12:15:11

Royale with Cheese 31,95 - pane kolego, nevím co píše Vaňha, ale nám moc chutnal takto velmi jednoduše - jikry+citronová štáva+sůl, nechat chvíli odležet, vychladit. Je to lahůdka je škoda to jakkoli jinak upravovat a míchat do toho jiné chuti

foxxx - Profil | Út 23.3.2010 12:10:05

Venca888 >> Nevím,ale až tam půjdu,mrknu na to pro zajímavost....

Venca888 - Profil | Út 23.3.2010 12:09:51

minulej tejden jsem měl k večeři čtyři malý okouny. Když jsem je kuchal, tak dva byli přímo narvaný jikrama. Trochu jsem se toho bál, ale protože jsem dobytek, sežeru všechno a je mi líto cokoliv vyhazovat, tak jsem si je usmažil na másle a můžu říct, že mě to vcelku příjemně překvapilo. Ne, že by to byla nějaká superdelikatesa vhodná pro pohoštění prince Charlese, ale docela jsem si pochutnal...

Venca888 - Profil | Út 23.3.2010 12:07:20

foxxx >> ty "kaviáry" z Lídlů a spol jsou povětšinou z mořskýho zajíce, nebo jak tomu nadávaj.

malamut - Profil | Út 23.3.2010 12:02:23

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,95 - 23.3.2010 11:56:52 >> hranáčem myslíš tu bukvici z Vily Vyvolených nebo nějaký rybí druh :-)))

Royale with Cheese 31,95 - Profil | Út 23.3.2010 11:56:52

foxxx >> já ti nevim. Jednou jsem to nevydržel z nervama a udělal kaviár z potočáka. Samozřejmě podle sofistikovanýho receptu, podle Vaňhy tuším. Bylo to tak hnusný že jsem to nedojedl a od té doby se mi ekluje i do té doby oblíbený, obyčejný drobný černý ( z hranáče). Pravej jeseteří jsem nikdy nezkusil.

foxxx - Profil | Út 23.3.2010 11:47:29

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,95 - 23.3.2010 11:46:32 >> Je to asi jedno,co kdo si kde sežene...

Royale with Cheese 31,95 - Profil | Út 23.3.2010 11:46:32

pepa-č >> v receptu se nota bene vůbec nepíše co že je to za kaviár. je to recept na toust z kaviáru z vyzy, jiného jesetera, lososího, hranáče šedého , nebo snad domaděl z plotice?