Masaření a ničení

Ahoj chtěl bych se s vámi podělit co sem zažil a doufám na posled na Orlíku... Vím že důchodci berou všechno ale co sem našel za bivakem mi děsilo.. přijde vám tohle normální?
Autor diskuse: Kaprař56 - Profil , 25.6.2019 všeobecné - druhy ryb, rekordy

sven - Profil | St 26.6.2019 16:23:51

stormandnature >> jj. jde to všechno samospádem do háje..
Ale třeba to tak má být... třeba to spadne až na dno a začne se znova...
Jestli lépe nebo hůře to záleží na úhlu pohledu..... důležité je aby to aktéry naplňovalo...bo jak si kdo ustele, tak si i lehne..

stormandnature - Profil | St 26.6.2019 15:23:50

sven >> když jsem dělal papíry, byl kroužek (dva) na ddm. Chodil jsem tam x let a fakt se něco naučil. Vedoucí chytali ligu a co řekli, to bylo svatý. Z těch nejlepších z nás se udělalo družstvo a chytali jsme kraj. Fakt jsem tam toho mraky pochytil. Pak se tam vedoucí nějak nepohodli a kroužky se domluvily se školama. Přes praktikanta jsem se prokousal k vedoucímu. Každá ZŠ v Třebíči měla rybářského kroužek. V nej letech to čítalo přes 160 dětí celkem. Jezdily se tábory, i tři turnusy po 20-25 dětech. Teď je prd. Kroužek je jen jeden, podpora z mo nula nula prd, tábor nebyl už 4-5 let. Když jsem se na tábor ptal v lednu, že by byl ze strany rodičů i děcek zájem, bylo mi řečeno, že se to bude řešit, až to bude aktuální. Řešilo se to na konci dubna, v půlce května se tábor vyvěsil, v červnu zrušil, páč se " nečekaně" přihlásily jen tři děcka. Jako bych to neříkal, že už je na to pozdě. A od tý doby ticho po pěšině. Vedoucí odboru mládeže není, nikdo se o nic nestará, nikdo nic neví. A pak se na schůzi hází číslama, jako že do kroužku chodí 123 dětí. Já jich měl 12, další další dva kroužky na vesnicích jich měly dohromady 9 nebo 10. Jako jde to tady s mládeží do prdele. A to ještě ředitel školy chce, aby bylo min. 8 dětí ze školy, jinak kroužek nebude. Děti z ostatních škol tam máme na svý triko.

Jirka1976 - Profil | St 26.6.2019 15:19:58

C@rpSt4r >> no zoufala situace . Ale moc to nepomohlo . Ted uz bych byl chytrejsi , ucpal si nos a dychal pusou .

C@rpSt4r - Profil | St 26.6.2019 15:14:50

Jirka1976 >> 😀😀😀 s těma cigárama si mě celkem dostal 😀

Jirka1976 - Profil | St 26.6.2019 15:06:42

C@rpSt4r >> to mas pravdu , uz jsem to napsal , omachat jim v tom hubu . Bud to udelali schvalne , nebo jsou to takovy prasata . Tady chcipl velky bobr par metru od vody a usek 50 m , po vetru i vic byl nechytatelnej . Az po nekolika urgencich ho nekdo odklidil . A ryba je snad jeste horsi . Pes se mi jednou vyvalel v tolstolobikovi a i kdyz jsem ho hned ve vode poradne vydrhnul , tak jsem se v aute ( dal jsem ho do kufru do stare deky ) za tech 5 km 2 krat poblil , to se proste nedalo . A to jsem dal do popelniku 3 zapaleny cigara at to ten kour nejak prerazi . Doma sampon a asi az po 5 umyti byl v pohode . Bylo to fakt sileny , jsem mel 100 chuti ho u te vody nechat .

C@rpSt4r - Profil | St 26.6.2019 14:52:34

Jirka1976 >> no až na to, že je měli zahrabat je dost zásadní věc...mně se toto ještě nestalo, ale ta představa, že bych měl lovit na takovém místě mě celkem děsí...takhle akorát ten, kdo to tam nechal dá se říct znemožnil druhým lov na tom místě...to si myslím hraje celkem velkou roli 😀

C@rpSt4r - Profil | St 26.6.2019 14:50:00

Ohře4-5 >> tak dalo se mu to vysvětlit lepší cestou... a o tech brigoškách to sice ano je to na prd názor ale píchám jim na kopání zahrádky...to ju radsi přeryju rodině...a to, že vody naší organizace mě nelákají je tím, že mají akorát pstruhovky a mimopstruhovou řeku s pravidlama pstruhovky...a jelikož chytám především kapry, tak mně ty vody nic moc nenabídnou. S tím, že někdo stíhá práci, hospodářství atd. Tak odpovím asi jednoduše...každý máme jinak časově náročnou práci, hodpodářství atd.

sven - Profil | St 26.6.2019 12:40:25

stormandnature >> je to všude stejný...
Já přenechal kroužek jednomu z tehdy aktivních rodičů....a ten ho zvrhnul jen na svou karierní záležitost a když se vyštrachal kam potřeboval, tak se na něj vysral a vyskočil z toho..
Jeho nástupce je dlouhodobě nemocný, takže kroužek de facto nefunguje..
Popravdě ani není ze strany dětí a jejich rodičů žádný zájem..

Jirka1976 - Profil | St 26.6.2019 12:35:09

C@rpSt4r >> to nevim , ale par tech co tu pisou si to mysli . Presne , mohlo to byt od vice rybaru a az na to ze meli ty vnitrnosti zahrabat nic neporusili .

stormandnature - Profil | St 26.6.2019 12:33:11

sven >> přesně. A když se zeptají a řekneš jim, co by měli klukovi koupit za nějaký univerzální proutek, tak mi příští kroužek přijde s plným lamitámem od větnamců. U nás jsou kroužky taky zdarma. Bohužel už nejsou povinný. Takže pak dojdeš na svaz, páč tam potřebuješ něco vyřídit a narazíš na nejmenovaného činovníka, jak přezkušuje kluka stylem tuhle rybu asi neznáš, ta na tebe bude moc složitá, to znát nemusíš....... Jsem myslel, že se mi praskne ve švu.

Ohře4-5 - Profil | St 26.6.2019 12:31:43

C@rpSt4r >>
No prostě mě namíchlo to tvoje ,, se uvědomte" ,, se proberte" ,,chudák kluk".

Bo až se začneš trochu starat, můžeš teprve sklízet...

Za 50Kč nedělám, nestíhám atd. si zajedu radši támhle u nás nic není, je podle mě taky názor na ho.no..., protože jak je možný, že jiný stíhají rodinu, hospodářství, práci a koníčky...

C@rpSt4r - Profil | St 26.6.2019 12:27:11

Jirka1976 >> Nevím jestli tu někdo psal, že masařina znamená, že někdo bere ryby v souladu s řádem...nikdo asi nezjistí co na fotce od zadavtele je za ryby a od kolika rybářů to je...tam spíš jde o to nechání vniitřností na lovným místě...

sven - Profil | St 26.6.2019 12:21:58

stormandnature >> To máš pravdu. Ale i kdyby se z celkového počtu podařilo vykřesat jednoho, dva, tři opravdové rybáře, (nemám na mysli chytače) tak to stojí za to.

Nevím jak to máš Ty ale u nás byly a jsou, všechny kroužky zdarma, zatím se jich nezmocnili kšeftaři, jako ve velkých městech. Takže někteří z rodičů, si z kroužků (napříč zájmy)udělali jen několikahodinové odložiště pro děcka, která nemají v podstatě o jeho náplň, nejmenší zájem.
Navíc nejsou ani ochotni pustit chlup aby jim koupili alespoň minimálně vyhovující cajk..
A ty se pak starej.. No co Ti budu líčit, však to znáš :-)

Jirka1976 - Profil | St 26.6.2019 12:16:22

Je to tady dobre cteni . Taky uz me davno nerozhazi par ubozaku co za ponechane ryby dle radu nadavaji do masaru , nenazrancu , dobytku atd , nekteri vostry kaprari radsi ignor aby jim nahodou nepristalo nejake nelibi . Ryb si beru co potrebuji ale bordel proste ne . Kdyz jsem byl v 87 v krouzku , tak na brigade decka nahazeli posbirane lahve do vody a kameny rozbili ( nechtelo se jim je odnaset az k pytlum ) , vedouci se malem vyvratil . Dnes se mi deti v krouzku zdaji mozna i lepsi nez driv ( u mladeze je to naopak ) . Akorat to vymyvani mozku od mala , JV , jen kaprarina , kapr je kamos . Ne , u me je kapr ryba , nasadi se , chytne a sezere , k tomu je urcena . At se kazde dite samo rozhodne jak s rybou nalozi . Proto jsem do krouzku deti nedal .

stormandnature - Profil | St 26.6.2019 12:08:19

sven >> s těma děcka v kroužku, s tebou bohužel musím jen souhlasit. Dělám to už nějakej ten pátek a příjde mi, že jsou ty děcka rok od roku víc a víc levý, líný, nemaj absolutně zájem atd. Občas se vyskytne vyjímky, ale ta bohužel jen potvrzuje pravidlo. Hustíš to do nich horem spodem, snažíš se jim něco ukázat a stejně za tejden už zas neumí navázat háček, candát je pro něj hrouzek, nějaký vyvážení splávku a nastavení hloubky neřeší, přitom jim týden co týden ukazuješ a říkáš, jaká je v místě, kde chytáme hloubka atd. A on stejně jak týden předtím, to do tý vody mrskne, jak to rozbalí. Občas bych to utopil. Teď na poslední kroužek, mi jeden kluk přinesl loďku na dálkový, že si bude jezdit po rybníčku. Tvl, tak proč tam chodí? Protože tatík chytá a chce, aby kluk chytal taky. Ale doma a u vody už se mu nevěnuje. Max mu to naváže, nahodí a tím to hasne. Tahle generace mi přijde ztracená. Bohužel.

C@rpSt4r - Profil | St 26.6.2019 11:55:28

Dědek >> Jen diskutujem... :))

Dědek - Profil | St 26.6.2019 11:49:24

nehádejte se chlapci, to jste družstevníci?

C@rpSt4r - Profil | St 26.6.2019 11:47:31

Ohře4-5 >> věř nebo ne ale pár kluků už jsem poslal nějakým směrem a netvrdím, že správným( ale já to tak cítím...). O bordelu mně asi moc nemluv...ano pár pytlů po hovadech jsem už zvládl... Na pochůzky s rs nechodím. Na brigády jsem chodil dost dlouho, ale když jsem tam kopal záhonek aby si tam mohli pěstovat zeleninu, tak se jim na to můžu vysrat a radši jim dam 500kč místo 10h práce...v dnešní době ti za 50kč/h nedělá ani žák základní školy...a navíc mě to nenaplňovalo ten záhonek...Co se týče schůz, tak mně to časově snad nikdy nevyjde ale občas navrhnu nějakou věc vedení, aby to tam nadhodili ale zrovna voda, kterou má naše organizace mě co se týče rybolovné techniky nepřitahe...co se týče nadřazování nějakého “oboru” u mě nehrozí...sice nejvíc chytám kapry ale dost často si zajdu na dravce nebo na úhoře atd... A naposled ještě k těm rozumům, které podle tebe rozdávám? Tu větu moc nechápu v tomto kontextu...🐟🐳

jezevcik - Profil | St 26.6.2019 11:38:37

Tak, tak, phoenix má pravdu. Já taky někdy na kole, někdy autem, bo už cosi pamatuju a na kole se křesílko blbě vozí, ale co dovezu, taky pak odvezu. Když zamotám silon a ustřihnu, tak stočím do kapsy a vyhodím doma a.p. No a nevidím nic špatného na ponechání si ryby, když je to v souladu s ŘŘ a zdravým rozumem. Manželka taky tak jako já ryby ráda, a přece nepustím padesátku kapra a ten samý den nepofičím do marketu pro filety. Jinak pro mne je např. míra kapra 45. A když si za měsíc vezmu 2 - 3 ryby domácí, nebo pár větších cejnů, rozhodně se nepovažuju za masaře.
Něco jiného jsou ovšem gauneři, co chytají ryby na kšeft.

sven - Profil | St 26.6.2019 10:58:21

Luger46 >> ajoo, promiň :-)))
To asi to teplo :-)

phoenix410 - Profil | St 26.6.2019 10:50:30

Už to tu někdo psal a budu se opakovat. Jezdím na ryby v 90-ti% na kole. Beru si jen to, co doopravdy potřebuji. Co si dovezu to si také odvezu. Dokonce i slupky od hrášku i pecky od meruněk dám nazpět do sáčku a vyhodím doma do popelnice. Teď si rýpnu do bivakářů a určitě se pustí do mne. Skoro na každé vycházce sbírám velké olova (100+ g), které buď nemají obratlích nebo je jinak poškozen. Dále nacházím vlasec i pletenku v chuchvalci zamotanou na břehu/pod břehem. Pochybuji, že tohle důchodce s teleskopama provede. Co vím a co jsem viděl za 30 let co chytám, tak si po sobě důchodci pouklízí. Netvrdím, že všichni důchodci, bivakáři, mládež jsou svatí, vždycky se najde nějaká černá ovce a vždy se někdo najde, co bude tvrdit, že důchodci jsou masaři nebo že bivakáři dělají jen bordel atd… A že si důchodci berou skoro každou rybu. Já si beru ryby také a také je i pouštím. Vím o důchodcích, co si ryby berou i pouští. Já mám ryby rád, manželka taky a doufám, že i děcka je jíst budou (zatím jsou v plenkách). Od toho chodím na ryby, pokud se chci na ryby jen dívat, tak nepotřebuji povolenku k lovu a pořídím si je do jezírka nebo akvárka. Bylo by možná vhodné napřed zapřemýšlet než sem vložit nějakou fotku a svést to na důchodce. Také až si mladej „Kaprař56“ vydělá na výbavu vlastníma rukama (manuálně někde na nějaké stavbě, v zemědělství či jiné manuální práci), tak ať potom rozumuje a kritizuje. A je mi jedno jestli mne někdo pošle do pr… nebo mi bude udělena karta. Myslím si, že generace rybářů před rokem 1990 ví o čem mluvím. Jo a ano tohle by slušný rybář neprovedl a rybu by vykuchal až doma.

mlíčnák - Profil | St 26.6.2019 10:41:49

Petr64 >> máš pravdu, je tam hnus .