kde se daj koupit vajicka planktonu

v jednom ceskem dokumentu sem videl ze se daji zakoupit vajicka ruznych drobnych korysu, apod... ktere se se styku s vodou vykuli... nevite kde se to da sehnat a jaka je cena??? nejaky rybnikar to urcite bude vedet... dik
Autor diskuse: ajdam - , 18.6.2005 všeobecné - ostatní

Ivan | St 22.6.2005 16:58:04

Pokud ti bude stačit jiný druh planktonu, stačí postavit kýbl nebo sud s vodou kamkoliv ven. Za čtrnáct dní je to plný larev komárů, jepic, a mnoha dalších druhů hmyzu, v různých stadiích vývoje a velikosti. Zátah cedníkem vždy překvapí množstvím.
Samozřejmě v tom jsou i řasy a sinice. Jejich spóry létají vzduchem a spolehlivě se množí.

Lubos - Profil | Po 20.6.2005 19:53:10

ajdam: Čo sa týka kúpy vajíčok korýšov o tom som okrem žiabronožky solnej nikdy nepočul. Ale neni absolútne problém si ich chovať doma. V domácich podmienkach sa prikrmujú Agarom-je to výťažok z morských rias a je bežne dostať v drog. potrebách.Pri chove je nutné vzduchovať a udržovať teplotu cca 20°C. Základ pre chov získaš v ktorejkoľvek staršej vode s úživným nánosom. A nachytáš ho do sitka z monofilmu.

Lubos - Profil | Po 20.6.2005 19:44:55

Brach - ®: Tie dravé sú buchanky.Dafnie sú vegetariáni a pokiaľ si to pamatam ako bývalý akvarista dobre tak su dva druhy, malé zelené a velké hnedé.Živia sa drobnou nevláknitou riasou - je to taký zelený zákal vo vode.Tie zelené dafnie boli pre ryby výživnejšie aj čo sa týkalo sušenia.

brach - Profil | Po 20.6.2005 17:45:32

Bacha na buchanky (nebo dafnie?), které (ve větších velikostech) jsou docela prevíti a dokáží zabít plůdek. Nachytané mšice (aspoň my jim tak říkáme) z rybníku jsem, v případě potěru v akvárku, cedil přes sítko a ty větší sušil.

doncoyote - Profil | Po 20.6.2005 9:41:42

Načerpej informace z akvaristické literatury.
Nejjemnější krmení, tzv prach - směs vířníků a nejmenší stadia drobných korýšů, pak následuje buchanka - cyklop a největší jsou dafnie, některé formy dorůstají až na 4 mm, jsou načervenalé až rudé, tučné a jsou na vodách s malým množstvím kyslíku.Artemii - žábronožku bych do sladké vody do rybníku nedával, je to ve větším objemu poměrně drahý špás, rychle hyne a ve sladké vodě se nevyvine. Líhneš ji ve slané vodě probublávané vzduchem a jak se vykulí, tak se s ní krmní velmi náročný potěr. Na naše podnínky určitě stačí drobná buchanka. Tu procedíš přes škálu sítek, od nejjemějšího po hrubé.
Artemie salina - žábronožka solná se prodává ve slušné akvaristice. Víc už si nepamatuji, chovem ryb se již řadu let nezabývám.

hraji - Profil | Po 20.6.2005 7:54:05

tess: máš pravdu, nevyjádřil jsem se úplně přesně, samozřejmě považuji i rostliny za život

Jirka K (původní) - Profil | Ne 19.6.2005 14:13:48

Až pudeš na ty buchanky, tak si nezapomeň vzít rybářský lístek a povolenku (viz třeba www.rybari-havirov.cz/aktuality/aktuality.html) a nezapomeň, že můžeš lovit pouze povoleným způsobem lovu (v rybářském revíru zpravidla lovem na udici). Ať Ti berou. :-)))
Jinak k otázce: Tak jako medvěd mam jenom zkušenost (z akvaristiky) s tou žábronožkou solnou.

tess - Profil | So 18.6.2005 20:49:11

hraji: pleteš se i ty, neboť fytoplankton je samozřejmě živý také(dokud neodumře), nebo mně chceš tvrdit, že stromy jsou anorganického původu? :-))

hraji - Profil | So 18.6.2005 19:44:41

Asi si pleteš pojmy, plankton je označení pro strašně moc živých (zooplankton) a neživých (fytoplankton) tvorečků a organismů, asi budeš souhlasit, že vajíčka fytoplanktonu (rostlinného planktonu) jsou blbost. Pokud chceš chovat plankton, zajdi si k nejbližšímu rybníku a naber si tam vody, velmi pravděpodobně si doneseš domů miliony kusů planktonu a když je dáš do pětilitrové láhve a do vody dáš trochu sena a nebo kousků kedlubny, bude se ti plankton vesele množit.
Pokud ale chceš perloočky nebo buchanky, tak ty je lepší nalovit na rybníku.

medvěd - Profil | So 18.6.2005 18:54:01

Kdysi jem krmil akvarijní rybky žábronoskou solnou.vajíčka se prodávala v akvaristických potřebách ,dávali se do slané vody a za stálého vzduchování se za dva až tři dny vylíhli kořýši.Ale o planktonu jako takovém opravdu nevím

jepice.cz - Profil | So 18.6.2005 18:31:29

o vajickach primo nevim ale v ruznych zooprodejnach kde prodavaj i rybicky by meli prodavat ruzne perloocky, atd.