World Championship of Zmrzlá dírka a Hbitý proutek

Datum akce: 12.3.2006 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Všeobecné

World Championship of Zmrzlá dírka a Hbitý proutek

Zámecký rybník, Praha 4 - Krč


Program (orientační):
7,30-8,30 - Registrace závodníků
8,30 - losování lovných sektorů a následně start prvního a druhého kola
8,35 - start snídaně – čaj s rumem
9,30 - přesnídávka – čaj s rumem
10,30 - konec prvního a druhého kola
10,35 - začátek oběda pro vypadnuvší – čerstvě chycená krkovička na grilu s chlebem či houskou, nápoj čaj s rumem
11,00 - semifinále, finále, čaj s rumem
13,00 - vyhlášení výsledků, čaj s rumem, udílení cen, čaj s rumem, vyhlášení Krále zmrzlé dirky, popř. královny Hbitého proutku
13,30-18,00 - volné dirkování
15,00h  končí Lov na Velrybu

Pravidla:

1) Zápisné 500 kč.
V ceně je obsažena denní povolenka s možností ponechání 3ks ryb po skončení závodů, 2-3 čaje s rumem podle úspěšnosti, řidičům se povolují dva navíc, oběd hodný brzkého nedělního vstávání, tzn. dostatečně velký flák grilované krkovice s chlebem

2) Všichni uchazeči se musí registrovat v době od 7,30 do 8,30 u zelené (červené :-) maringotky, vyzvednout si příslušné oprávnění, seznámit se s pravidly a popř. se účastnit losování.

3) Loví se podle „normálního řádu, tzn. na twistry, marmyšky, sýr, housku atd., krmení a lov na všechno živé, či již zamordované je zakázáno, rovněž krmení je zapovězeno.

4) Závody probíhají vyřazovacím způsobem. Lovící se po dvojicích usalaší proti sobě u direk vzdálený cca 1m od sebe a ten kdo první chytne rybu ( rozumí se vypne ji z háčku v připraveném vědru ) postupuje do dalšího kola. Dirku v označeném  sektoru soutěžícím vylosuje rozhodčí hozením mince.

5) Ryby ulovené během závodu se vrací zpět. Na velikosti nezáleží. Poražený si může ulovenou rybu ponechat ;-)

6) Vypadnuvší závodníci mohou pokračovat v lovu na části rybníka pomyslně odděleného spojnicí mezi instalovanými lávkami podle běžného řádu.

7) Mezi semifinalisty, finalisty a vítěze bude rozdělono 15 000Kč na výhrách (věcné ceny, volné povolenky, poukazy, atd.)

8) Chytí-li někdo během závodu Zlatou rybku (albín PD :-) - dostává povolenku ZDARMA!

9) Vítěz, příp. vítězka smí, pakliže neumře, užívat do příštích závodů titul „Mistr Světa zmrzlé Dirky“ „Mistryně Hbitého proutku“.

10) Všechna práva na změny vyhrazena.

POZNÁMKY - VYSVĚTLIVKY:

Maximální počet účastníků 64kusů
(možnost rezervace na email: karel@hotelimperial.cz, tel.: 602 604 020)

Závody budou probíhat vyřazovacím způsobem, pavouk jako např. v tenisu. Prvního kola se zúčastní vždy 32 lovících ve skupinách po osmi. Ti co nechytají, čajují a nadávají na nepřízeň losu. Druhé kolo se uskuteční pro 32 (všechny) poustoupivší. Ostatní buď čajují, mají-li slinku na rum, nebo si chystají dirky pro druhou část závodu o největší chycenou rybu. Během chystání mohou chytat podle běžného řádu, tj. ponechat si maximálně 2ks ryb atd. Pakliže (doufejme že ne) nechytne nikdo z dvojice proti sobě sedící rybu déle než 50 minut, určí vítěze rozhodčí hozením koruny. Následně nastává klid zbraní. Steak jedený rukama, mastné pusy a hořčice na bundě poslouží jako vděčný námět k hovoru. Začíná lov na VELRYBU. Záleží, stejně jako v životě, pouze na velikosti. Po třetím kole zůstane final 8 kusů. Ostatní, co už jí mají, čajují, přestali nadávat na nepřízeň osudu, těší se z pobytu na čerstvém vzduchu daleko od tchýní nebo zahájili soutěž o největší chycenou rybu. Budou-li si mysliti, že mají na prutě tu správnou, hlasitým povykem přivolají rozhodčího a spolu s ním rybu vyndají z dirky na kapří podložku (následně samozřejmě ošetří Klinikem :-). Míra jim bude zaznamenána do loveckého průkazu. Od finálové osmy se bude chytat do DVOU. Znamená to, že vítězí teprve ten, kdo do kyblíku dostal 2 ks ryb. Zároveň se prodlužuje doba chytání na 70 minut. Jinak mince. Posledních 8 soutěžících o Krále se už nebude účastnit lovu Velryby. Svoji odměnu mají jistou, a nemůžou chtít zase všechno :-)
Lov na Velrybu končí přesně v 15,00h. Ty kdo čajovali poctivě už to nezajímá, vítězům se dostane náležité pocty a přehršel ocenění + nějaké věcné a méně věcné ceny.

Pokud něčemu nerozumíte kontaktujete pořadatele:
Karel tel.: 602 604 020 - rezervace, info...
Honza tel.: 602 303 784 - hlavní pořadatel - info v den závodu...

 

Karel - 6.3.2006