I kolo Brodské ligy dvojčlenných týmů

Datum akce: 9.-11.5. 2008 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Všeobecné

Brodská rybářská liga dvoučlenných týmů

I. Všeobecné informace

Brodská rybářská liga týmů je soustava čtyř závodů v nonstop chytání ryb udicí po dobu 48 hodin. První tři kola jsou kvalifikační, čtvrtý závod je finálový. Finálový závod je určen pro prvních 20 soutěžních týmů, které získaly v součtu dvou nejúspěšnějších ligových kol největší počet bodů ( největší váhu nalovených ryb ). Tedy týmy se mohou zúčastnit dvou nebo tří kvalifikačních ligových kol. Součet výsledků ze dvou nejúspěšnějších kol se započítává. Výsledek finálového závodu se násobí 2x. Celkový výsledek ligy je dán součtem dvou nejlepších výsledků z kvalifikačních kol a výsledku finálového závodu.

II. Termíny závodů

  9.-11.5. 2008.    I  kolo Brodské ligy dvojčlenných týmů
13.-15.6. 2008    II. kolo Brodské ligy dvojčlenných týmů
  5.-7.  9. 2008  III. Kolo Brodské ligy dvojčlenných týmů
3.-5. 10. 2008      Finále Brodské ligy dvojčlenných týmů

III. Místo konání

Závody se konají na rybníku a v kempu Brodský v Červeném Kostelci. Rybník má rozlohu 16 ha, dno je bahnito písčité, profil dna je miskovitý, maximální hloubka 3,5 m . Průměrná hloubka 2m.  Břehy jsou  převážně travnaté, mírně se svažující k vodě, částečně zarostlé vzrostlými stromy. Stan či bivak je možné postavit přímo na lovném místě, nebo v jeho těsné blízkosti. Ubytovaní je možné po telefonické objednávce i v chatkách v kempu. Jídlo a pití je zajištěno ve vodnické restauraci cca 50 – 150 m od lovících míst. Více o kempu a rybníku na www:campbrodsky.cz

Rybí obsádku tvoří: kapři, amuři a jeseteři do 90 cm, líni do 55 cm

IV. Startovné, způsob jeho platby

Startovné je 2000,- Kč na každý závod a tým ( včetně finálového ) nebo 6000,- Kč na tým a celou ligu.( na všechny 4 závody pokud tým postoupí do finále  ). Startovné lze zaplatit převodem na účet č. 270360250257/0100 s přiděleným variabilním číslem, nebo poštovní složenkou na adresu pořadatele Hrstka Milan Souběžná 186, 54941 Červený Kostelec, nebo v hotovosti přímo v kempu. Kvalifikačních závodů se může zúčastnit maximálně 25 týmů, finálový závod je pro 20 nejlepších týmů z kvalifikace. Tým je závazně přihlášen po zaplacení startovného. Po naplnění maximálního počtu týmů do závodu se další přihlášky již nepřijímají. Přihlásit se na ligu můžete buď telefonicky na čísle 777 633 193 nebo mailem na adrese: info@campbrodsky.cz


V. Pravidla lovu


Každý tým může chytat maximálně na čtyři pruty opatřeny  jedním úvazkem a jedním háčkem bez protihrotu.
Každý tým loví pouze ve svém území, kterým je výseč vodní plochy ohraničená přibližnou kolmicí ke krajním bodům loviště na břehu.Lovné místo má šířku cca 15 m.V průběhu závodu je povolen lov pouze na těžko.Jako nástrahu lze použít vše dle platného rybářského řádu. To samé platí i pro vnadění. Ke vnadění i nástraze je zakázáno požívat krev, mléčné kaly a nevařenou luštěninu !!! Porušení tohoto zákazu je důvodem k okamžitému vyloučení ze závodu!!!
Krmení z loďky případné zavážení nástrahy v době závodu je povoleno v pátek od 13.00 do 15.00, v sobotu 7.00 do 8.00 a od 18.00 do 19.00 a v neděli od 7.00 do 8.00. V ostatním čase je použití lodí zakázáno. V ostatním čase závodu se krmí a nahazuje pouze ze břehu a ze svého sektoru. Brodění je v průběhu závodu zakázáno. Loď může tým použít pouze ve svém úseku. Zdolávání ryby z lodě je zakázáno. Jízda na lodi je na vlastní nebezpečí!
Krmné místo může být označeno tyčovou bójkou nebo H bójkou, upevněnou na slabém vlasci.Každý tým může použít maximálně dvě bójky.
Ryby, které budou podebírány do podběráku musí být podebírány pouze členy týmu a nikým jiným.
Ulovená ryba musí být uložena na  odháčkovací podložce a zvážena  přivolaným rozhodčím, nebo uložena do vezírku, pokud není rozhodčí momentálně přítomen. Po zvážení musí být ryba ihned puštěna zpět do vody.
Po celou dobu závodu musí být na stanovišti přítomen alespoň jeden člen týmu. Pokud chtějí oba dva členové opustit stanoviště zároveň, musí stáhnout všechny pruty z vody. V případě odstoupení jednoho člena týmu může druhý člen týmu pokračovat v lovu pouze se dvěma udicemi.
Pokud se týmu dostane chycená ryba do vedlejšího sektoru, může do něj vstoupit s vědomím sousedního týmu. Při zdolávání ryby si musí počínat tak, aby sousední tým co nejméně omezil.
V závodu budou započteny tyto druhy ryb: Kapr, KOI kapr,amur, jeseter a lín. Započítávají se ryby všech velikostí. Ryby se váží. K vážení jsou použity stejné digitální váhy se shodnými saky. Váha jeseterů je násobena 2x.
Do výsledku se započítává celková váha všech ulovených ryb. V případě shody rozhoduje nejtěžší ulovená ryba, a pak nejdelší ulovená ryba.
Každá ulovená ryba se zapisuje 2 x. Jednou do výkazu týmu, podruhé do evidence rozhodčích.Zápis do evidence týmu se stvrzuje podpisem rozhodčího.
Povinná výbava týmu: Podběrák, podložka, vezírek, pean, háčky bez protihrotu.
V případě porušení pravidel bude tým nejprve napomenut. Při druhém porušení pravidel bude tým vyloučen ze závodu bez nároku na vrácení startovného.
Protesty: Případné protesty lze předložit pouze řediteli závodů po uhrazení kauce 200,- Kč. V případě zamítnutí protestu se kauce nevrací.

Všechna kola ligy se konají za každého počasí !!!




VI. Časový harmonogram závodů

Příjezd a prezentace: v den zahájení závodu zpravidla pátek do 12.00 hodin
Losování lovišť: 12.00-12.30 hodin
Příprava stanovišť: 12.30 – 14.00
Povolené zakrmení: od 13.00 hodin
Zahájení závodu: 14.00 hodin
Ukončení závodu: den ukončení závodu zpravidla neděle ve 14.00 hodin
Vyhodnocení závodu: 14.30 hodin


VII.Vyhodnocení a ceny

Liga družstev bude vyhodnocena jako celek. Jednotlivé kvalifikační závody budou vyhodnoceny, ale nebudou odměňovány cenami. Krásné a hodnotné ceny budou připraveny pro všechny finalisty!




Ředitel závodu: Ing. Hrstka Milan, Souběžná 186, 549 41 Červený
                              Kostelec, tel.: 777633193
Hlavní rozhodčí: Jan Terifaj, tel.:732554141

Bližší informace o závodišti: www.campbrodsky.cz

 

Roman C. - Profil - 16.4.2008