Kontroly rybářskou stráží.

Jak je to u vás s kontrolami rybářskou stráží?Funguje ještě?Od začátku roku nemám žádnou kontrolu a neviděl jsem nikoho kontrolovat rybáře jestli se dodržují předpisy,vybavení apod.
Autor diskuse: Racekl - , 1.8.2005 všeobecné - ostatní

CarpHunder - Profil | Ne 3.1.2010 10:01:46

tak jako v roce 2008, tak i v roce 2009 bez kontroly na cca 80 vycházek, na soukromém něco taky tak vycházek a kontrola při každé návštěvě. Profesionální stráž by neškodila a byla by jistě přínosem.

strejka - Profil | St 10.8.2005 11:12:50

Holátko Josef: ad "S tím zadržením do příjezdu policie si nejsem tak jistý. Je do toho zase zamotán trestní zákon, řád, který umožňuje pachatele trestného činu zadržet na místě kýmkoliv do příjezdu policie." Dostal jsem vyjadreni z min. vnitra, ve zkratce: Dle trestního řádu, § 76, odst. 2 může omezit osobní svobodu osoby přistižené při trestném činu nebo bezprostředně poté kdokoli, pokud je to nutné ke zjištění její totožnosti, k zamezení útěku nebo k zajištění důkazů. Když se prokáže, že zadržená osoba se ničeho nedopustila, musí se zkoumat proč k tomu došlo, samozřejmě případná sankce (kterou nelze takto teoreticky určit) záleží na následku, který zadržení nepravé osoby vyvolá. Pytláka může samozřejmě zadržet kdokoli, ale nemusí. Má právo zakročit a přivolat policii. Záleží na tom, jak situaci vyhodnotí, jak je pro něj např. nebezpečná. Pokud byl spáchán trestný čin může Rybářská stráž podle výše zmíněného trestního řádu pachatele i zadržet.
Takze, pokud se RS potazmo jakykoli jiny obcan neboji, muze toho az prekvapive hodne...

Korda | Čt 4.8.2005 23:44:25

Co to je kontrola?:-)))Několik let jsem ji nepotkal a to stále slyším jak jich na svazu každým rokem přibejvá.No možná tak papírově.

Petrson - Profil | Čt 4.8.2005 23:44:06

Viděl jsem to v TV, hnus to opravdu je (ty přestupky), no uřčitě to není horší porušování než jinde a aspoň při tak transparentních kontrolách za přítomnosti policie a médií pak RS doufám bude nekompromisní a tyto "mediální hvězdy" si na rybu fakt minimálně 3 roky nešáhnou. Jen by to chtělo takovou galašou ne 1 za rok, ale minimálně každej tejden a to i na "bezzejmenných" revírech. Jinak z asi 30 návštěv mě kontrolovali jednou (porybný byl slušný a v pohodě), což považuji za množství menší než malé.

Kolči - Profil | Čt 4.8.2005 21:37:26

KoDA:Videl jsem to na webu CT v online vysilani,je to fakt hnus.

KoDA - Profil | Čt 4.8.2005 19:03:49

neviděli jste (tuším) předevčírem večerní Události, komentáře na ČT 1? Kontrola rybářů na Mušově... 4 odebrané povolenky. Ale úplně mě odrovnal postarší rybář, jehož vezírek obsahoval 50 cm sumce a 25 cm kapra....... to snad NE??? Jinak letos žádná kontrola. Popravdě řečeno ani nevím kdy mě naposledy kontrolovala ryb. stráž.

r.o.b | Čt 4.8.2005 17:03:31

No já mám už asik tak 7 kontrol takže určitě fungujou

Tomm | Čt 4.8.2005 15:11:49

V pondělí kontrola na Berounce u Darové, naprosto korektní přístup. Vše OK

rybomil | Čt 4.8.2005 14:02:45

stenli 11 : Všechny mé návštěvy D 15 nasvědčují, že máš 130% pravdy.

stenli11 - Profil | St 3.8.2005 21:13:13

Na Dyji 15 to vypadá,že kontrola nechodí, protože tam to chataři masaři bez jakéhokoliv omezení až z toho je člověku na blití.

carlos - Profil | St 3.8.2005 1:21:31

Letos kontrola jednou na Štítu ale zato několikrát za den. Včera večer mě kontrolovala papíry na VLtavě policie bez RS.

Holátko Josef | Út 2.8.2005 16:32:43

PV> Ona ta kontrola na zahájení má své opodstatnění. Víš kolik lidí po zimě nemůže najít peán apod.? Kolik jich nemá platný rybářský lístek? Kolik jich nemá členskou známku, bez které mu nesmí být vydána povolenka? Já se na to divám tak, že z kraje sezony, kdy se na ryby nechodí tolik, je třeba vychytat "blbé" administrativní nedostatky, aby to chlapík nemusel vyběhávat během dovolené.
Máš ale pravdu, kontrola by měla být prováděna průběžně.

Honza Pok. - Profil | Út 2.8.2005 15:15:36

Rybomil: Chápu tvé znechucení. Slabou útěchou mi bývá při kontrolách pohoda slušných rybářů, kteří ochotně spolupracují. Bude trvat dlouho, než si rybáři uvědomí, že jsou sami svým chováním proti sobě. Fakt to nazývám kulturní devastací celých generací. Níže zmiňované západní státy tuto devastaci nezažily, proto jsou jí ušetřeny. Takže začínám sám u sebe doma na dvorku a pokud mám možnost něco udělám, udělám to. Jiným své názory nenutím. Každý máme své místo... Dost filozofování :-)

rybomil | Út 2.8.2005 14:37:13

Honza Pok: Už jsem to tu psal, dělal jsem RS asi 5 let. Jako novici mi přidělili nejvzdálenější úsek vody se špatným přístupem, když jsem šel na pochůzku, nikdo nechtěl jít se mnou. Chataři tam chytali bez papírů, mydlili bezmírový parmy po desítkách a píchli je nožem do hlavy, jak to viděli ve filmu od Oty Pavla. Dělali si ze mě prču, stejně jako otcové kluků, které jsem vyhnal od vody když se nechovali k rybám šetřně. Ti teenageři pak po mě házeli kameny , když jsem byl na lodi. Výbor MO podepsal nasazení 400 duháků, do P jich šlo 250, ostatní asi sežrali. Seš tu ještě málo dlouho říkali......( v myšlenkách: přece to nebudem dělat zadarmo ). Taky chodili chytat na revír soukromé společnosti, kde jim to bylo umožněno- proč asi???

XAXAP - Profil | Út 2.8.2005 14:07:54

jak rekl hraji, vsechno tohle je vic, nez jen lov ryb. Je to statem dohlizeny byznys! Teda mel by byt. Dokud to nebude byznys, ale jen dobrovolnicky chaos, bude to porad stejne spatny. Soucasny sytem jiz nema ani prostor ani duvod ke zlepseni.

strejka - Profil | Út 2.8.2005 14:05:45

Honza Pok.: mne by nase pulhektarova louze v Klanovicich rozhodne nestacila, chtel bych mit moznost kontrolovat, i kdyz jsem na rybach, nic za to nechtit, jen mi tu moznost odlozit svuj prut a rici treba na Luznici, ale pane na 25cm kapra se vazne chytat nesmi nebo se na Orliku optat, ci jsou ty tri pruty bez obsluhy atd. atd., to bohuzel nemuzu, takze na to kaslu...

Honza Pok. - Profil | Út 2.8.2005 13:56:53

Strejka: No, já ti řeknu, že mi stačí naše dva revíry z hlediska působnosti. Na ryby si jezdím odpočinout k sousedům. Hledisko působnosti jsem promýšlel také, selský rozum mi ale napověděl, že pokud chci svého koníčka dělat dobře, stačí to. Celý svět nezachráním, snažím se o náš malý kousek řeky a přilehlých ploch.
Jinak evidence neboli papírování souvisí s případnou náhradou škody vzniklé v souvislosti s výkonem fce RS. Tak jako ti bez cesťáku nemá zaměstnavatel proplatit újmu na zdraví při nehodě ve služebním autě na SC... Jde o prevenci ještě většího průšvihu než se stal.

hraji - Profil | Út 2.8.2005 13:42:13

strejka: co se týče omezení působnosti RS, tak to je čistě v rukách orgánů státní správy. Záleží na tom, jak si to vyloží. I u nás na Moravě máme problémy, některé úřady klidně ustanoví RS s celokrajsou působností, jiné, například v Brně, se tomu zuby nehty brání, že to zákon nedovoluje. To vůbec není věcí svazů

PV - Profil | Út 2.8.2005 13:39:08

Podle mého názoru je dobrovolná RS přežitek a za současného stavu by měla být nahrazena profesionály placenými stejně jako policie. Ale to vy celosvazovka nemohla stát 1100 Kč/rok ale daleko více. To by se zase příčilo současnému pojetí obou rybářských svazů, kdy je rybařina brána jako všelidová zábava. Proč to může fungovat ve většině vyspělých zemí (Švédsko, Itálie, Rakousko, v zámoří atd.). Takže je to zase o penězích a o lidech.
PS.RS mě kontrolovala vždy asi dvakrát za sezonu, z toho vždy na zahájení ( to je už úplná blbost), letos ještě ne.
Nikdy jsem s ní problém neměl, chovali se vždy slušně.

strejka - Profil | Út 2.8.2005 13:29:59

Honza Pok.: mozna te to prekvapi, ale o vstupu do rad RS jsem take vazne uvazoval, byl jsem i ochotny delat to zadarmo a "pro" organizaci, kterou bych neradeji rozprasil na atomy, ale odradilo me omezeni pusobnosti, tzn. nemohl bych jako RS zasahovat, tam, kde prave jsem, kdyz uz neco delam zdarma, chtel bych mit moznost to take nejak ovlivnovat, chtel bych mit moznost kontrolovat kde chci, kdy chci, kolikrat chci, narizeny pocet, lokalita a terminy kontrol zavani regulernim pracovnim pomerem a za ten by se melo platit, beru to jako vypomoc, berte nebo nechte byt, nechci si jen zadarmo jak bezmozek plnit plan a zapisovat do lejster (nevim do jake miry je omezeni pusobnost veci statni spravy nebo MO potazmo Svazu)...

Honza Pok. - Profil | Út 2.8.2005 13:19:59

Strejka: Nevím, zda-li se ti to bude zdát logické, ale takto zní: Jako rybáři mě jednoho dne napadlo, že pokud bude RS zastoupena jen několika staršími rybáři, kterým "to" není jedno, že se začnu u vody pomalu bát, všude bude bordel a RŘ bude směšný kus papíru. Místo nadávání a přestupků proti pravidlům jsem párkrát s naší RS při kontrole mluvil co a jak a nakonec jsem se šprtal předpisy a poznávačku... Udělat zkoušky nebylo až tak zadara, jak bývávalo. Alespoň jsem si procvičil zatuhlý mozek po dost letech ze školy.
Řeknu to jasně, není mi jedno, jak to u vody vypadá a jak by to mohlo vypadat, až odejdou do věčných lovišť ti členové RS, kteří mají zkušenosti, co v přepisech nejsou.
A k té organizaci, pro kterou "to" děláš... RS jmenuje pověřený obecní úřad, na jehož spravovaném území se revír nachází. ČRS/MO na revíru pouze hospodaří, majetek je obvykle obecní či státní.
U mne je to možná nalezení odpovědi na možnou otázku mých dětí, které nebudou zblblí komunistickou demagogií a budou mít vlastní zodpovědnost i za věci veřejné: Tati, ty léta rybaříš, to bylo u vody vždycky tak zle? Proč jsi/jste vy rybáři s tím něco neudělali?

strejka - Profil | Út 2.8.2005 13:01:56

hraji: nerikam, ze je to snadne, nicmene MRS s tim zacal a potrebu profesionalu citi taky, to same je u brigad, kdy je cim dal casteji nekvalifikovana prace clenu nahrazovana vyberem penez a nasledne zadavani prace profikum, jedine tak je to preci normalni a spravne, pokud se chce nekdo obetovat a delat odborne, kvalitne a zadarmo, je vitan, ale cely system na tomhle principu stat preci nemuze...

hraji - Profil | Út 2.8.2005 12:55:16

strejka: jak chceš z pozice kteréhokoliv svazu napravit chybu v zákoně? Dokud byla RS svazu, bylo to jasné, ale teď je RS státu a svaz ji nemůže nijak ovlivnit, leda doporučením lidí. A s tou prací, kolik je dnes rybářů, kteří chovají ryby, vysazují je, slovují matečné ryby a taky zadarmo. Prostě to je něco víc než jen lov ryb.

hraji - Profil | Út 2.8.2005 12:51:44

Honza Pok. - přesně takový pocit z toho mám taky. Všichni se předhánějí jak s RS "vydrbat" a přitom si neuvědomují, že tím přiznávají, že asi nedodržují předpisy a tím pádem oni jsou ti špatní, ne RS.
Málokdo si uvědomuje, že na své vodě ho zkontroluji, aniž by mě vůbec uviděl, a podpis v záznamu ještě neznamená, že se u vody skutečně kontroluje.
Jít kontrolovat například plavačkáře, který každou rybku podebírá, háček vyndává obůstkem a ryby pouští je hloupost, protože vidím i bez kontroly, že má podběrák, vyproš´tovač háčků a na 100 % i povolenku se zapsaným datumem, protože nebude riskovat zabavení drahého vybavení při pytláctví.

strejka - Profil | Út 2.8.2005 12:50:43

Honza Pok.: Mas nejake logicky zduvodneni, proc by nekdo mel ve svem volnu delat zadarmo odpovednou a rizikovou praci a to jeste pro organizaci, ktera si jejich prace nevazi a neni schopna ani ochotna podniknout koncepcni kroky k napraveni tohoto absurdniho stavu?

Honza Pok. - Profil | Út 2.8.2005 12:44:54

To Rush: Ty jsi měl alespoň povolenku. Ani to nebývá kolikrát zvykem.
To all: bludný kruh omezenosti: někdo tady blábolí, jak je RS k ničemu, někdo zase jak RS ojebat nebo poslat kamsi, další si stěžuje na masaře, pytláky, ale nikdo z těchto kecalů by tu potřebnou práci nedělal ani náhodou. Přesná povaha česká...

numi - Profil | Út 2.8.2005 11:19:50

Pánové ,když vidím kolik lidí se u té vody chová slušně a čtu některé příspěvky tak to beru s nadsázkou. Již jsem to tu někde jednou psal , já bych vám přál zažít co někteří kolegove dokáží. A jejich čím dál víc.Slova co zas otravujete, nebo když chcete něco vidět slova to si děláš....... atd.Ten bordel.