Kaprařský Maratón Tovačov 2007

Datum akce: 23.9.2007 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina

Kaprařský Maratón  Tovačov 2007

Pořadatel:    Českomoravské štěrkovny a.s. Mokrá  ve spolupráci s Českomoravským kaprařským spolkem o.s.
Charakter:    Vícedenní  závod dvoučlenných carp teamů.
Místo konání:  Tovačovská jezera – jezero III Annínské.
Termín:            23. – 29.9.2007
Startovné:      5 000, - Kč za team
Počet teamů:  45

Časový plán

PÁ 21.9.                    příprava a stavba zázemí (pořadatelé a rozhodčí)

SO 22.9. od 08:00 příjezd účastníků, hostů, médií, firem, sponzorů
              od 14:00      kulturní program, prezentace firem a sponzorů,
                                  coutry kapela Šediváci, grilování, občerstvení, raut

NE 23.9. od 08:00      prezentace soutěžících
            od 09:00      oficiální zahájení , losování
              od 10:00    přesun na vylosovaná místa, postavení tábora
                                  příprava lovného místa, označení, předběžné krmení
                    14:00    zahájení – start carp maratonu

SO 29.9.      09:00      ukončení – konec carp maratonu
              od 09:00  úklid lovného místa a přesun k vyhlášení výsledků
                    12:00      vyhlášení výsledků, předání cen, oficiální ukončení závodu

Team

Dvoučlenný  carp team (dále jen CT) + jeden nepovinný asistent, který má stejná práva a povinnosti, jako řádný člen teamu.

                                                        Losování

Pořadí při losování míst k lovu bude dáno pořadím při zaplacení startovného. Losování proběhne tak, že vedoucí CT  vylosuje místo lovu, v případě nespokojenosti ho může vrátit a losování opakovat, přičemž druhé vylosované místo si musí ponechat, bez protestu.

                                                        Bodování

Boduje se každý ulovený kapr, od 45 cm včetně, kdy 10 gramů hmotnosti  = 1 bod. Bodování provádí rozhodčí, po zvážení a zapsání bodů musí být ryba neprodleně vrácena vodě.V odůvodněných případech např. fotografování trofejní ryby, může rozhodčí povolit její uchování v ekosaku na nezbytně nutnou dobu.
Vítězem závodu se stává team s největším dosaženým počtem bodů. V případě rovnosti  bodů rozhoduje o pořadí největší ulovená ryba a v případě, že nerozhodne ani toto kritérium bude rozhodující i čas ulovené první bodované ryby.

Protest

Každý soutěžící má právo vznést protest a to v případě, že bude mít podezření na  porušování pravidel závodu, nikoliv však na pravidla samotná.
Protest musí být podán písemně a neprodleně při zjištění podezření k rukám hlavního rozhodčího.
Podání protestu je zpoplatněno částkou 1000.-Kč,  která v případě neuznání protestu propadá ve prospěch pořadatele.

Přesun na místa a příprava lovného místa

Okamžitě po vylosování se mohou závodníci přesunout na vylosovaná místa a započít se stavbou tábora a přípravou lovného místa. Přípravou lovného místa se rozumí nalezení vhodného místa k lovu, jeho označení a předběžné zakrmení. Do začátku závodu nesmí být zahájen lov, to znamená, že nástrahy musí být mimo vodu jezera.

Lovný sektor

Každý CT vylosuje sektor vyznačený v terénu páskou. Na vodě je sektor omezen přímkou prodlouženou z ohraničení pobřežního sektoru a sahá do pomyslné poloviny jezera. Sousední teamy se mohou domluvit na drobné změně hranice sektoru, ta však musí být zapsána v úlovkovém listě a podepsána rozhodčím.
Do sektoru má přístup pouze soutěžní družstvo, rozhodčí a pořadatel. Dalším osobám je vstup povolen pouze s vědomím rozhodčího. 

Lov

Nonstop lov kaprů dle Rybářského řádu platného pro samostatný revír „Tovačovská jezera“, platného od 1.1.2007 a to v režimu povolenky speciál ( zelená ) a systémem CH a P ( chyť a pusť ).  Každý CT dostane výtisk RŘ TJ při prezentaci.

Povolená technika lovu a vybavení

Každý CT loví na čtyři pruty s koncovou udicí s jedním jednoháčkem, nástraha tzv. na vlas. Montáž musí být provedena tak, aby v případě utržení udice došlo k uvolnění použité zátěže.
Jako návnadu mohu soutěžící použít partikl, boilií a pelety v neomezeném množství.
Jako nástrahu je povoleno použít pouze boilií nebo peleta. Rozhodčí má právo kdykoliv zkontrolovat  použitou nástrahu a montáž.
Povolené technické prostředky k lovu: loď, echolot, GPS, elektromotor (pořadatel nezajišťuje nabíjení baterií), tyčová bójka ( tzv.H bójka je povolena jen při vyhledávání a předběžnému označení lovného místa, při samotném lovu nesmí být použita).
Každý CT musí být vybaven vhodným kaprařským podběrákem o délce ramene alespoň 90cm, odháčkovací matrací, desinfekčním  prostředkem k ošetření ryb, ekosakem.  Je nutný i mobilní telefon pro spojení s rozhodčími.

Prostor

Jezero III Annínské bude rozděleno podle počtu přihlášených na 4 sektory.

Pohyb a chování v průběhu závodu

Každý z účastníků závodu včetně jejich doprovodu je povinen chovat se ohleduplně k přírodě,
je přísně zakázáno jakkoliv poškozovat pobřežní porosty, rozdělávat oheň jinak, než v nadzemních zařízeních ( gril, vařič). Po ukončení závodu je každý povinen odklidit odpadky na předem určené místo.
V průběhu lovu je soutěžícím a jejich návštěvám přísně zakázáno přejíždění motorovými vozidly kolem jezera, soutěžící mají svá vozidla u sebe v sektorech, návštěvy musí tato odstavit na označených parkovištích. V odůvodněných případech může přejetí vozidla povolit rozhodčí.
Je přísně zakázáno přecházet přes kolejovou vlečku ve východní části jezera a pohybovat se v prostoru provozovny ČMŠ a.s.
Pohyb lodí na jezeře je povolen pouze k činnostem spojených s lovem v sektoru každého CT a řídí se provozním řádem malých plavidel dle RŘ TJ. Z důvodu bezpečnosti za nepříznivých povětrnostních podmínek může hlavní rozhodčí na omezenou  dobu pohyb plavidel zakázat úplně. Pořadatel doporučuje při plavbě použití záchranných vest.
Všichni přítomní na CMT  se zúčastňují na vlastní nebezpečí. Případná vzniklá škoda nebude účastníkům závodu pořadatelem hrazena a pořadatel za ni nenese žádnou odpovědnost.

Ceny

Za celkové 1  místo        ……………..v hodnotě nejméně 30.000 Kč
2místo      …………….. v hodnotě nejméně 20.000 Kč
3místo      …………….. v hodnotě nejméně 10.000 Kč
Za největší ulovenou rybu      ……….. v hodnotě nejméně  3.000 Kč
Vítěz sektoru 4x              ……………...v hodnotě nejméně  1.500 Kč  ( 4x ) 

Doprovodný program
           
SO 22.9. od 14:00      příjezd účastníků, zevrubné seznámení s místem závodu,
                                    kulturní program, prezentace firem a sponzorů,
                                    společenský večer, coutry kapela Šediváci, grilování, občerstvení, raut

SO 29.9. od 12:00      vyhlášení výsledků, předání cen, oficiální ukončení závodu,         
                                    přátelské posezení, odjezd domů

Stravování

Pořadatel může v případě zájmu zajistit jedno hlavní jídlo denně, na objednávku čerstvé pečivo, pití, uzeniny apod. Objednané potraviny budou doručeny do lovných sektorů dvakrát denně, vždy ráno a kolem poledne.
V prostoru hlavního stanu bude kiosek s občerstvením otevřený dle zájmu. Dále pořadatel zajistí přísun pitné vody do vlastních nádob dle potřeby  CT.

Hygiena

Pořadatel zajistí dostatečné množství WC. V průběhu závodu budou k dispozici dvě místa k osprchování ve správní budově ČMŠ a.s. a v budově ČRS  MO Tovačov.


Přihlášení platba startovného

Přihlásit se můžou soutěžící mailem nebo poštou na adresu pořadatele, počet přihlášených je omezen na max. 45 teamů. Po přihlášení obdrží každý vedoucí CT kontaktní údaje pro zaplacení startovného, po jeho uhrazení dostane poštou neodkladně  vstupenku, kterou se prokáže při prezentaci. Přihlášený se stává soutěžícím po zaplacení startovného na jméno pořadatele, čímž je pan Jaromír Žáček, Tovačov-Annín čp.16, 751 01 Tovačov, email zacek33@atlas.cz
Soutěžící, který se nemůže z vážných důvodů zúčastnit závodu, může za sebe poslat náhradu. Tuto skutečnost však musí oznámit pořadateli a to nejpozději dva dny před zahájením závodu. Náhradní CT se musí při prezentaci prokázat platnou vstupenkou. Jednou zaplacené startovné nebude již vraceno.

Uzávěrka plateb je stanovena na 31.8.2007.

V případě velkého zájmu může být uzávěrka zkrácena pro naplnění nejvyššího možného počtu soutěžících. V opačném případě, kdy zůstanou ještě volná místa je možno se závodu zúčastnit i v den konání zaplacením startovného přímo na místě. Tito účastnici však budou losovat o místa jako poslední.
Počet soutěžících je omezen max. na 45 CT, přednost mají teamy které provedou platbu nejdříve, viz losování.

Seznamy soutěžících a další informace bude průběžně zveřejňovány na

www.kaprarskyspolek.cz/tovacov
Petr Tydlačka, tydla.p@centrum.cz

 

Martin M. - Profil - 2.4.2007