3. ročník 75H CARP MARATON Liščí Jezero

Datum akce: 9.5.2019 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Ústecký

Vážení přátelé a kolegové, dovoluji si Vás opět pozvat na 75 hodinové klání dvojčlenných týmů v lovu kaprů, pořádané na Liščím Jezeře. Jedná se o třetí pokračování úspěšné „75“ nyní již tradičně konané v nejlepším možném, jarním čase k lovu kaprů po zimování a před výtěrem. Snad se tato jarní pětasedmdesátka stane stejně vyhledávaným a tradičně úspěšným závodem jako letní padesátka. Možnost úspěchu a ulovení velkého množství ryb je posíleno a umocněno pravidly, kdy je možné používat lodě a čluny v průběhu celých závodů.

Tedy. Stejně jako v minulém ročníku bude součástí startovného: neomezeně k dispozici po celý den a noc káva a co se týká jídla, klasicky obědy a večeře. I proto, že dost lidí závodí, kvůli našemu zvěřinovému guláši, tradičně na páteční a sobotní oběd guláš bude! Čtvrtek, pátek a sobota večeře maso, kuřata, klobásy kdo bude na co mít chuť a dokut se to nesní, to včetně guláše. Ve standardu točené pivo. Rovněž každý závodník obdrží památeční tričko nebo čepici nebo co pro tentokrát vymyslíme. Za 1., 2. a 3. místo budou dva poháry (+ medaile a diplom) pro každého člena týmu jeden. Také za ostatní místa 4-11 připravujeme jako loni cenu útěchy. Tedy žádný závodní tým nezůstane bez ceny za umístění. A mimo jiné i pro tento ročník pro vás připravujeme nějaké ty ceny od našich partnerů a sponzorů.

Pro ty co se závodů již účastnili a méně či více, jsou obeznámení se zákulisím, mám ještě jednu zprávu. Co se mě týká, víte že, jsem už dávno vyměnil pruty za flintu, no a podobný osud potkal i našeho dlouholetého kamaráda a ředitele závodů v jedné osobě Martina Burgera. Oba nás závodní atmosféra moc baví a rozhodně nechceme končit, jen ředitelské žezlo musíme předat dál někomu jinému kdo tu kaprařinu „žere“ nadále tak jako kdysi my a kdo je neustále ve středu dění dané komunity. Proto již tyhle závody odkoučuje Stáňa Melagová. My se přesuneme na pozici rozhodčích a včetně staré gardy (Důša, Krťa, Saly) vám budeme vážit ryby a čepovat pívo.

Termín konání: 9.5. - 12.5. 2019
Místo: Liščí Jezero – Chabařovice
Kapacita: 11 dvoučlenných týmů
Startovné: 6.200,-Kč / tým
Bodovaná ryba: kapr a amur 5 kg + (váží se) ryby pod tuto hranici nebudou započteny

Ceny:
  1. místo – 2x pohár+diplomy+prize money 11.000+povolenky LJ  5x -  2.250+další věcné ceny
  2. místo – 2x pohár+diplomy+prize money  7.000+povolenky LJ  4x -  1.800+další věcné ceny
  3. místo – 2x pohár+diplomy+prize money  3.000+povolenky LJ  3x -  1.350+další věcné ceny
  4. místo – 2x cena útěchy přip. závodů +diplomy+povolenky LJ  2x - 900+další věcné ceny
  5. místo – 2x cena útěchy přip. závodů +diplomy+povolenky LJ  2x - 900+další věcné ceny
  6. místo – 2x cena útěchy přip. závodů +diplomy+povolenky LJ  2x - 900+další věcné ceny
  7. místo – 2x cena útěchy přip. závodů +diplomy+povolenky LJ  2x - 900+další věcné ceny
  8. místo – 2x cena útěchy přip. závodů +diplomy+povolenky LJ  2x - 900+další věcné ceny
  9. místo – 2x cena útěchy přip. závodů +diplomy+povolenky LJ  2x - 900+další věcné ceny
10. místo – 2x cena útěchy přip. závodů +diplomy+povolenky LJ  2x - 900+další věcné ceny
11. místo – 2x cena útěchy přip. závodů +diplomy+povolenky LJ  2x - 900+další věcné ceny

Nejtěžší ryba závodu – pohár+diplom+prize money 1000+povolenky LJ 2x - 900+věcné ceny
               
                                                                 
Registrace:
Zasláním emailu na emailovou adresu: cmliscijezero@gmail.com - každý email musí obsahovat následující informace: název týmu, jména členů, telefonický kontakt na člena týmu. Obratem vám bude zasláno potvrzení registrace.

Startovné:
Startovné ve výši 6.200,- Kč se platí bankovním převodem na bankovní účet vedený u Komerční Banky a.s. číslo: 27-4813920267/0100. Do zprávy pro příjemce platby napište prosím své jméno nebo název týmu kvůli pozdější identifikaci. Vzhledem k tomu, že o tenhle závod je tradičně velký zájem, je potřeba zaslat platbu neprodleně po provedení registrace. Jinak bude registrace po uplynutí jednoho týdne anulována! Startovné se v případě neúčasti nevrací. Pokud si ale za sebe navrhnete náhradní tým, bude tato skutečnost akceptována. Bude-li závod stornován z naší strany (a to z jakéhokoliv důvodu) startovné vrátíme v plné výši na účet, z kterého platba přišla, a to bezodkladně po té, co ke stornu dojde o čemž bychom vás jednotlivě informovali.

Časový rozvrh:
9.5. 2019
7:00 - 8:00 registrace týmů
8:30 - losování lovných míst
9:00 – 10:30 možnost zakrmení, průzkum vody ze člunu, označení lovného místa, člun lze používat neomezeně po celou dobu závodu (pouze ve svém sektoru)
11:00 - start závodu
12.5. 2019
14:00 konec závodu
16:00 vyhlášení výsledků

Pravidla závodu:
Po celou dobu závodu lze libovolně používat čluny, pouze ve svém lovném sektoru. Loví se způsobem, chyť a pusť. Povolená technika lovu: Jeden soutěžní tým chytá na maximálně 4 pruty. Na každém prutu bude povolená pouze taková montáž, aby v případě utržení došlo k uvolnění použité zátěže a pouze s jedním návazcem a jedním háčkem. Protihrot je zakázán. - Povoleno vnadění řádně uvařeným partiklem (řepka, konopí, pšenice, tygří ořech atd. ) - Nástraha musí být umístěna mimo háček (klasická metoda na vlas). Zákaz používání krmítek a feederových krmítek! - povolen pouze lov na položenou. - zavážení je povoleno  - lovné místo je možné označovat pomocí tyčové bójky, jiné způsoby jsou zakázány. - je zakázáno používat pletené šňůry jako šokové návazce - šňůrka na návazce povolena. Jako nástrahu mohou soutěžící použít boilie (ne však boilie rohlíkové) pelety povoleny. Obalovací těsta na nástrahy, dipy, gely a PVA povoleny. Obalování olov povoleno. Methodmix povolen. Rozhodčí má právo kdykoliv zkontrolovat použitou nástrahu, návnadu a montáž, tým je povinen umožnit na žádost rozhodčího kontrolu připraveného krmení např. v autě, bivaku a podobně. Krmení možné pouze za pomoci lopatky, kobry, praku, raketou (spombem, red-mamou, atd.) nebo z člunu. Jiné způsoby krmení, které nejsou jmenovány – jsou zakázány. Je povinnost mít kbelík na polévání ryb. Je povinnost mít eko-vezírek (a to doporučuji i několik 2-5 kusů) nebo sak pro uchování ryb před vážením. Povinností každého rybáře je u sebe mít podložku s bočnicemi odpovídajících rozměrů, nebo tzv. kolébkovou podložku, podběrák s rameny o délce minimálně 70cm a desinfekci na ošetřování rybí tlamky poraněné háčkem (možno zakoupit u správce revíru). Při každém ulovení ryby je třeba ihned zavolat rozhodčího, tak aby ryba v saku byla jen po nezbytnou dobu, která je potřeba k jejímu zdokumentování. Tým, který se dopustí jakéhokoliv přestupku proti pravidlům závodu nebo proti pravidlům Liščího Jezera, bude při prvním přestupku uděleno napomenutí. V případě druhého přestupku bude tým ihned vyloučen ze závodu, bez náhrady na vrácení startovného a musí ihned opustit areál. Ještě upozornění! Nikdy nemůžete nikdo vědět jaké místo si vylosujete, proto počítejte i „Extrémem“ a přibalte si prsačky, gumáky a dostatek saků atd.

Kontaktní osoba a hlavní pořadatel je – Stáňa Melagová, cmliscijezero@gmail.com

Všem vám držím palce a přeji mnoho úspěchů a s pozdravem Aleš Dobíhal – Majitel revíru

 

Stáňa - Profil - 27.11.2018