Atlas ryb MRK – 100% pravdivost údajů?

Letos v době zimy se hodně zabývám studováním života jednotlivých druhů ryb, a ze všech možných zdrojů (články, Wikipedie, FB, knihy, ostatní rybářské servery atd.) mi nejvíce vyhovuje právě Atlas ryb tady na MRKu. Dá se ale jednoznačně říct, že jsou tady údaje vždy 100% pravdivé?
Autor diskuse: Matěj Houška - Profil , 29.1.2022 všeobecné - ostatní

Matěj Houška - Profil | Ne 30.1.2022 9:36:51

osprey >> Zdravím, to je úžasný, Váš atlas znám samo také, je to skvělá práce a také jsem z něho hodně čerpal. Každopádně právě proto, jak jste psal, že už je to total mrtvý web, počítal jsem s tím, že atlas už zřejmě nikdo neaktualizuje. Mějte se fajn...

Matěj Houška - Profil | Ne 30.1.2022 9:34:23

alžběta >> Ahoj. Jj, už jsem poznal, že je to běh na hodně dlouhou trať :-).

Trusna - Profil | Ne 30.1.2022 9:14:03

osprey >> ja děkuji parádní práce

osprey - Profil | So 29.1.2022 22:52:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jsem autor atlasu. Dělal jsem, co jsem mohl (a že jsem se fakt snažil), ale už je to řada let.

Takže tu mohou být chyby pramenící z toho, že nikdo není neomylný (já rozhodně ne) anebo z toho, že se za těch X let něco změnilo. A měnily se různé věci - rozšíření ryb anebo dokonce i latinské názvy.

Podrobnější a kvalitnější atlas jsem vyrobil pro kdysi konkurenční a dnes prakticky mrtvý web chytej.cz.
Dám sem odkaz, protože MRK tím nijak nepoškodím a pokud by ti ten druhý atlas vyhovoval víc, postahuj si z něj co jen jde, páč nevím, jak dlouho ta troska někdejšího rybářského serveru ještě bude na webu dostupná.

https://www.chytej.cz/atlas-ryb/

alžběta - Profil | So 29.1.2022 18:53:11

Internetové zdroje obsahují řadu chyb, nepřesností a diskutabilních věcí. Máme možnost nevěřit a vše si ověřit v oficiálních zdrojích, vědeckých publikacích, studiích atp. Každý, kdo nad tím daným "faktem" přemýšlí a zjistí si pravdu, se posouvá dopředu. Není problém s tou či onou věcí vstoupit do diskuse, ale je třeba odlišit exaktní fakta od věcí subjektivních.
Nejlepším zdrojem je vlastní zkušenost.