Omezená docházka v ryb. revírech

Z jakého důvodu jsou některé revíry s omezenou docházkou?
Autor diskuse: rybařík631 - Profil , 6.10.2019 všeobecné - ostatní

retrívr - Profil | Čt 10.10.2019 10:09:34

Rožnovák >> Já s Tebou v tomto souhlasím. Jen bych doplnil. I já jsem přešel. Nemusím čekat několik hodin v únoru, březnu na vydání papírů, navíc nejsem žádný víkend v zimě doma, jsem na závodech a obtěžovat pořád někoho , když to vyřizuješ ještě třem vnoučatům je humus.O ostatních financích se raději nebavím. A nabídka téměř žádná.

Mrknato - Profil | Čt 10.10.2019 2:24:27

computerfish >> Jestliže někde na vesnici funguje spolkový rybolov, tak snad jen blázen by s ním lezl formou MO do ČRS......
No a pak není nic proti ničemu, aby člen spolku rybářů "Horní Dolní" byl i "členem svazu v nějaké té MO ČRS". A jen velký optimista si může myslet, že takový členi bude brigádničit mimo svého nesvazového, také v nějaké MO na společném, svazovém.

No a aby tomuto svaz (ÚS a Rada) zabránil, umožňuje MO aby vykonávaly RP samostatně i společně, měly možnost si stanovovat BP, omezovat docházku a trochu si přilepšovat si na úkor společného. Že je to tak dobře si asi myslí demogratycká většina a nezbývá nic jiného, než se tomu demogratycky podřídit a tolerovat švajneraj.

Rožnovák - Profil | St 9.10.2019 23:00:20

Mrknato >> nynější realita mě vůbec neinteresuje,

Rožnovák - Profil | St 9.10.2019 22:59:33

retrívr >>Ano chcou chytat a Mo chcou finance a tak neváhají přijmout přeběhlíky jež touží využít nějaké jejich výhody, pokud jsou tak nějak podstav, a chybí v kase, některé berou i nadstav. Kdyby lidi furt nekoukali přes plot a podívali se občas doma co by se dalo zlepšit pomohlo by to svazovkám obecně. Jsme parta rozlítaných turistů platící známky ROH co se nesejde ani jednou za rok na Včs, aby něco kloudného vymysleli a podle toho to taky vypadá.

Rožnovák - Profil | St 9.10.2019 22:43:48

computerfish >> ano je to o úhlu pohledu , ale opravdu nekritizuju Prahu kritizuju celý systém, měl jsem za to že neprodukční MO jsou všude. Tvoji vsuvku z rybníkem moc nechápu. Ekonomika ti asi sedí , mě jde ovšem spíše o systém a vše co sebou přináší.Členská práva by měla být vyvážena povinostmi o nic víc nejde, ne jen finančím všimným na zarybnění a revíry to zařídí i nečleni a ušetčilo by se i na legitkác a známkách :-)
Jinak pokud si nějaká mo koupí malou vodu vlastní silami ji udržuje a zarybnuje mela by ji zustat. Na druho stranu Na svazové vodě nemá právo omezovat přístup k vodě ostatní MO když ho vlastním umožní.

computerfish - Profil | St 9.10.2019 21:59:32

Rožnovák >> Praha hospodaří jinak, než ty pokládáš za správné a proto tento způsob obecně kritizuješ. Ekonomické srovnání, tam jsi raději udělal diplomatický úkrok stranou a udělal jsi si nové téma v podobě nefunkční MO. Ano, venkovské MO mají něco do sebe. Sekají pro obec kolem rybníka trávu, nechají tam husy a někde chodí se starostou i chlastat. Taková symbióza. Bohužel občas starostu i nezvolí, přijde jiný a MO často o revír přijde protože si funkcionáři mysleli, že mají rybník na doživotí a po právní stránce si to neošetřili.

retrívr - Profil | St 9.10.2019 20:26:38

Rožnovák >> Pojem nefunkční MO je velká blbost. Jak jsi napsal, jsou tito členové finančním přínosem Ne každá MO má stejné možnosti. Jsem z Krkonoš a tady se blbě kupují, či získávají rybníky, které tu nejsou. A tyto dle tvé teorie nefunkční MO ale nemají přeplněný svůj soukromý rybník, kde se ukájej po nasazení a že většinou sází, Prostě tito rybáři jezdí, hledají a chtějí rybařit. Velmi často jen koukaj. Jsou známá nasazení na ty svazové. Pak se se chytá čtrnást dní na svazovém a když už není tak si jdu spravit chuť na svý.

Mrknato - Profil | St 9.10.2019 20:23:26

Rožnovák >> To, co píšeš computerfišovi je vidění rybařiny zcela mimo realitu. 99,999% rybářů, rádoby svazáků, nedělá pro svaz vůbec nic přínosného. Zarybnění se stejně odehrává z povolenek a brigády je jen folklór, jako kdysi 1. Máj......... (aby bylo na mávátka, fotky do zpravodajů, tajemníky, povolenky zdarma, vodu v PET lahvích do rybníka...)
Ti, co ve svazu chovají, či pěstují ryby jsou na tom finačně motivováni a musí tomu hovět. 99,999% rybářů zajímá jen lov a je to přirozené, pokud ti bystřejší vidí, co dělají jejich čilimníci. Pak brigádů prosedí a prokouří.

Mrknato - Profil | St 9.10.2019 20:10:22

Rožnovák >> Už jsem to tady psal. MO se může na členské schůzi rozhodnout, dle §8, pís. e) stanov, o samostatném, nebo společném výkonu RP. Zatím neexistuje nic mezi, ale realita je zcela jiná...
Pokud nějaká MO má svůj revír, jen pro své členy, je samostatně hospodařící, uživatel by je neměl pověřovat "některými činnostmi" a jejich členi by si mohli koupit společnou povolenku jen pro nečleny.... ale to by se svaz posral. Není lepší tedy zrušit MO (Praha a Rada je nepotřebuje), nebo zrušit stanovy, když je nikdo nedodržuje?

Rožnovák - Profil | St 9.10.2019 17:46:51

computerfish >> ještě dodám. Stejně jako nefunkční MO bez revírů se mi nelíbí uplně nefukční členové jsou sice finančním přinosem pro svaz ale toby klidně mohly být i mimo něj a odvaděli by víc. Statut členství by měl mít nějaké limity ne jen finanční, což by motivavalo členy k nějaké aktivitě. jestli to tak půjde dál tak dřiv než implodujem sami do sebe tak nás parta aktivistů z EU zakáže jak olovo.

Rožnovák - Profil | St 9.10.2019 17:30:39

computerfish >> o praze jsem nepsal ani slovo

Rožnovák - Profil | St 9.10.2019 17:29:49

Mrknato >> Proč by neměli když platítí svazové povolenky a ještě starají se jako mo i o svazové vodym, tak můžou jako každý jiný včetně cizinců a nerybářů s 30 dením RL lovit na svazové vodě. Si vedle jak jedle.
Ano samotné zrušení mo bez revírů by nebylo spásou. jelikož členové by si šli pro povolenku jinam, takže zase by jsme místo starosti o rybí osádku vymýšle chléb a hry pro rozšiřující se masy kterým jde jen čistě o svou kratochvíli.

esoxboy - Profil | Út 8.10.2019 15:14:25

Aby se k vodě dostalo míň omezených ,tak to omezujou koncentrace začíná bej neúnosná

Mrknato - Profil | Út 8.10.2019 14:30:16

Rožnovák >> Jestli má nějaká MO svůj revír jen pro členy své MO, pak by její členi neměli mít možnost lovit na územní, CS a republikovou povolenku za svazoceny. Jejich revíry jim nikdo vzít nemůže.
Dělit MO na produkční a neprodukční je nesmysl, protože i v té produkční produkuje ryby jen pár lidí a ti jsou za to placeni, nebo odměňováni, možná mizerně. Pokud by všichni členi své brigády propláceli a to i penzisti, ženy a děti, bylo by daleko víc prostředků, pro ty, kteří potřebné ryby ve svazu chovají a umí to.

blackfish - Profil | Út 8.10.2019 14:00:44

rici2 >> přesně :) já jsem uplně klidnej

computerfish - Profil | Út 8.10.2019 10:52:30

Rožnovák >> Otírat se o pražský způsob hospodaření je taková obecná mantra, kterou tu urputně někteří funkcionáři šíří. Praha se stará o cca 2 500 ha revírů včetně rybochovných a věz, že to dělá odborník rybářský hospodář a k tomu dva technici na stálý pracovní poměr. A stíhají to a dělají to dobře když porovnáš zarybnění na jiných svazech. O revíry Rady přes 4 000 ha se stará jeden hospodář a také to zvládá. Když srovnáš počty rybářů a tím i příjem svazu, vyjde to skoro nastejno, jen Severní Morava je na tom tuším počtem rybářů nejlépe. A co se týče brigád, každý rybář v Praze přispívá 100 Kč do společného ze zaplacených brigád na údržbu a zarybnění. V Plzni je to podobné. Kdyby se srovnala efektivita, možná by si se divil. Je pravda že venkovské MO žijí trochu jiným společenským životem. Mají klubovny, v nich pípu, krb, stůl na pinčes, gril, atd. Co by dělala MO bez svého revíru. Nic, prostě by byla nuda.

rybomil - Profil | Út 8.10.2019 8:53:37

Kubalorenc >> Bys je poslal rybařit všechny na náplavku? Néni nad to když k wasru dorazíš metrem... Prej tam ale maji i echt přehradu kde ploutví céčka nahusto tak co by eště chtěli ? :DDD


rici2 - Profil | Út 8.10.2019 8:14:21

blackfish >> to je zase groteska tady, krásně tě hraji prokádroval a odhalil, co? Seš prostě vychcánek z Prahy, to znamená "ten špatnej", co tomu nerozumí... Beztak všechny vody vyplení jenom zlý pražáci. Drž se pane, at ti berou😉

Kubalorenc - Profil | Út 8.10.2019 7:57:38

rybomil >> Co to je ta Praha? :-D

FRANK71 - Profil | Po 7.10.2019 22:50:17

Jirka1976 >> bohužel umřeš hloupej.

Jirka1976 - Profil | Po 7.10.2019 22:43:43

FRANK71 >> 😂 ty mas zase svuj den . Tak se podel o svoje rozsahle zkusenosti . At neumru blbej . Muzes nabidnout sve rady vedeni CRS , ty vyresis neresitelne , kecama urcite . Ty jsi vlastne vse v 1 .

rybomil - Profil | Po 7.10.2019 22:39:28

Kubalorenc >> ty jistě chceš zrušit MO z půlky hentý Prahy ? :D

FRANK71 - Profil | Po 7.10.2019 22:35:17

hraji >> co to zase meleš za hlouposti? Přečti si pane kolego Stanovy ČRS, když už chceš být chytrý, ale od předsedy spolku, který si na své stránky neumí ani dát platný zákon o rybářství, nelze čekat zázraky.

FRANK71 - Profil | Po 7.10.2019 22:27:50

Jirka1976 >> těžko se bavit s někým kdo tomu nerozumí.

Rožnovák - Profil | Po 7.10.2019 22:17:19

Kubalorenc >> přečti si důkladně co jsem psal, nikomu jsem na vlastní revíry nesahal. Statut revírů s omezenou docházkou se týkal výlučně svazových revírů ve společném hospodaření za které platil nájem svaz, nebo byly pořízeny ze svazových peněz a také na udržbě a zarybnění se z většín části podílel svaz, pokud si nejaká MO hodí jen par kaprů do svazovky nad ZP jež obhospodařuje a cáluje to z vlastních prostředků, nedává ji to právo zavřít revír na 5 dní v týdnu pro zbyrek členstva a pro ně ne, jinak pokud je nějaký svazový revír vystaven zvýšenému tlaku ostaních mo svaz reaguje.. RMV je to co popisuješ ty a to nikdo tedy aspoň u nás nikdo brát nechce, mají se rušit revíry s omezenou docházkou ve společném svazohospodaření RMV v soukromém vlastnictví jednotlivých Mo se nic nedotýká tam si určují pravidla sami jejich dvorek.
Co se týká druhé části příspěvku souhlasím, neprodukční MO jsou k ničemu, když budou zrušeny ochotně si je přeberou okolní mo a finance plynoucí z nich si přerozdělí. Dnes se prosazují práva členů na úkor jejich poviností a proto do svazu dostane každý i když znalosti práva jsou bídné, nemusí nic dělat ani znát domácí orgaizací a její revíry, jen právo za symbolický poplatek chytat na všech svazových revírech a běda jak nejsou někde ryby. Organizací co sničeho vybuduje revír si vážím a na revír bych jim nikdy nešahal.

Mrknato - Profil | Po 7.10.2019 21:39:53

blackfish >> Hele, ČRS, spolek není živ z tvé práce a práce svých členi. To tu razí čilimníci typu hraji, aby si zdůvodnili svoji nepostradatelnost. ČRS je živ z peněz od členi.... Práce pro společnou rybařinu je nepodstatná. Proto svazu jde o to, kolik "ptáčat" = členi k oškubání bude míti.... To je hlavní moto Rady ČRS na všech jejich zasedáních. Že bys na to nepřišel?

Mrknato - Profil | Po 7.10.2019 21:09:40

Rožnovák >> Stanovy ČRS je mainstrímová zpráva?
Cca 60% rybářů ČRS loví tam, kde by nemělo, z důvodu, že jejich MO hospodaří samostatně.... Nějaká ta rybka, co se mrskne z keseru pro územní revír do soukromáku MO je nepodstatná věc.

Dědek - Profil | Po 7.10.2019 20:57:08

Rožnovák >> Jo, smát se můžeš, to je ale asi tak všechno. Nepřišel jsem se s nikým hádat, tak raději mizím.

Dědek - Profil | Po 7.10.2019 20:53:20

hraji >> Ahoj. Já teda u toho nebyl, ale o jednom konkrétním případě jsem slyšel mluvit přímo zasvěcené. Nechtěl jsem to tady hodit jako špínu, ale jen info. Celkem se o tom tady mluvilo v poslední době i veřejně. No, já nebyl u spoustu věcí, přesto se ke mě občas něco dostane, ale od poslední aféry s těma velkýma kaprama, mě to úplně přestalo zajímat.

Rožnovák - Profil | Po 7.10.2019 20:52:31

Dědek >> já toho už slyšel :-). raději to ady ani nebudu psát :-). tozhořela by se plamená imaginární diskuze o meunstreamové zprávě :-)

hraji - Profil | Po 7.10.2019 20:35:23

Mrknato >> vezmi s prosím prášek, lepší reakci nezasloužíš.