Jak chytat velké kapry jen s pomocí kukuřice???

Navštěviji revír, kde prostě kapři milují kukuřici. Zkoušel jsem tam krmit a chytat na boilies, ale bez výsledku. Dokonce tam byly i Carp teamy 3 dny a krmili na bolies a taky nic. Kukuřici žerou i menší kapři a i když tam dáme 7 zrnek, tak to tu 50 neodradí. Dumal jsem nějaké posilovače, nebo obří kukuřici, ale nemám s tím zkušenosti. Díky
Autor diskuse: Kato - , 16.6.2005 kaprařina - nástrahy, návnady

m.kindl - Profil | Po 19.12.2005 13:59:32

Myšob : Můžes mi prozradit na jaký boilie jsi před dvaceti lety chytal ? Myslím značku,já jsem hltal literaturu o boilie ale podle mě se dalo koupit jedině v Polsku nebo v německu,u nás snad až někdy kolem roku 92 ?

Myšob - Profil | Po 19.12.2005 13:10:18

Chytám na boilie snad 20 let a tyhle problémy miluju. Groow a Stefan58 maj asi nejlepší rady. Honza M má velice správnou starost o počet velkých kaprů na lokalitě. jsou-li na 100ha nádrži 4 ryby kolem 90 cm, tak je jasný že čas na ulovení jedné z nich je trochu delší a selekce nástrahy vyhraněná. Nebál bych se zkoušet "golfák" kolem 40 až 50mm. Taky tvrdost hodně vysokou. Ale když trváš na kuku.... Takže tip: podle dna: kouli podle Groowa, snad jen že bych lepil špičkama ven, ať je to klidně hrubý, zkusil bych dipnout jednu montáž sladkou smetanou, druhou bez dipu (velký ryby hledaj poctivějc), loviště 3 x 5 m, zakrmit tvrdou kuku, jen namočenou, nedipovanou, ať nestahuješ malý ryby. taky množství spíš menší, aby kařík musel popojíždět a neryl v hromadě. nadipovanou nástrahu do středu loviště, přírodní na kraj. Větší rybky bývaj spíš u kraje a bude tam klidněji. Neboj, že by to nenašli. Ta voňavá na středu Ti dodá jistotu, protože si asi počkáš a budeš hodně nejistej - musíš si věřit. Taky ale nevím, kdy to chceš zkusit... teď je voda studená, ryby"pomalý" a taky dipy dávej alkoholový a ne olejový... Snad všechno...

Kato | Ne 18.12.2005 13:56:37

Honza M: na tom revíru skoro každý chytá spíš na šrot a právě tu kukuřici, na boilie tam chytá málo kdo. Je mi jasné, že boilie ryby prostě musí přijímat po určitém čase, nebo množství, ale tam se jim nechce. Já ještě zkusím tam zůstat aspoň 2 noci, jelikož jsem se taky setkal s tím, že ryby přes den nešli a v noci byl fofr, hlavně na prochytanějších vodách. Díky za podporu :)

Honza M - Profil | So 17.12.2005 22:16:00

Kato: Kolik je tam těch větších kaprů? On nemusí být ani tak problém v boilie, ale na některých vodách je prostě 20mm boilie tak selektivní že ho kapři pod řekněme 55cm vůbec nepřijímají... Už jsem to párkrát zažil! To že tam pak dáš kukuřici a mlátíš jednoho za druhým (pokud je to do té velikosti co jsem psal) tak by to tomu celkem odpovídalo... Zkus na přístí sezonu udělat pár kg boilie o velikosti 14 mm a pár dní před lovem to prohoď... Fakt není možné aby kapři boilie ignorovali!!! Hodně štěstí, sám bych to tam vyzkoušel, takovéhle záhady na rybařině mám moc rád... To je wono, držím palce ;-)

Kato | So 17.12.2005 20:46:31

Na tomhle revíru je těžké najít nějaké top místo, je to vybagrovaná pískovna, kde je strmý břeh a rovné dno, žádná mělčina, hrana, nic. Na téhle vodě jsem byl s kamošem asi před 2 měsícama a zkoušeli jsme tam boilie Mikbaits Mušli a pověstnou Oliheň a krmili jsme 2x předem a stejně nic. Jen tam člověk dal kukuřici, tak záběr přišel. Taky jsem zkoušel Halibut pelety a další boilie, ale nic. Zároveň tam končili jedni kluci, co tam byli asi 5 dnů a nej kapr myslím 70. Příští rok to tam zkusíme i přes noc a na dýl.

Hrouzek - Profil | So 17.12.2005 20:12:36

Jedině zkusit minimálně krmit s tou kukuřicí, a zkusit,jestli se mezi tim nesplete větší...Chce to zkusit. Záběrů bude mín,ale zas může přijít... Nebo pak trpělivost s boilím a čekat,hodně dopředu krmit..

candoš - Profil | So 17.12.2005 18:37:25

Na Slapech opravdu šlape hodně dobře šlape kukuřice,ale jedna se o malé kapry nej kolem 70cm.
Letos jsem jel převážně na béčko a největší úspěch jsem měl na matrixe.Ale jedná třeba o jeden záběr za víkend a co týče kukuřice na menší ryby super.Možna bych na větší ryby doporučil kukuřici od Nikla.Podle mého názoru je to něco mezi béčkem a klasickou kukuřicí.

m.kindl - Profil | So 17.12.2005 18:30:28

Kato : Nedej se odradit a zkoušej dál.Kukuřice je pro kapra pochoutka a ty jim musíš nabídnout něco ještě chutnějšího.Jestli už tam lovili tři teamy tři dny a neměli záběr tak to vůbec nic neznamená.Takových vod je spousta a to že nějakej team loví na boilie a nemá tam záběr se pomalu ale jistě stává fenoménem a pro laika měřítkem obtížnosti vod.Vůbec se tím nenech znervoznit,zažil jsem mockrát že někde leží týden team a krmí kilo mosely každej den bez záběru.Potom stačí jen najít kde skutečně žerou a nabídnot jim něco opravdu chutnýho čemu samozřejmě dají přednost.

Mitchell | So 17.12.2005 18:29:16

Zkus kukuřičné bobule třeba to bude fungovat STARBAIT ma dobré hotovky nebo RITCHWORD a směsi na výrobu třeba od chytila

Fishky - Profil | So 17.12.2005 17:18:45

Kato - a tahle voda je v okrese BV? Jinak souhlasim s myslenkou, že zakrmíš-li boiliem, musí ho po určité době začít přijímat, prostě musí :))) do sladkých bych nesel, rybynu - jen par koulí, čerstvé ale dal bych si záležet na lovném místě, na prochytávané vodě to platí dvojnásob

durino | Pá 24.6.2005 0:47:00

Vzdy sa tesim kedy uz bude mliecna kukurica , Este ked nebolo povolene vyvazanie na niektorych slovenskych vodach , bolo to fajn. teraz akonahle dozrieva kukurica sa jej sipe do vode tony a potom sa polemizuje o tom preco na dotycnej vode ryby neberu. Ale ja som mal s ku kuricou len dobre skusenosti sice ziadne 10kg ryby , ale na 60 cm bez problema. Kukuricu som dipoval aby sa odlisila od navnady ( vadcsinou medom , fungovalo to len jednu sezonu , potom zase dipom od Top secret tutti -fruti). skus nieco z toho a uvidi...

Milan b.(!) | Pá 17.6.2005 20:29:07

NO kdyz uz jsem u toho, mohlo by see treba zkusit boili postavene na kukuricne moucce s pridavke cele varene kukurice, nebo pouzit hmotu podobnou silikonu o DAMu ( nevim jestli se u nas prodava). Jednalo se o tmel na ktery se dalo nalepit spoustu zrnek ruzneho partiklu. Jinak vcelu souhlasim s Honzasem. Na kukurici ta selekce velkych ryb nebude asi tak moc mozna.

rick - Profil | Pá 17.6.2005 15:07:24

Vezmi arašidy a krm jenom málo, jakmile to přehániš to bude to sami

Honzas - Profil | Pá 17.6.2005 8:10:11

Na vodách se silným ryb.tlakem a s tvořením krmných míst se stává, že starší a zkušenější ryby se takovým místům vyhýbají, proto je téměř nemožné je na takovém místě chytit. Zkrátka nemají k takovému potravnímu zdroji důvěru. Dokonce ryby svou aktivitou kopírují v opačné sinusoidě návštěvnost revírů. Přes víkend klesá k nule a nejvyšší je uprostřed týdne. Z těchto poznatků se také dá něco vyvodit. Na boilie bych ale nerezignoval, je to opravdu selektivní nástraha, ikdyž hodně profláknutá.

Groow | Pá 17.6.2005 7:47:32

stefan58 > Omyl. Suchá kuku je nalepena jen na tom korku, který kapr nepozdře. Jako navnada muže být klidně kuku z plechovky. To už je jedno, ale již tepelně upravená.

stefan58 | Pá 17.6.2005 7:04:58

Groow: sistém je dobrý , ale chyba je v tom že potom by si mal vnadiť suchou kukuricou a tým po čase zlikviduješ žravosť kaprov na dosť dlhý čas , totižto nevarená kukurica a aj niektoré lušteniny napr. hrach sú pre kapre ťažko stráviteľné , možno sa mýlim ale moje skúsenosti sú takéto.

Groow | Pá 17.6.2005 6:58:26

Kato > Na tu POP-UP korkovou kouli by jsi měl lepit tvrdou a neuvařenou kuku. Pokud použiješ rybářské vteřinové lepidlo(např. Kryston) tak to bude bez vedlejších efektů. A věř že ti takováto kuku na tom korku vydrží hodně dlouho.

Kato | Čt 16.6.2005 22:12:13

stefan58: to zkusím to zní dobře, díky

rangemaster - Profil | Čt 16.6.2005 22:04:02

Tom: z vlastní zkušenosti vim, že když se ryby do krmení doslova zblazni, tak tahám kapříky +-35 na koule o průměru 30-35mm.

stefan58 | Čt 16.6.2005 22:03:09

Kato: ako som cez deň rozmýšlal o tejto problematike skús dať na vlasovú montáž kukuričný kvet .Kukuricu (suchú ) najprv na 24hod. namočíš , ja zvyknem pridať aj neakú vôňu , potom ju varíš a sleduješ kedy praskne (rozkvitne).Na vlas cca 20cm dlhý natiahneš toľko kukurice čo sa zmestí potom to celé priviažeš na háčik a z vlasu omotaním okolo prsta urobíš takú guľku, veľkosti golfovej loptičky.Kukuričný kvet je dosť tuhý na to aby ho drobná plevelná ryba rozbila a tak by ti to malo vydržať dosť dlho kým to nájdu aj väčšie kapre.Pekný lov.

Kato | Čt 16.6.2005 22:02:23

MM: aha, takže potom ta fólie nedovolí rybám nasát tu kukuřici :)
Groow, Pajda: no ale to lepidlo vydrží jen chvilku, třeba 3 hodiny to asi nezůstane pohromadě...
HonzaT: po zkušenosti, kdy mi cejnek asi 40 cm nasál 7 zrnek bonduelky mimo háček, jak nic, tak v množství není síla :)

ebs | Čt 16.6.2005 21:58:07

To Tom:Už párkrát se mě stalo,že na dvě koule průměr 21 jsem chytil karáska tak 35 čísel.Záběry nejsou sice razantní,ale jsou.Tak si myslín,že kapr kolem 50 nemá sebemenší problém.

¨tulo - Profil | Čt 16.6.2005 20:55:05

ja bych použil kukuřične boilie žlute barvy.

Lubos - Profil | Čt 16.6.2005 20:02:59

Jednoducho neverím tomu, že nezoberú boilis.
Boilisovaniu sa venujem intenzívne asi 3 týždne v roku a to vždy na inej vode bez predchodzieho prieskumu a ešte sa nám nestalo, že by sme odišli na prázdno.Lovíme hlavne na Slovensku,v Čechách a občas aj Poľsku.(Neberiem do úvahy chytanie na domácich vodách, 3týždne je súvislé chytanie na neznámej vode) Bohužial nie som člen žiadneho Carpteamu a ani sa nepovažujem za odborníka na lov boilís.K neznámej vode nechodíme nikdy len s jedným druhom boilis. Jednak máme narobené do zásoby a ďalej nachystané a navážené komponenty k pokusom na improvizovaniu. Vždy nesieme aj vlajkovú loď často spomínanej firmy.Zo začiatku vždy kŕmime partiklom s roznym boilisom Tak isto meníme aj boilis na háčikoch až sa chute vyprofilujú. Ak by som sa dostal do takejto situácie, tak by som skušal variantu boilis na spoločnú vlastnosť kukurice. A to je farba a voňa. Inak moje skúsenosti s veľkosťou sú, že bežne na 22 chytáme 40cm kaprov a 50cpleskáčov.
Pravdepodobne problém tejto vody je v tom,že intenzívnejšie sa tu kŕmi kukuricou v pomere ku krmeniu boilisom na plochu vody . A práve tie naj kapre by mali mať voči bežnému nastraženiu kuku rešpekt a zlú skúsenosť .Násadové idú do brania bez rešpektu
na čokoľvek sustredené na jednom mieste. Hlavný problém može byť aj v tom, že je tu veľká násada oproti starým kusom. V každom prípade chce to len čas a improvizáciu a určite sa objavia ich chute i keď aj tie bývajú nestále a keď si človek myslí, že je už v tom tak príde na to, že je zase na začiatku, ale o tom je vlastne celá rybačka. Držím palec.

mikdandy - Profil | Čt 16.6.2005 19:01:03

HonzaT- lovit dale od brehu podle me neni bingo, vetsina kapru ma sva oblibena mista kde se vyhrejvaji a kam jezdi za krmenim, a vetsinou ty mista jsou bliz brehu. Samozrejme az na vyjimky NM apod.

Honza_T. | Čt 16.6.2005 18:43:41

Zkoušel jsem něco s obřími nástrahami...Chytal jsem také kapry a dával jsem tam pořád větší dávky...skončil jsem u 6ti kolínek...Výsledek:Kapr 48cm...Větší nástrahy ve většině případů nepomůžou...Zkus lovit dále ode břehu....

Leos - Profil | Čt 16.6.2005 17:03:49

Pajda: Neco podobnyho jsem zkousel. Nacpal jsem na vlas o neco vice zrnek s tim, ze ti mali to do sebe nenacpou. Za chvili byl venku kaprik -40, kterej mel hacek zvenku tlamy. Asi jak se rypal v tom kuku chumlu.
Jeden rok mi fungovalo zmenit prichut kukurice. Na obycejnou varenou sli mali, na ochucenou vetsi (zadni obri). Ale to fungovalo jen jednu sezonu :-(

pajda - Profil | Čt 16.6.2005 13:28:23

Groow- jsi rychlejší. :-))))

pajda - Profil | Čt 16.6.2005 13:27:40

Martin M. Kato: Možná by stálo za pokus slepit několik zrnek kuku do koule cca 20 - 25 mm. Doporučoval bych jistý tmel (bez reklamy), který dobře drží i drobný partikl. Je bez chuti a vůně, ryba cítí jen kuku. Taková koule z kuku zrnek bude nad kobercem jistě úspěšná. A vonět a chutnat bude jako ostatní.
Druhá varianta použít klasickou montáž na vlas, jen těch "vlasů" dát více. Třeba pět vlasů po 3 zrnkách. Tak bude u háčku naservírováno kolem 15 zrnek.

Groow | Čt 16.6.2005 13:24:35

No já bych to udělal prostě a jednoduše. Vzal bych korkovou kuličku pro POP-UP boilie a zrníčka kukuřice bych na ni nalepil. Určitě pak bude fungovat i nějaká ta selektivita od menších ryb. Moc bych se nepouštěl do toho, že bych na vlas dával kuku, pokud ti jde o větší ryby. Takže bych vnadil kuku a cpal jim tam tyhle koule polepený kuku a pokud to dáš na ten korek tak se ti bude nadnášet nad prokrmeným místem. Pokud zvolíš správnej flek tak tohle bude půlka úspěchu.