Přívlačové závody Pruhy, tečky, zuby z pískovny N.O. 3- Pohár SÚS v přívlači

Datum akce: 12.11.2023 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Dravci, přívlač
Kraj: Středočeský

Pruhy, tečky, zuby z pískovny N.O. 3- Pohár SÚS v přívlači
Vážení rybáři a rybářky srdečně bychom Vás všechny chtěli pozvat na třetí ročník přívlačových závodů na Pískovně v Pískové Lhotě u Nymburka. Jedná se o přívlačový závod odehrávající se ze břehu v lovu dravých ryb, který se koná 12.11.2023.
Loví se systémem Chyť a pusť s vyjímkou pstruha duhového, kterého si po zapsání do povolenky každý lovící smí přisvojit maximálně 2ks. Bodují se všechny dravé ryby, které jsou zde zastoupeny.

• Pstruh duhový   
• Candát obecný 
• Okoun říční     
• Štika obecná
• Bolen dravý       
• Sumec velký       
• Síh maréna 

Akce se koná pod záštitou Českého rybářského svazu, z. s., Středočeský územní svaz

Vodní Plocha: Pískovna písková Lhota
Pískovna u Pískové Lhoty okr. Nymburk, č. 411 983
GPS: 50°07'32.1"N 15°04'53.0"E
Jedná se o svazovou pískovnu s evidenčním číslem 411 983 spadající pod Středočeský územní svaz. Rozloha pískovny činí 12 ha. Rybí osádka pískovny čítá velké množství štik, candátů několik sumců a velká populace je zde okounů říčních a to i trofejních velikostí přes 50 cm. Nachází se zde také Bolen dravý. Vzácností je zde Síh maréna a na závody bude vysazen pstruh duhový.


Pravidla
Povolený způsob lovu - přívlač. Technika lovu přívlačí spočívá v aktivním vedení nástrahy vodním prostředím. Lov je povolen pouze na umělé nástrahy, které smí být osazeny maximálně 2ks háčků na jedné nástraze, doporučujeme použít háčky bez protihrotů/zamáčknuté protihroty (možno i v kombinaci jednoháčků, dvouháčků, trojháčků). Lov na marmyšku je povolen. Lov na živočišné a rostlinné nástrahy je zakázán, stejně tak jako použití sbirolina. Ryby je zakázáno sakovat. Při přisvojení pstruha duhového je nutné rybu okamžitě usmrtit a zapsat do povolenky. Je zakázáno během závodu používat nahazovací echoloty. Chytat je možné po celém obvodu pískovny kromě klidových zón, které jsou vyznačené na přiložené mapce. Závodníci musí mezi sebou dodržet rozestup, který bude stanoven na 10 metrů a nesmí se navzájem omezovat. Každý závodník musí mít povolenku, podběrák, pean, metr.
Pohyb po pískovně je možný pouze pěšky. Na vše budou dohlížet rozhodčí, kteří budou rozděleny strategicky po sektorech kvůli rychlému měření ryb. Rozhodčím musí být umožněno překontrolovat montáže na prutech, kvůli dodržováním lovu pouze na umělé nástrahy a ohledně kombinací trojháčků, dvojháčků a jednoháčků.
V případě zjištění porušení pravidel bude závodník diskvalifikován bez možnosti náhrady.
Losování rybářských míst:
Losování rybářských míst se bude odehrávat po registraci a to losem čísel. Po vylosování čísla se závodník přesune na první kolo na vylosované číslo a následné kolo závodu bude postupovat +15 od svého vylosovaného čísla. Pro závodníka to znamená, že pokud si vylosuje číslo 5 jeho další číslo bude 20 následující 35 a další 50 a konečné 65.
Tento styl losu je kvůli férovosti závodu, aby si každý závodník prošel celou vodní plochu.

Bodování ryb:
Způsob bodování je stylem 1 cm – 1 bod + body za druh ryby. Příklad: Závodník uloví candáta v délce 50 cm – Rybář získá 50 bodů za délku ulovené ryby + 40 bodů za ulovený druh ryby. Pstruh duhový jednotně za 25 bodů.
Soutěžní rybou je Pstruh duhový 1ks – 25 bodů (bez bodů za centimetry), Okoun říční 1ks – 20 bodů, Štika obecná 1ks - 30 bodů, Candát obecný 1ks - 40 bodů, Sumec velký 1ks - 50 bodů, Bolen dravý 1ks - 60 bodů a bonusová ryba Síh maréna 1ks - 100 bodů.
O měření ulovených ryb se budou starat rozhodčí, kteří budou rozděleni po sektorech. Rozhodčí Vám rybu změří a zaznamená do tabulky, kterou bude mít u sebe. Každou rybu je povinen závodník zkontrolovat v tabulce a popřípadě podepsat.
Bodování závodu:
Boduje se každé kolo závodu zvlášť. Pro závodníka to znamená, že centimetry a bonusové body za ryby se sčítají v každém kole a na konci každého kola se výsledky sečtou a soutěžící bude podle centimetrů a bodů za ulovené ryby obodován. To znamená, že nejúspěšnější závodník s největším počtem centimetrů a bodů (ulovených ryb) dostane na prvním místě 1 bod na druhém 2 dva body a tak dále. Soutěžící, který neuloví žádnou rybu získá maximální počet bodů- tzn. 60 bodů. Na konci závodu se sečtou body z jednotlivých kol a závodník, který nasbírá nejnižší počet bodů to znamená, že dosáhl nejlepších umístění v každém kole vítězí.
Při rovnosti bodů bude o pořadí rozhodovat nejdelší ulovená ryba zapsaná závodníkem.

REGISTRACE K ZÁVODU:

Startovné na osobu je 770Kč. Startovné musí být uhrazeno do 30 dnů od registrace na č.ú.208226148/0600. Do zprávy příjemce musí být napsáno celé jméno závodníka. Registrace do závodu bude spuštěna 22.8.2023 v 9:00. Registrace proběhne na emailu stanekustiky@seznam.cz do emailu musí být uvedeno jméno + příjmení a tel. číslo. Po připsání peněz na uvedený účet Vám přijde potvrzovací SMS. Pořadí registrace bude podle času příchozího emailu. Po vyčerpání startovních pozic budou veškeré další registrace automaticky brány jako náhradníci. V případě neuhrazení startovného do požadovaného termínu bude registrovaný nahrazen náhradníkem. Startovné je po závazné registraci s ohledem na ostatní účastníky nevratné, ale je možné za sebe poslat náhradníka. Celkem bude 60 startujících závodníků. Každý účastník startuje na vlastní nebezpečí. Zavazuje se, že bude dodržovat všechna bezpečnostní pravidla. Závodníci mladší 18 let musí mít doprovod starší 18 let, který přebírá veškerou zodpovědnost. Organizátor může změnit termín v případě neočekávaných událostí. Všichni účastníci berou na vědomí, že budou jejich fotografie a jména prezentována na sociálních sítích a případně jiných médiích. Tato upozornění bere závodník na vědomí a potvrzuje zaplacením startovného. Část ze startovného bude věnována na Handicepované rybáře Kladruby.
Mladší účastníky a to do věku 18 let poprosím do emailu k registraci uvést datum narození. Je to pouze informativní záležitost kvůli cenám. 
Veškeré mapky příjezdu k pískovně a plán pískovny bude včas zaslán.
Do revíru bude před závodem vysazen pstruh duhový v průměrné hmotnosti 0,4 kg a o celkové hmotnosti 500 kg.
Maximální počet závodníku je stanoven na 60!!

Časový harmonogramu závodu:

6:00 – 07:10 Prezentace závodu, losování míst a upřesnění pravidel
07:30 – 08:30 start 1. kolo
08:30 – 08:50 rotace závodníku
08:50 – 09:50 2. kolo závodu
09:50 – 11:00 občerstvení/hlavní pauza
11:00 – 12:00 3. kolo
12:00 – 12:20 rotace
12:20- 13:20 4. kolo
13:20 – 13:40 rotace
13:40 – 14:40 5. kolo 
15:00 – 16:00 vyhlášení výsledku 

Pro závodníky jsou připraveny hodnotné ceny od sponzorů a navíc první tři obdrží krásné poháry, které zajistil Středočeský územní svaz.
Ohodnocená bude nejlepší rybářka, největší ulovený okoun, štika a pro nejmladší účastníky jsou připraveny ceny.

Občerstvení pro účastníky zajištěno!
První přesun na lovná místa je možný automobilem (rychlost po areálu je stanovena maximálně na 20 km/h) a při další rotaci se závodníci musí přesouvat pouze pěšky kvůli klidu u vody.

 

16 Juraj 16 - Profil - 21.8.2023