S Pescadem na Gruntech u Brna 50 hodin

Datum akce: 20.10.2011 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Jihomoravský

Kaprařské závody garantované ceny:1 místo 15000kč
                                                            2 místo 11000kč
                                                            3 místo 7000kč
 
Nej.  kapr                                                        :2000kč
Nej. Jeseter                                                    :2000kč



Poháry a další ceny.Bližší info.na tel.777100343



Pravidla závodu :

S PESCADEM na  Gruntech 2011
Team
Dvou nebo tří členný carp team. 

Losování
Samotné losování lovných míst proběhne dne 20.10.2011 v 13:00 a to tak, že kapitán CT vylosuje místo lovu. Losuje se dvakrát. Poprvé pořadí a pak místo. Tým, který se nedostaví včas k prezentaci, bude losovat po skončení losování.

Bodování
Boduje se každý ulovený kapr, jeseter a amur nad 6 kg  včetně,  kdy 1kg se  rovná1bod (6,3kg je rovno 6,3 bodu.). Bodování provádí rozhodčí, po zvážení a zapsání bodů musí být ryba, neprodleně vrácena vodě v jeho přítomnosti. Sakování ryb, např. z důvodu focení, je nepřípustné. Zasakovat rybu může team jen v případě momentální nedostupnosti  rozhodčího. Vítězem závodu se stává team s největším dosaženým počtem bodů. V případě rovnosti bodů rozhoduje o pořadí největší ulovená ryba a v případě, že nerozhodne ani toto kritérium, bude rozhodující čas ulovené první bodované ryby, přičemž se zohledňuje zejména kapr.

Protest
Každý soutěžící má právo vznést protest a to v případě, že bude mít podezření na porušování pravidel závodu, nikoliv však na pravidla samotná. Protest musí být podán písemně a neprodleně při zjištění podezření k rukám hlavního rozhodčího. Podání protestu je zpoplatněno částkou 1000,-Kč, která v případě neuznání protestu propadá ve prospěch pořadatele. Na protest podaný v jiné formě nebude brán zřetel a žádný z rozhodčích se jím nebude zabývat. Případný protest řeší JURY, která bude stanovena před zahájením závodu. Členové JURY : ředitel závodu; hlavní rozhodčí; kapitáni dvou vylosovaných týmů (plus jeden náhradník).
Přesun na místa a příprava lovného místa
Ve čtvrtek od 14:00 se mohou závodníci přesunout na vylosovaná místa, započít se stavbou tábora a připravit si lovné místo. Přípravou lovného místa se rozumí předběžné zakrmení. Do začátku závodu nesmí být zahájen lov, to znamená, že nástrahy musí být mimo vodu jezera.

Lovný sektor
Každý CT vylosuje sektor, který je vyznačený v terénu páskou. Na vodě je sektor omezen přímkou – kolmicí na protější břeh, prodlouženou z ohraničení pobřežního sektoru. V případě sporu rozhodne o hranici sektorový rozhodčí, který své rozhodnutí potvrdí do startovního lístku. Jakékoliv změny hranic sektoru a manipulace s ohraničující páskou  v průběhu závodu nebudou tolerovány a jejich překročení bude považováno za hrubé porušení pravidel. Do sektoru má přístup pouze soutěžní družstvo, rozhodčí a pořadatelé. Dalším osobám je vstup povolen pouze s vědomím rozhodčího, team je zodpovědný za přítomnost, ne však pouhý průchod, cizích osob ve svém sektoru.

Lov
Lov kaprů dle Rybářského řádu platného pro samostatný revír „Grunty", platného od 1.1.2011 a to v režimu povolenky systémem CH a P ( chyť a pusť ).
Povolená technika lovu
Každý CT loví na čtyři pruty s koncovou udicí s jedním jednoháčkem, nástraha tzv. na vlas. Montáž musí být provedena tak, aby v případě utržení udice došlo k uvolnění použité zátěže. Jako nástrahu a návnadu mohou soutěžící použít boilie (ne však boilie rohlíkové) a pelety max. Velikosti 24 mm. Rozhodčí má právo kdykoliv zkontrolovat použitou nástrahu, návnadu a montáž, team je povinen umožnit na žádost rozhodčího kontrolu připraveného krmení např. v autě, bivaku a podobně. Vnadění a samotný lov se bude provádět výhradně ze břehu.

Povolené vybavení:
Vnadící prut, raketa, cobra, prak, katapult.

Povinné vybavení:
Každý CT musí být vybaven vhodnými kaprařskými podběráky o délce ramene alespoň 90 cm, odháčkovacími matracemi, vyprošťovačem háčků, desinfekčním prostředkem k ošetření ryb, ekosakem. Je nutný i mobilní telefon pro spojení s rozhodčími.
K podebírání ryb se smí používat pouze podběrák s minimálním rozpětím ramen 90 cm, používání menšího podběráku je zakázáno.
Pohyb a chování v průběhu závodu
Každý z účastníků závodu včetně jejich doprovodu je povinen chovat se ohleduplně k přírodě. Je přísně zakázáno jakkoliv poškozovat pobřežní porosty, rozdělávat oheň jinak, než v nadzemních zařízeních (gril, vařič). Po ukončení závodu je každý povinen odklidit odpadky na předem určené místo do připraveného kontejneru. V průběhu závodu je soutěžícím a jejich návštěvám přísně zakázáno přejíždění motorovými vozidly kolem jezera, soutěžící mají svá vozidla u sebe v sektorech a nebo na určeném místě. Návštěvy musí auto odstavit na označených parkovištích. V odůvodněných případech může přejetí vozidla závodníka povolit rozhodčí, závodník si však musí při návratu nechat vozidlo zkontrolovat rozhodčím v prostoru stanoviště rozhodčích. Porušení tohoto nařízení může vést k vyloučení týmu ze závodu. Při porušení společenských pravidel před, v průběhu i po skončení závodů může být člen případně celý carp tým bez náhrady vyloučen ze závodu. Výsledky vyloučeného týmu se anulují, v případě vyloučení týmu po ukončení závodu propadá případná výhra ve prospěch pořadatele. Všichni přítomní se zúčastňují na vlastní nebezpečí. Případná vzniklá škoda nebude účastníkům závodu pořadatelem hrazena a pořadatel za ni nenese žádnou odpovědnost. Účastníci, kteří způsobí škodu před, v průběhu anebo po ukončení závodu, jsou povinni tuto škodu nahradit.


Doplňující informace k závodu a časový harmonogram
Čtvrtek  20.10.2011: 11:00 – registrace
13:00 - 14:00 -losování
14:00 – 17:00 příprava lovného místa
17:00 -začátek závodu
Neděle  23.10.2011: 09:00 – konec závodů
11: 00 vyhlášení

Pořadatel si vymiňuje právo v případě důležité potřeby upravit pravidla. Všichni startující souhlasí s těmito pravidly, což potvrdili uhrazením startovného nebo registračního poplatku. Porušení pravidel může vést k vyloučení jednotlivce nebo týmu ze závodu bez náhrady.

 

Radarr - Profil - 29.8.2011