recept na tresčí játra

Ahoj jedu do Norska a schánim recept na tresčí játra.
Autor diskuse: Robert - , 29.4.2005 všeobecné - ostatní

Pike - Profil | St 14.5.2008 16:59:08

Jerryp: Neumím, dávám přednost mrazáku, bo mrazák to je základ. Když už bych to bez těch jater nemohl vydržet, tak bych si je udělal na místě.
S tím limitem masa radím dobře, už za to bylo i vězení a pokuty jsou hodně ostré.

Jerryp - Profil | St 14.5.2008 16:57:02

Nejedu tam kvuli masu prostě si dobře zachytat poznat krajinu a fotit a fotit .ale zajisté nějakej ten filetek si dovezu také proč ne? a játra mám rád a vím že s tím jsou potíže proto se ptám.ale na to jak koukám neumíš odpovědět .

Pike - Profil | St 14.5.2008 16:50:17

Jerryp: V tom připadě ti doporučím striktně dodržovat limit úlovků, který pak zmrazený povezeš zpět přes hranice. Mohl by to být na dlouho dobu výlet první, ale zároveň i poslední. Jsou známy opravdu povedené historky.
Na játra tedy kašli a zmraz si pár filet, ty budou stát za to.

Jerryp - Profil | St 14.5.2008 16:36:57

Pike nevím ale tohle mi nepomůže a navíc Norsko jedu poprvé .

pavel68 - Profil | St 14.5.2008 16:32:10

Pike- :-))))))))))))) díky,potěšil jsi :-)))

Pike - Profil | St 14.5.2008 16:27:41

Jerryp: No, bóže. A co by se stalo, kdybys pro změnu nepřivezl z Norska nic? žádné ryby, žádná játra, prostě nic.

Jerryp - Profil | St 14.5.2008 16:25:21

Recepty jsou dobré ale přeci nepovezu do Norska zavařovací sklenice ,co pak ??

Bruno - Profil | Ne 1.5.2005 12:30:12

hledáme rybáře na zájezd na LOFOTY osada URE.Jede se 20.7.2005,příjezd 11.8.2005.Vypadl jeden člen obsádky.Bližší informace na tel.736533211

Bruno - Profil | Ne 1.5.2005 12:25:23

Pozor na játra z tresek a maso z mníků,co jsem filetoval tak jsem nenašel čistá játra.(Parazity).Jinak je dovezeš naložená v oleji.

hraji - Profil | Pá 29.4.2005 9:40:03

Nashromáždit slušné množství čistých jater (zcela bez těch hlístic), což jde, ale musíš nekompromisně házet rackům všechna napadená. Poté je uvařit ve slané vodě, Asi dva litry vody na kilo jater, Vařit asi 5minut, poté scedit a ještě horné naskládat do čistých skleniček. Do skleničky dát dva petře a kousek bobkového listu na dno a potom znovu nahoru na játra. Zalít teplým kvalitním olejem, používám olivový (nepanenský). Uzavřít a dvacet minut vařit potopené ve vodě, nechat vychladnout a znovu dvacet minut vařit. Pak vydrží i rok.

Šuli - Profil | Pá 29.4.2005 8:03:29

Mám jednu úpravu.Tresčí játra vysušit,umlít a přidávat do boilí.Kdyby jsi nevěděl co s nima tak pokud bydlíš do 100km od Teplic tak se pro ně klidně stavim..)))

Bulk - Profil | Pá 29.4.2005 7:35:42

Saemon: Tak hnus to v žádným případě není, tresčí játra jsou fakt žrádlo, ale vážně musíš dávat bacha na ty červiky, jsou takový zkrocoucený. Ale jsou ryby, který tim vůbec napadaný nejsou a ty můžeš v pohodě použít, ale bohužel recept ti neporadím.

Saemon - Profil | Pá 29.4.2005 7:30:48

Tresčí játra z Norska bych nežral, skoro vždycky na nich jsou takovy bouličky, vpadá to na nějaký hlístice nebo motolice.Fakt hnus.