Lejskův pohár na Přelově

Datum akce: 14.9.2013 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Všeobecné
Kraj: Královéhradecký

Dne 14.9.2013 se koná nultý ročník v lovu ryb na soukromém rybníku Velký Přelov v Černožicích u Jaroměře
Termín:  14.9.2013
Rozpis:        prezentace a losování                      06:00 : 07:00
  první kolo                       07:30 : 10:00
  přestávka     10:00 : 11:00
  druhé kolo     11:00 : 13:30
  přestávka     13:30 : 14:30
  třetí kolo                                         14:30 : 17:00
  vyhodnocení závodu      17:30


bodování :
lín, jeseter, cejn, karas = 1 body
kapr, amur = 3 bodů
propozice závodu:
Každý závodník losuje každé kolo zvlášť, kdy závodní úsek bude rozdělěn na tři úseky, kdy každý závodník musí projít všechny tři úseky. Součet pořadí za každé kolo  ( počítá se každé kolo zvlášť !!!).Vyhravá závodník s nejmenším součtem pořadí !!! Loví se na plavanou,  feeder  a položenou. Závodník loví a zdolává ryby výhradně ve svém sektoru (bez cizí pomoci). Loví se pouze na jeden prut s jedním návazcem a háčkem bez protihrotu ( může být i zamáčklý nebo upilovaný) a to u velikosti 10 a méně (10, 8, 6, ....). Háček velikosti 12 a více (14, 16, 18.......) může být s protihrotem. Krmení je povoleno 5 minut před začátkem každé části závodu a pouze z místa lovu, ze břehu. V průběhu závodu je povoleno krmení neomezeně! Závodník musí mít u sebe podběrák, vyprošťovač háčků, podložku pod ryby a šetrný vezírek nebo sak větších rozměrů! Závodní trať je rozdělena na jeden sektor. Při shodě součtu pořadí rozhoduje větší počet ulovených ryb za závod. V případě stejného součtu pořadí a ryb rozhoduje los! Ulovené ryby se hodnotí dle výše uvedeného bodového hodnocení. Porušení pravidel závodu se trestá jedním napomenutím a poté vyloučením ze závodu bez nároku vrácení startovného. Protest může podat každý závodník po složení kauce 500,- Kč (při oprávněném protestu bude kauce vrácena, v opačném případě propadá pořadateli). Případné porušení pravidel řeší ředitel závodu společně s jurry. Množství krmení na závod není nijak omezeno. Druhy návnad a nástrah neomezené, mimo živé i mrtvé rybičky. Každý závodník musí mít u sebe dostatečně velký a šetřený vezírek, pokud možno bezuzlový, či nádobu, do kterých budou ukládány pouze cejn a karas. Ostatní ulovené ryby budou po zapsání rozhodčím do úlovkového lístku šetrně vráceny zpět do revíru.  Každý závodník se účastní na vlastní nebezpečí!
Popis revíru:
Revír je velmi dobře zarybněn kaprem 5 - 15 kg, jeseter 3- 5 kg, amur 3 - 12, lín až 2 kg, a velké množství cejna 30 - 35 cm. Dále je zde velké množství drobné ryby ( perlín a plotice menších velikostí -  tyto nejsou bodovány ). Přes část revíru vede vysoké el. napětí, kde je nebezpečí používat pruty delší jak 4,2 m, avšak prostor pro nahazování je dostatečný. Z důvodu bezpečnosti bude na břehu vyznačen úsek, kde je povolen prut o max. délce 4,2 m. Lov bude prováděn pouze z jednoho břehu revíru. Průměrná hloubka je 1,5 - 2 m. Břeh je nízký a prostor pro nahazování velmi dobrý. Rozloha revíru je cca 4 ha.
Na závodím úseku se nachází 16 rybářských chatek ( 4 lůžkové), které je možno si pronajmout a využít k přespání. Jedna chatka 250,-Kč na noc. Případný zájemce si může zakoupit víkendovou povolenku ( pátek - neděle), kdy v ceně povolenky bude započítáno startovné na závod. Občerstvení zajištěno pořadatelem na místě konání závodu. Do závodu je nutné si zareservovat místo na tel.  606556915, kde je možné si také zamluvit chatku.
Startovné na závod je 350,-Kč na osobu bez omezení věku. Osoby mladší 15 let startují s doprovodem osoby starší 18 let.
Pořadatel závodu si vyhrazuje právo na zrušení závodu v případě přihlášení malého množství osob či velmi špatného počasí 
Ceny pro vítěze: 
Hodnotné ceny  - dřevěná sauna v hodnotě cca 25.000,-Kč, střešní auto box Thule v hodnotě cca 10.000,-Kč, a další ceny pro min 30 závodníků +  poháry pro první tři vítěze

 

J.P. - Profil - 5.8.2013