Brzké jaro

Má otázka zní: Letos chci jet brzy na jaře na kapry, ( na hodně prochytávanou vodu s velmi ostražitými kapry a se spoustou kapřích juniorů, dno je bahnité a teplota bude tak okolo 10 stupňů ) ale pořád se nemůžu rozhodnout jaké boilie, pelety a partikl si mám vzít s sebou. Myslíte, že budou účiné CSL pelety+CSL potrava a boilie na bázi ptačí zob/rybí moučka a esence spíš s rybí nebo ovocnou příchutí ? poraďte jaké krmení mám zvolit, dík !
Autor diskuse: DanNyO - , 18.3.2005 kaprařina - nástrahy, návnady

rick - Profil | Út 22.3.2005 8:45:42

Bez krmení a jeden Fluoro pop up na mělčině (to by psal Frank Warick, neměl jsem to možnost to vyzkoušet ale pokud chceš tak to zkus on v takový situace skoruje pěkny.)

Daniel Burián | Po 21.3.2005 15:42:55

Honzas - přesně jak píšeš.Albumin jsem úplně zrušil,protože boilie nejen ztvrdne ale také zgumovatí (na povrchu) a aroma pak těžko pronikne ven.
DanNyo - tak brzy z jara bych zkusil hodně sladké boilie a průměr max 14 mm.Na oslazení je dobrá tekutá melasa.

Honzas - Profil | Po 21.3.2005 9:07:30

Milda : Nevím, jestli albumin udělá boilie těžším, ale rozhodně je udělá tvrdší. Albumin utvoří na povrchu kuličky tvrdší vrstvu, která zabraňuje rozpadání boilie např.při házení kobrou. Také zkracuje dobu vaření. Nevýhodou albuminu je "uzavření" boilie a obtížnější pronikání vůní z boilie do vody. Proto nedávám víc jak 5% a teď po rozhovoru s K.Niklem na veletrhu uvažuji o jeho vyřazení ze směsi a jiné upravě proti rozpadání.

Milda | Ne 20.3.2005 15:39:28

PM:Jestli je albumin jen sušený bílek,to nevím,ale boilie dělá opravdu těžším.jinak ta adresa je-CARP DEVIL BAITS,Šardice 209, 696 13. tel.+420604483400 pan Fiala , www.carpdevil.wz.cz

PM | Ne 20.3.2005 14:09:08

Milda: Nepřipadá mi,že použitím albuminu by bylo boilí těžší. Bylo mi řečeno,že albumin je sušený bílek ,dá se jím nahradit vejce a boilí je stravitelnější

PM | Ne 20.3.2005 13:17:59

Milda: děkuji za info,když neseženu sám,tak se ozvu.

CARP-PRO | Ne 20.3.2005 10:49:15

Myslim ze Cream cajouser a Cranbery jsou ty nejlepsi prichute na jaro.Smetana do studeny vody je super.A koreneny tunak s broskvy nebo robin red s koreneny jablko od Jardy Tesinaka.

kaprhans - Profil | Ne 20.3.2005 9:11:47

jo susen a vejce jsou super, hodi se i kdyz delas u vody boili tak nemusis tahat plato sebou. ja je pouzivam a myslim si ze jsou efektivnejsi nez normalni vejce. a boili nake ktere budu postavene na ptacich zobech,take bych se vyvaroval smetane ta mi zrovna zjara neprinesla uspechy u velkych kapru. Ale velmi se mi osvedcilo tutti-fruti:-)

Milda | So 19.3.2005 21:36:35

PM:Ne,albumin je něco jiného,ten dělá boilie těžším.Používám ho taky,ale loni mi známý doporučil sušená vejce a nedám na ně dopustit.Kdo všechno je vyrábí,to nevím,ale já je kupuju přímo od výrobce v Šardicích u Kyjova fa.CARP DEVIL BAITS(pan Fiala majitel a výrobce v jedné osobě)-to nedělám reklamu,je to jen doporučení,navíc vyrábí velmi kvalitní boilie v různých příchutích buď v řadě hobby line nebo profi line.Jedno balení sušených vajec váží 500g,140kč a nahradí ti 50.vajec.Sú taky daleko vhodnější do plovoucího boilie,již z výše uvedených důvodů,ale já ho používám i do neplovoucího.Je to ekonomičtější.Když ty sušená vejce budeš chtít a nebudeš je moct sehnat(ale neměl by to být problém),tak ti pošlu kontakt na mail na carp devil baits(ma reklamu aj v casopise Ryby rybky rybicky a tam je aj ta mailová adresa).

Carp MAX | So 19.3.2005 11:05:57

DanNyO: Napsal bych vlastně to samé co Honzas,takže souhlas s Honzasem.

PM | So 19.3.2005 9:22:05

Milda: sušenými vejci myslíš albumin?

Milda | Pá 18.3.2005 20:51:59

Pelety bych moc nepoužíval.Spíš to chce najít správné místo(nejlépe na mělčinu a co nejblíž k přítoku).Krmil bych stejně jako Pavel P.Jen používej do boilie místo vajec sušená vejce,ty boilie "nezavřou",daleko líp se do vody uvolňují atraktory.Jakou bázi použít,to je těžko říct.Pokud máš tu možnost,zvol si více krmných míst,některá s boilie na ovocné,některá na masové bázi.Ale pokud to tak nemůžeš udělat,tak bych teď volil ovocné příchutě.Esence bych volil podle délky lovu-pokud krátká jednodenní výpravička,tak alkoholová báze,jinak na bázi olejů,já používám panenský řepkový olej k výrobě esencí i dipů a funguje to skvěle i v hodně studené vodě.

pajda - Profil | Pá 18.3.2005 13:45:54

Nazdar. Je ta lokalita poblíž tvého bydliště, pokud ANO tak piš na mail. Trochu to tu kolem znám, nebo se zeptám a něco bychom vymysleli.

Honzas - Profil | Pá 18.3.2005 7:25:55

Nenapsal jsi na jak dlouho tam jedeš a o jaké úlovky ti jde, ale předpokládám, že těm malým kaprům se chceš vyhnout. Záleží na tobě jakou taktiku zvolíš a jestli budeš mít hodně záběrů od malých ryb, nebo sem tam nějaký záběr, ale od větší ryby. Pokud nechceš chytat ty malé, vyhnul bych se sladkým smetanovým mixům s nějakou ovocnou příchutí, to by jim mohlo dost chutnat. Pro větší ryby potřebuješ něco selektivnějšího, což by mohl být mix s rybími moučkami, ptačím zobem (hrubě mletý), mléčnými proteiny a nějakou objemovou složkou + CSL, nějakou esenci (nejlépe alkoholovou nebo půl na půl), EO Black Pepr a hlavně R.R.. Toho tam můžeš dát i 200 g na 1 kg s.s. Všechny složky by měly být pokud možno rozpustné ve vodě (jako Red Fish, kaseináty, syrovátka, lactalbumin a pod.) Pokud nechceš přitáhnout ke svému místu ty malé kapry, tak těmi peletami moc nekrm. Pokud je ale chceš použít, tak na větší plochu a v menším množství, což platí i pro boilie. Pokud ta voda je taková jak píšeš (zkušené ryby + hodně malých kaprů), tak hůř sis vybrat nemohl a budeš to mít dost těžké :-).

Pavel P. | Pá 18.3.2005 4:44:34

S krmením to zpočátku moc nepřeháněj.Na jeden prut bych volil hrstku těch CSL pelet a 20 kuliček načtvrcených bojlí a pár celých.Zjara jdu spíše do ovoce - smetana-jahoda,brusinka.Rybí moučky přidávám,až má voda alespoň 12 stupňů.Ale záleží také na typu vody.Někde může zabírat i masová báze.Někdo krmí zjara jak blázen,ale je to spíše na škodu.Je to ale pouze můj názor.