Rybářské závody s firmou JetFish

Datum akce: 20.4.2012 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Plzeňský

Místo konání: Jezero u Radnic
Datum konání: 20.-22.4.2012
Startovné: 2.500,-  Dvoučlenný tým
Presence závodníků: 20.4. v 17,00 – 17,30 hod.
Losování míst: 17,30 – 18,00 hod.
Příprava na závod: 18,00 – 20,00 hod.
Start závodu: 20,00
Konec závodu: 22.4. ve 12,00hod.
Sčítání výsledků: 12,00 – 13,30
Slavnostní vyhlášení výsledků: 14,00


1.místo: ceny v hodnotě 12 000,-
2.místo: ceny v hodnotě  7 000,-
3.místo: ceny v hodnotě  5 000,-
4.místo: ceny v hodnotě  2 000,-
5.místo: ceny v hodnotě  1 000,-

První bodovaná ryba závodu: poukaz v hodnotě 1 000,-
Největší ryba: poukazy v hodnotě  2 000,-

Přihlášky:
Na  info@uhabakuka.cz  do předmětu zadejte: Závody s Jet Fish
Do zprávy uveďte, název týmu, jména účastníků a telefon s e-mailem na vedoucího týmu.

Platbu proveďte v našich obchodech nebo
Složenkou na adresu
Rybářské potřeby u Habakuka
Na Roudné 37
33701 Plzeń

Pravidla losování:
Losování místa, kde tým bude bez střídání a přestávky lovit, bude probíhat ve dvou kolech. V prvním kole se losuje pořadí k losu druhého kola (losuje vedoucí týmu). V druhém kole se losuje jedno konkrétní lovné místo pro tým.

Povinná výbava:
Podběrák min. 70cm rameno, podložka pod ryby, 2 EKO Saky (k použití pro případ než bude ulovená ryba, po vylovení rozhodčím změřena), Noční osvětlení lovného místa, aby nedošlo k úrazu při nočním lovu.

Počet týmů:
Počet týmů je omezen na 15. Závodů se účastní jednotlivé týmy, dva chytající s možností jednoho pomocníka, který tvoří zázemí týmu, ale nesmí se aktivně účastnit lovu ( krmení, podebírání či manipulace s pruty). Třetí člen (pomocník) má jinak stejná práva a povinnosti jako soutěžící. Každý tým si zvolí svého vedoucího, který provádí losování, může podávat protest, ale také zodpovídá za celý tým, aby nedocházelo k rušení ostatních závodníků.Tým také odpovídá za všechny osoby, které jej navštíví. Špatné jednání takových osob bude hodnoceno v rámci přestupkového řízení, jako chování člena týmu.
Návštěvy:
Návštěvy u týmu jsou povoleny pouze v denní době od 08- 21 hod. (výjimky povoluje pouze organizátor).

Bodované ryby:
Bodován bude pouze kapr a amur, chycený za tlamku, bez omezení spodní hranice. Základním hodnotitelem je váha ryby. Váhy ryb se sčítají. Není-li rozhodčí k dispozici okamžitě po ulovení ryby, uloží soutěžící rybu do eko-saku a vyčkají příchodu rozhodčího. Je přípustné uchovávat pouze jednu rybu v jednom saku. Ryby zaseklé před, oznámením konce závodu se počítají. Celkové konečné pořadí závodníků se odvíjí od součtu všech vah hodnocených ryb od nejvyššího dosažení váhy. Pokud dojde k rovnosti vah mezi týmy, je pro pořadí rozhodující váha nejtěžší ryby, pokud dojde i tehdy ke shodě, je rozhodujícím kritériem větší váhový průměr všech ulovených ryb.

Karta úlovků:
Náležitosti registrační karty úlovků - jméno lovce - číslo lovného místa - datum a čas vážení - druh ryby -  podpis rozhodčího a podpis soutěžícího Registrační karta se bude vést duplicitně - u rozhodčího a u každého týmu.

Počet prutů a  přítomnost soutěžících u prutů:
Každý tým může lovit nejvýše na 4 pruty. U prutů musí být přítomen VŽDY, alespoň jeden z lovců  z týmu. Opustí-li všichni členové týmu svůj soutěžní prostor, nesmí nechat nastražený ani jeden prut. Závodnici jsou povinni být v přítomnosti prutů tak, aby s nimi mohli okamžitě manipulovat.

Metoda lovu, nástrahy a návnady:
Lov je povolen jen způsobem na položenou - vlasovou metodou. Každý prut smí být opatřen pouze jedním návazcem s jednoháčkem. Budeme rádí pokud budou použity háčky bez protihrotu nebo s mikroprotihrotem. Samozřemostí je používání bezpečnostních únikových udic.
Za návnadu smí být použito pouze boilies, pelety a partikl (vhodně upravený a rozhodčí si vyhrazují právo zkontrolovat jeho úpravu po celou dobu závodu, tedy i před jeho startem).
Za nástrahu smí být použito jen boilies a peleta nebo plastové imitace( kukuřice, peleta, boilies) nebo jejich kombinace.(dipování,obalovací těsta povoleny) Lov na partikl zakázán.
Zakazuje se používat spirály, krmítka na těsta, partikl apod. nevhodných systémů.
Zakazuje se potápění a šnorchlování.

Zavážení, používání bójek:
Zavážení nástrah i návnad člunem, lodí, zavážecí lodičkou apod. jakož i umisťování tyčových či H-bojí je povoleno výhradně v rámci vylosovaného loviště a to jen před startem závodu,  v průběhu závodu je krmení povoleno pouze ze břehu. (kobrou, prakem, raketou, zakrmovacím košíškem, lopatkou, PVA materiály). Boje musí být po skončení soutěže odstraněny.
Pohyb plavidel:
Volný pohyb plavidel (člun, loď) v prostoru, náležejících soutěžním týmům, je povolen pouze pro dopravení se na loviště před začátkem závodu a odjezd z loviště po skončení závodů. Plavidla organizátorů se mohou volně, avšak s náležitou ohleduplností k soutěžícím, pohybovat po jezeře po celou dobu konání závodů. Každé osobě v člunu, lodi doporučujeme mít na sobě řádně připevněnou záchrannou vestu odpovídající požadavkům bezpečnosti. Plavidla mohou být poháněna vesly nebo elektromotorem. Každá osoba na člunu nebo lodi musí být v době od setmění do rozednění osvětlena (čelovka,lampa). Hlavní rozhodčí má právo v případě nepříznivých povětrnostních podmínek vydat všeobecný zákaz používání plavidel.

Vznesení protestu:
V případě podezření porušení pravidel závodů je právem každého účastníka závodu vznést bezodkladně k vedoucímu rozhodčích protest. Pro protest je obligatorně stanovena písemná forma a podací poplatek 500 Kč. V případě uznání protestu se poplatek vrací, v případě neuznání protestu propadá ve prospěch pořadatele. Protest lze vznést nejdéle do doby řádného vyhlášení výsledků závodů, s výjimkou uvedenou v odstavci. Bez oficiálního a řádného podání protestu (nebo reklamace) se k ostatním protestům, námitkám, stížnostem nepřihlíží.

Tresty jsou:
napomenutí, odebrání bodů, diskvalifikace soutěžního týmu

Hlavní Rozhodčí má právo kdykoli během závodu zkontrolovat každou z udic, nástrah a návnad týmu.
Pořadatel závodu si vyhrazuje právo na ukončení, zrušení nebo přesunutí závodu.

Povinnosti závodníků:
PRVNÍ PORUŠENÍ PRAVIDEL BUDE TRESTÁNO ANULOVÁNÍM VŠECH ÚLOVKŮ TÝMU  DO DOBY ZJIŠTĚNÉHO PORUŠENÍ PRAVIDEL
DRUHÉ PORUŠENÍ PRAVIDEL BUDE TRESTÁNO DISKVALIFIKACÍ TÝMU A STARTOVNÉ TÝMU V JEHO PLNÉ VÝŠI PROPADNE ORGANIZÁTOROVI ZÁVODU
Rozhodnutí hlavního rozhodčího ( moje ) jsou vždy platná !

Více informací o jezeře zde:

http://www.uhabakuka.cz/jezeroradnice/index.php?main=aktualne

Těšíme se na vás u Jezera.
Jirka Hrdý a Jarda Těšínský

 

Swann - Profil - 3.4.2012