Kapr maraton 24 hodin na Podnovoveském rybníce 2012 - 2. ročník

Datum akce: 11.8.2012 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Jihočeský

[Pravidla Kapr maraton 24 hodin (2012) na Podnovoveském rybníce
2. ROČNÍK]

Začátek závodu ve 12:00 v sobotu 11.8.2012 a konec závodu ve 12:00 v neděli 12.8.2012

[Tým]

Dvou členný závodní tým. Závodu se účastní 18 týmů.

Startovné

Startovné je stanoveno na 1 200 Kč/tým. Přihlášení probíhá od 1.4.2012 do 31.7.2012. Uzavření přihlášek proběhne při dosaženém počtu 18 přihlášených týmů. Tým musí do 14 dnů od podání přihlášky uhradit startovné. Startovné lze uhradit v kiosku u Podnovoveského rybníka, na OÚ v Nové Vsi či na účet 217155740/0300, VS bude sdělen po přijetí přihlášky či po individuální domluvě.

Losování a prezence

Prezence týmů proběhne v sobotu 11.8.2012 od 9:00 do 10:00 hod v kiosku u Podnovoveského rybníka. Losování sektoru probíhá ve dvou kolech. V prvním kole si vylosuje tým pořadové číslo pro losování v druhém kole. V druhém kole si tým vylosuje číslo sektoru, ve kterém bude lovit. Tým, který se nedostaví k prezenci včas, bude losovat po skončení losování.

Bodování

Boduje se každý ulovený kapr a amur, od 40 cm včetně, kdy kapr se počítá 1 cm = 1 bod a amur se počítá 1 cm = 2 body. Bodování provádí rozhodčí, po změření a zapsání bodů musí být ryba neprodleně vrácena vodě v jeho přítomnosti. Uchovávání úlovků v saku je povoleno pouze do změření a obodování úlovku. Vítězem závodu se stává tým s největším dosaženým počtem bodů. V případě rovnosti bodů rozhoduje o pořadí nejdelší ulovená ryba a v případě, že nerozhodne ani toto kritérium bude rozhodující čas ulovené první bodované ryby. Pokud startující přivolá rozhodčího k rybě, která bude mít míru o 2 cm menší než je bodovaná, další ulovená ryba se nepočítá.

Přesun na místa a příprava lovného místa

Soutěžící se mohou do vylosovaného sektoru přesunout v sobotu v 10:30 hod. Zde mohou začít s přípravou rybářského náčiní. V 11:30 mohou začít soutěžící s vnaděním. Vnadění z člunu nebo jiného plavidla je zakázáno. Do začátku závodu nesmí být zahájen lov, to znamená, že nástrahy musí být mimo vodu rybníka.

Lovný sektor

Každý tým vylosuje sektor vyznačený v terénu páskou. Na vodě je sektor omezen přímkou – kolmicí k břehu, v případě sporu rozhodne o hranici rozhodčí. Jakékoliv změny hranic sektoru a manipulace s hraniční páskou
v průběhu závodu nebudou tolerovány. Do sektoru má přístup pouze soutěžní družstvo, rozhodčí a pořadatelé. Dalším osobám je vstup povolen pouze s vědomím rozhodčího, tým je zodpovědný za přítomnost ne však za pouhý průchod cizích osob ve svém sektoru.

Lov

Soutěžní rybolov se provádí dle Rybářského řádu platného pro revír „Podnovoveský rybník", platného pro rok 2012. Soutěžní pravidla mají přednost před Rybářským řádem. Celé závody probíhají v duchu „Chyť a pusť“.

Povolená technika lovu

Každý tým loví na maximálně 6 prutů s koncovou udicí s jedním jednoháčkem. Montáž musí být provedena tak, aby v případě utržení udice došlo k uvolnění použité zátěže – průběžná montáž. Jako nástrahu lze použít boilies, pelety, kukuřici, tygří ořechy a jiné nástrahy rostlinného původu. Maximální hmotnost vnadící hmoty je 10 kg/tým. Rozhodčí má právo kdykoliv zkontrolovat použitou nástrahu, návnadu a montáž, tým je povinen umožnit na žádost rozhodčího kontrolu připraveného krmení. V průběhu závodu je přísně zakázáno použití člunů a plavidel. Vstup do vody je povolen pouze do vzdálenosti 5 metrů od břehu ve vylosovaném sektoru.

Povolené a povinné technické prostředky k lovu

Povinné vybavení: Každý tým musí být vybaven vhodným podběrákem, podložkou pod rybu, vyprošťovačem háčků, ekosakem či dostatečně velkým vezírkem a metrem.

Pohyb a chování v průběhu závodu

Každý z účastníků závodu, včetně jejich doprovodu, je povinen chovat se ohleduplně k přírodě, je přísně zakázáno jakkoliv poškozovat pobřežní porosty, rozdělávat oheň. Po ukončení závodu je každý povinen odklidit odpadky na předem určené místo. V průběhu závodu je zakázána jízda automobilem kolem rybníka, soutěžící odstaví vozidla na označených parkovištích. Z důvodu bezpečnosti za nepříznivých povětrnostních podmínek může hlavní rozhodčí na omezenou dobu závod přerušit. Při porušení společenských pravidel před v průběhu a po skončení závodu může být člen nebo celý tým bez náhrady  vyloučen ze závodu. Výsledky vyloučeného týmu se anulují, v případě vyloučení týmu po ukončení závodu propadá případná výhra ve prospěch pořadatele. Všichni přítomní se zúčastňují na vlastní nebezpečí. Případná vzniklá škoda nebude účastníkům závodu pořadatelem hrazena a pořadatel za ni nenese žádnou odpovědnost. Účastníci, kteří způsobí škodu před, v průběhu, nebo po ukončení závodu jsou povinni tuto škodu nahradit.

Vyhodnocení

Po ukončení závodu bude zveřejněna listina týmů a jejich výsledný počet získaných bodů. Vyhodnoceny a odměněny budou 3 týmy s největším počtem bodů a největší ulovená ryba.

Závěrečná ustanovení

Pořadatel si vymiňuje právo v případě důležité potřeby upravit pravidla. Všichni startující souhlasí s těmito pravidly, což potvrdili uhrazením startovného. Porušení pravidel může vést k vyloučení jednotlivce nebo týmu ze závodu bez náhrady.

 

FerkoBoilies - Profil - 9.4.2012