Jaký uzel na kmenový vlasec-návazec. Olovo na konci vlasce.

Jaký mám použít typ uzlu na připevnění návazce s háčkem ke kmenovnému vlasci ze stejného průměru. Použil jsem JEDNODUCHÝ PŘÍVĚSNÝ UZEL z knížečky Rybářské uzly, ale neosvědčil se. Nevydrží ani tvrdší test.

Díky za radu
Autor diskuse: Molteni - Profil , 25.6.2005 všeobecné - náčiní, doplňky

Pvl - Profil | So 25.6.2005 8:04:39

Používal jsem jednoduchý uzel jen protažený -nevím jestli má nějaký název . Z kobercovky jsem udělal " trubičku" š . asi 7mm - 2x protáhl k. vlasec , navázal háček, podle délky přívěsu 2x protáhl také " trubičkou" naslinil opatrně vše dotáhl (dost v.silou) nebyl žádný problém . Nedělej na tr. velkou díru , před namotáním nasliň to na co budeš motat. Sl. drátek , já jsem motal na sedlářský špendlík -síla asi 1mm. Nedělej si tr. zbytečně silnou,špatně se dotáhne !!!

Lubos - Profil | So 25.6.2005 1:22:17

Na navezec používam uzol ako Třéd´a ale tých ovinov robim 5 - (pri doťahovaní musíš uzol nasliniť) a potom s dvoma slučkami to zafixujem izolačkou. Pri fixovaní izolačkou urobím niečo podobné páternosteru a bočný silon mi potom drží od hlavného na ramienku cca 3cm. Inak dá sa v pohode použiť kupovaná rýchlospojka a je spolahlivá.

Milda | So 25.6.2005 0:41:03

Molteni:Mně se nejlépe osvědčil "stahovací uzel",čili 2.grinnery proti sobě.Tady na MRKu si nákres najdeš.Jinak někdy používam i "vodní uzel",ale ten méně často.

Třéd´a - Profil | So 25.6.2005 0:38:14

Molteni> zkus třeba tenhle. Já ho vážu takhle se dvěma oviny, někdo dělá oviny tři. Drží výborně jak při použití slabých, tak silných vlasců. Fluorcarbonu taky nevadí. Používam ho při muškaření. Samozřejmě jen ten uzel, bez olova. ;-)

P.S.: omlouvám se za mizernou kvalitu kresby. Snad Ti to pomůže. Už chci jít spát, zítra razim na ryby.