Kočky a zahradní jezírko

Dobrý den, mám menší jezírko s hloubkou asi metr. Letos jsem do jezírka vysadil jesetera ruského. Za týden byl pryč. Okolo jezírka neustále chodily kočky. Mám tam i koi kapry, tak se bojím, aby je nevytáhli taky. Zkusil jsem solární plašič, ten funguje dobře, ale má moc krátký dosah. Mám koupit druhý, nebo mi doporučíte něco jiného?
Děkuji za jakoukoliv odpověď.
Autor diskuse: Rybář Jáchym - Profil , 27.7.2020 všeobecné - ostatní

jirisyky - Profil | So 7.11.2020 10:44:00

Bezďa >> Zdavec to napsal výstižně. Když jsem byl dítě, tak u babičky byla kočka a ta jich měla asi 5 a bohužel i o to oko přišla. Říkalo se tehdy, že prý chlap přes silnici to dělal, když mu vlezly kočky za plot. Babička ji nechala utratit, nemohla se na to koukat jak se trápí. Vím, že jsem to tehdy ořval.
Psa přivezeš k boudě, ale už vidím, jak na vesnici bude někdo vázat kočku...

Bezďa - Profil | Pá 6.11.2020 21:01:26

zdevac >> chápu a rozumím ti. Psal jsem ze jsem zatím musel střílet zatím jen jednou.
Nejsem hovado abych střílel na kotě nebo tak něco. Moje vzduchovka je spíš flusacka.
Za mě lepší jak skopec, železa nebo podobně.

zdevac - Profil | Pá 6.11.2020 20:52:39

Bezďa >> Hele, syn ve 13 letech odchoval kotě, skoro od slepého. Kojili to se sestrou injekční stříkačkou. Děti ze svého zaplatily očkování, odčervení, kastraci... Kotě začalo chodit ven a pak zmizelo. Děti to obrečely, ale za 14 dní se kocourek objevil. Super. Po nějaké době děti přišly na to, že má na břiše bouličku. Rakovina? Jeli k doktorovi, ten to osahal, prohmatal a objednal je na operaci. Se strachem tam děti jely... když kocourkovi oholili bříško, na operaci nedošlo - mezi tím se to zanítilo a doktor z rány vymáčkl diabolku. Nějaký dement ho musel střelit sedícího zepředu do břicha. Hrdina. Kocour byl 14 dní mimo proto, že byl někde postřelený.

Jinak se vzduchovkou to může být problém, i když to umíš. Když se ti kočka blbě hne, klidně jí to oko vystřelíš. nemyslíš si, že když má kočka vystřelené oko, že ji trefil armádní sniper, který na to oko mířil, že ne? :-) Já používal vzduchovku na sousedovic psa také. Ve tři ráno bezdůvodně štěkal. Pořád. Ale nemířil jsem na psal, ale jakmile začal štěkat, vzal jsem vzduchovku a trefil misku na žrádlo. Se lekl víc, než kdybych trefil jeho :-) S kočkami to lze dělat stejně. Pokud víš, že tam chodí a chceš střílet, stačí tam připevnit plecháček nebo něco podobného a pak trefit to. Kočku to vyleká úplně stejně, ale je to bez rizika.

timb - Profil | Pá 6.11.2020 18:05:46

Tvl až tady přijdete na to, že mám na volno holuby, tak budete instalovat Flaky 😁

Bezďa - Profil | Pá 6.11.2020 16:22:52

jirisyky >> nemám silnou vzduchovku to za prvé a nesteilim na hlavu.
Chci jen kočce ukázat že tohle se nedělá. A je pravda že tohle řešení jsem musel zatím asi za 8 let použít jen asi jednou.
Neboj, nemám kůže koček pověšene na stodole

jirisyky - Profil | Pá 6.11.2020 15:59:13

Bezďa >> A myslíš, že té kočce je pak příjemné, že má pod kůží diabolky, nebo že je přijde o oko?

já 2 - Profil | Pá 6.11.2020 15:49:41

zdevac >> Zabránit ve výsledku může... Ono jen tak něco zabít není tak docela legální... Za chvíli střelíš dítě co k Tobě kopne míč a pošlape trávník, když si pro něj půjde

já 2 - Profil | Pá 6.11.2020 15:47:13

mrkef >> Chodí Ti tam srát ptáci, ježci, kuna, kočky toulavé, kočky netoulavé a pokud se takhle chováš ke svému okolí, tak brzo i sousedé...
Já žiju na vsi, sice je to prý město, ale prakticky vesnice... Problémy jsou tu jen s přistěhovalci z velkých měst... koupí si pozemek, postaví barák, nechají udělat bazén,, terén srovnají a zajistí anglický trávník, okolo plotu osadí thúje, ale furt se necítí jako vesničané... tak pro jistotu koupí parodii na ofroad a traktůrek na sečení, furt to není ono, tak nechají zasadit jabloň a třešeň, ale najednou trávníček není jaký má být, navíc vedle těch thújí to nějak nechce plodit tak se hned musí víc zalévat, střihat a stříkat atd...

A přesně tenhle tip lidí řeší cizí a moje kočky... A abych napsal, cizí kočky mi na zahradu začali lézt až ve chvíli, kdy jsem měl svoje... Dokud ne, bylo to velmi vzácné... Něco je k Tobě prostě láká Na venkově prostě kočky, byly, jsou a budou a byly tam dřív než Ty... pokud se Ti to nezdá, jdi do paneláku, tam budeš mít jen ta ho..na, která si sám vyrobíš, nebo doneseš. S tímhle přístupem se za chvilku zblázníš

mrkef - Profil | Pá 6.11.2020 15:18:49

zdevac >>
nu ... tušil jsem směr této debaty ... nemá to cenu ...
shrnu to jednou větou ....
má tolerance končí tam, kde začíná netolerance druhých.

Bezďa - Profil | Pá 6.11.2020 14:56:58

mrkef >> prostě tohle patří k životu v přírodě. Pokud to není člověk schopen a ochoten tolerovat tak má ještě možnost jít do bytu. Na balkon ti kočka srat nepoleze.
Připomíná mě to některé venkovany co zakazují sousedům o víkendu sekat zahradu nebo řezat motorovou pilou.
Trocha tolerance pánové.
Já když vidím kočku u jezírka tak čekám co bude. Pokud by lovila, jdu pro vzduchovku a diabolky. Kočku to nezabije a ukáže ji ze tam ji hrozí nebezpečí.

zdevac - Profil | Pá 6.11.2020 12:10:47

mrkef >> A já někde psal, že to není tvůj majetek? A že to není z tvého hlediska cizí kočka? Já jen říkám, že i ty děláš něco, co ostatním vadí, ale ti to tolerují a nehrotí to, přizpůsobí se. Pokud pro tebe není rozumným argumentem to, co jsem napsal v minulém příspěvku, tak na to jistě máš právo. A samozřejmě to můžeš řešit po svém, nikdo ti v tom nemůže zabránit. Když si se svým svědomím srovnáš to, že zabiješ nějaké zvíře jen proto, že chceš mít hezký trávník, je to tvá volba. Myslím, že není co dodat víc. I tu kočku může mít někdo rád. Píšeš, že máš psa. Neznám tě, nevím, zda třeba štěká, nebo ne, ale jak by ses srovnával třeba s tím, že ti ho někdo otráví jen proto, že na něj štěká přes plot a ono mu to prostě vadí, nebo se tam i bojí chodit? A co kdyby někdo otrávil nebo zničil někomu včelín/úly jen proto, že mu na zahradu létají včely? Co nasypat sousedovic slepicím otrávené zrní, protože kdákají a smrdí? Budeme trávit psy, protože kadí na chodník a páníček to nesbírá? Nevím no. Řešit problémy tak, že něco zabiju... ?

Honza7 - Profil | Pá 6.11.2020 12:06:30

mrkef >> To, že "mi" chodí kočka na zahradu a není ta kočka "moje" je její přirozená věc. Slovo "moje" je pouze vlastní lidem. Ty jsi té kočce nic nedal za okupovaní vytyčeného pozemku. Kočkám a jiným živočišným druhům peníze nic neříkají a tak těžko asi dovedou pochopit, jak někdo uzurpuje danou lokalitu za nějakou finanční částku na věčné časy pro sebe.
Na druhou stranu můžeš být velice rád, že nelítají sloni, to by mohlo i bolet.

mrkef - Profil | Pá 6.11.2020 11:49:52

zdevac >>
nu ... jenom detail ... pořád se jedná o MŮJ majetek
na který chodí srát CIZÍ kočka ... to je ten problém ..
můj pes nikomu na zahradu neleze ... moje rybičky taky ne ...
no jo ... je to tu stejné jako s vítači sluníčkáři ... prostě rozumný argument
proč mám snášet to, že mi chodí srát na zahradu není ...
holt nezbývá nežli to řešit po svém ....

zdevac - Profil | Pá 6.11.2020 11:40:08

mrkef >> Nemůže. Vysvětlení na to neexistuje. Ale ty neděláš nic, co by sousedům nebo někomu z okolí vadilo? Jestli máš něco posraného, tak s největší pravděpodobností to není od kočky, ta to po sobě zahrabává. Můžeš tam mít výkaly třeba od kuny nebo lasičky. Ale jasně, naděláno v záhonku nechce mít nikdo, když ho pleje. Ale nejezdíš třeba autem, kdy ostatním přispíváš na znečištěné ovzduší? Nebo jsi nikdy venku na zahradě nedělal hluk při sekání? Nebo nesmrděl sousedům grilem? Soused kočky nemusí, na zahradě má záhonky se zeleninou i květinami. A kočky mu tam chodí kadit. Jeho manželka to nesnáší. Na druhou stranu, on každé ráno startuje dodávku a každý den mne tím budí. Jdu spát ve tři ráno a on mi nechá v šest nastartované auto pod oknem. Na zabití. V létě, když odjedou na dovču, jim chodím zalévat... A když se třeba pálí listí... raději nemluvit. Takže prostě každý máme něco, společnost je často toleranci a oboustranné vstřícnosti. A dovolím si myslet, že pokud ti tak nepřekonatelně vadí podělaná kačírek, že je to jen zástupný problém pro něco jiného, přeci nemůže být nepřekonatelný problém provést drobné úpravy. Samozřejmě povinnost snášet cizí kočku nemáš, ale je otázka, zda je to fakt tak hrozně strašné a zda nestačí pár maličkostí, třeba i nějaká drobná změna, často to bývá mnohem méně pracnější, než neustálé rozčilování se a řešení problému, aby to vlastně bylo v pohodě. Mi to připomíná to listí na chalupě. Jeden soused řve, že mu zasmrdělo celý barák, jak je to hnusné a může se podělat a je schopen zabít a barák stále otevřen a on dál sedí na zápraží. A druhý s úsměvem řekne V pohodě, já si to okno na chvíli zavřu a jde vyvenčit psa.... O nic mu nejde a ví, že jindy zase bude potřebovat vstřícnost souseda on.

mrkef - Profil | Pá 6.11.2020 11:30:57

NAVI73 >>
tvůj Mikeš na tvé zahradě je v pohodě .... ale proč
mi cizí Mikešové a Miciny serou po zahradě to mi hlava nebere ...

jirisyky - Profil | Pá 6.11.2020 11:29:31

Tady jistým jedincům začíná nechutně hrabat... A to je teprve začátek listopadu.....

FockeWulf - Profil | Pá 6.11.2020 11:01:07

donald5 >> jebe ti?

Rezeň 5,125 - Profil | Pá 6.11.2020 9:56:34

tato diskuze je klasickým příkladem probíhající suburbanizace venkova.

NAVI73 - Profil | Pá 6.11.2020 9:56:10

mrkef >> a na ty samý zahradě ti díky sousedovic kočce nepoleze kuna chroupat kabely do motoru. Jak říkám kočku beru jako menší zlo

NAVI73 - Profil | Pá 6.11.2020 9:52:22

mrkef >> nikomu kočku nenutím, jen ji na zahradě vidím radši než krtka a hlodavce, mimochodem můj Mikeš mi vymydlil myši z hospody a to jí mám v lese. Na zahradě maká taky poctive

mrkef - Profil | Pá 6.11.2020 9:11:56

Může mi některý ze zdejších ochránců koček
rozumně vysvělit proč mám ... kvůli rozmaru majitele kočky ...
trpně snášet posrané záhony, trávník, kačírek atd???

zdevac - Profil | Pá 6.11.2020 8:31:52

Goonch >> Může to tak být, jen si to někde nedovedu představit. U nás ti máme skoro celou městskou čtvrť silnici, chodník a pak ploty. Teoreticky by šly klece dát do parků, ale jinak tu není kam. To by mi fakt přišlo lepší, kdyby kastrace koček hradil stát.

Goonch - Profil | Pá 6.11.2020 8:20:46

zdevac >> To se ale nikde nedává někomu na zahradu. Kočky díky tomu, že courají všude možně si tam cestu stejně nakonec najdou. Pochytat desítky koček ve velkoměstech je daleko větší paráda, než někde na vsi, kterou jsou schopné objejít za jediný den. Pokud vím, nikdy se to nedává nikomu na soukromé pozemky a metoda je to účinná.

donald5 - Profil | Pá 6.11.2020 7:12:27

jindřich >> v tom případě bych si zkontroloval před každou jízdou pneumatiky, mít mě za souseda a pak by to bylo ještě zábavnější :)

donald5 - Profil | Pá 6.11.2020 7:08:32

FockeWulf >> ty jsi dobře vypatlanej, z tebe by měl Vůdce radost už jen za to jméno.