Sensas na závodech

Zdravim. Chtěl bych se zeptat na názor někoho, kdo používá sensasky s úspěchy na závodech. Vím, že jde o vyhlášené krmivo, ale já s ním z nějakého důvodu vždy vyhořel. Krmivo jsem vždy volil podle cílové ryby, zrovna tak jsem přidával partikl, červy atd. Naviják klipuji, nahazuji pravidelně, přesně, ale průběh je vždy stejný. 1-2 rychlé záběry a pak mrtvo. Blamáž jsem pokaždé odvrátil až v druhém poločase namícháním nějaké střední řady Mivardi nebo Lorpio. Normálně bych tuto značku dávno zavrhnul, ale říkám si, že když na sensasky chytá tolik i ligových závodníků, tak nějak přece fungovat musí. Takže otázka zní, v čem dělám chybu? :D Paradoxně si myslím, že právě kvůli přesnému a pravidelnému nahazování lovné místo sensasem přearomatizuji, protože s jiným krmivem chytám většinou úspěšně. Za rady a názory předem díky.

Danielito - Profil | St 4.9.2019 14:05:41

Stojatý rybník 3ha , hloubka 2 metry, průběžná montáž, namíchal jsem sensas 3000 carp+ řepka, kukuřice, červi. Před startem zákrm 10 krmítek.Jak jsem říkal, přišlo mi, že to ryby svojí ostrostí spíše odpudilo, když i děda vedle mě s kotvama na žraloky a obilným šrotem něco chytal. Přidávat nějaký posilovač by byl už úplný nesmysl...Ještě více mě v tom utvrdil fakt, že po namíchání obyčejnější,méně ostré směsi mi to začlo konečně brát. Jednou funguje skvěle,podruhé vůbec. Má někdo podobnou zkušenost? A lze nějak poznat už před závodem, kdy zvolit ostrou směs, třeba i s posilovačem (např. Sensas) a kdy zase nějakou nevýraznou?

hraji - Profil | Út 3.9.2019 13:18:06

Danielito - >> poskytl jsi sice poměrně dost informací, ale tak nekonkrétních, že ti jen těžko někdo může napsat, co děláš špatně. Nevíme nic o tom jaké krmení jsi namíchal, jakým způsobem jsi ho namíchal, jestli jsi něco přidal, kde jsi ho použil a jakým způsobem.
Odpovídat na tvůj dotaz, to je jako věštit z křišťálové koule.

cechura09 - Profil | Út 3.9.2019 12:40:08

Přesné a pravidelné prohazování je zásadou závodního lovu.
Nutno dodat, že závodníci dávají ještě na 5 kilo suché směsi sáček posilovače....
Na tohle téma tu již několik poznámek bylo, spousta chlapů dává na běžné chytání
Na 3 kila domácí směsi jedno balení v sáčku.

hadr kapr fakr boy - Profil | Út 3.9.2019 12:18:15

A co jsi teda namíchal? Montáž? Revír? V jaké hloubce jsi chytal?